Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuw salon?

Categorie: Woonkamer

Stijlen en goesting

Zoveel stijlen, zoveel kleuren en zo veel keuze. Hier vind je bij Meubis alvast een kleine gids om je nieuwe salon te kiezen zonder zorgen.

Natuurlijk is het leuk om een nieuwe moderne sofa te kiezen maar let er wel op dat deze in de stijl van je woning past. Is het eerder strak en modern of eerder klassiek of landelijk? Vandaag worden enorm veel stijlen ook gecombineerd. Een leuke retro hoekbank met een leuke poef of hocker erbij of een iets meer klassieke zetel met een moderne houten salontafel. 

Het is heel belangrijk om te kijken naar de diepte van de zetel en de hoogte van de rugleuning. Wil je liever chillen en meer in je zetel hangen of liever comfortabeler rechtop zitten, daar kan de afmeting van de diepte en hoogte alvast een mooie aanduiding geven van het type comfort de zetel je zal bieden. 

“Des goûts et des couleurs, on ne discute pas.”

Samaras Dimitri, Zaakvoerder

Wil je een hoekbank in een hippe stof om je interieur een echte persoonlijke toets te geven? Of zoek je gewoon een bankstel in een onderhoudsvriendelijk (namaak)leder? Stof is gezelliger en warmer in de winter, het is natuurlijk moeilijker in onderhoud. Bij lederen salons kan je al makkelijk de vlekken van je pasgeboren kleinkind verwijderen met een eenvoudige natte doek. Let wel dat lederen zetels in de zomer eerder aan de plakkerige kant kunnen zijn.

Hier vind je alvast ook enkele onderhoudstips voor stof, polyurethaan en leder.

Kleur - kleur - kleur

Naast het materiaal is ook de kleur zeer belangrijk. Wil je liever een felle kleur zoals hoeksalon Asti hierboven? Dan heb je vast niet veel accessoires meer nodig om je interieur dat extra cachet te geven. De sofa wordt je eyecatcher bij uitstek.

Kies je voor een sobere kleur? Dan kan je gerust je zetel aankleden met wat plaids en leuke kussens met trendkleuren en kleuraccenten. Afwerken met een klasse vol tapijt en je bent volledig geïnstalleerd.

Waarop je dus zeker moet letten bij het kopen van een nieuwe zetel:

  • Kies een kleur die bij het kleurenpalet van je woning past
  • Meet goed de beschikbare ruimte. Kies je beter een hoeksalon dan een bankstel of omgekeerd.
  • Retro modellen zijn mooi op foto maar hou er rekening mee dat ze daarom niet meteen mooi zullen staan in je woonkamer.
  • Hou rekening met het aantal zitplaatsen en de manier waarop je zelf graag in de zetel zit of hangt. 

Nog vragen? Stel ze gerust hier onderaan via het contactformulier of kom gerust langs in de toonzaal dan helpen we je graag verder met meer uitleg en professioneel advies.

Contactformulier

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: