• Home
  • Is het mogelijk om een voorbeeld van de stoffen te zien?

Is het mogelijk om een voorbeeld van de stoffen te zien?

De juiste stof of materialen kiezen voor je nieuwe meubelen is geen gemakkelijke taak. Daarom geven wij een zo correct mogelijke omschrijving en kwaliteitsvolle afbeeldingen zodat jij de perfecte keuze maakt die bij je interieur past.

Stofstalen in de toonzaal

Nog niet overtuigt? Kom gerust eens langs in de toonzaal en voel aan de modellen in de toonzaal. Daarnaast hebben wij nog meer stofstalen zodat jij goed de kleur, structuur en transparantie van het materiaal kan zien. Daarnaast zie je heel goed of het patroon van het materiaal past bij jouw smaak en je interieur.

Waarop letten bij het selecteren van de stofstalen

Martindale nummer

Dit nummer dient als referentie voor de kwaliteit van de stof en wordt vooral gebruik in Europa als kwaliteit test waarbij men meet hoeveel druk de stof aankan. Het is heel simpel te gebruiken, hoe hoger het getal hoe langer de stof zal meegaan. Zo lopen de getallen heel erg uit, van 6.000 wat meestal decoratieve stoffen zijn tot meer dan 50.000 voor stoffen die je hele leven lang zullen meegaan. Hieronder vind je een kleine referentietabel.

  • Onder 10.000 Martindale: Dit zijn decoratieve stoffen voor bijvoorbeeld gordijnen
  • 10.000 tot 15.000 Martindale: Een prima keuze voor normaal woongebruik.
  • 15.000 tot 20.000 Martindale: Ideaal voor intensief woongebruik, huisdieren en kinderen.
  • Boven 20.000 Martindale: Perfect voor intensief woongebruik of werkgerelateerde zaken.
  • Boven 50.000 Martindale: De meeste kwalitatieve stoffen die je hele leven lang meegaan.

Lichteenheid

Wat is vervelender dan meubels die verkleuren in de zon, niemand die graag ziet hoe je prachtige zetels grauw worden. Direct zonlicht is nooit goed voor meubelen, maar ook hier bestaan kwaliteitsverschillen. Een nummer van 1 tot 8 geeft aan hoe goed je meubelen bestand zijn tegen verkleuring als deze in aanraking komen met zonlicht. Hoe hoger het getal, hoe minder het kleurverschil is natuurlijk.

Pluizen

Ook voor pluisvorming geldt de Martindale schaal. Hoe hoger het getal, hoe minder de stof zal pluizen en hoe kwalitatiever de stof is. Dit kan je grotendeels vermijden door een stof te kiezen waarbij de vezels haaks op de weefrichting staan. Hierbij krijg je wel een pluizig effect, maar dit is iets wat een pluizenborstel direct kan verhelpen.

Benieuwd of die nieuwe stoffen meubelen passen bij je nieuwe houten kasten of tafels? Wij voorzien gepersonaliseerd en meertalig advies voor jouw benodigdheden en diverse houtstalen zodat jij de perfecte combinatie kan vinden.

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: