Stel zelf je droomstoel samen

De zoektocht naar de perfecte stoel is bij deze afgelopen: dankzij de collectie Alessia kan je nu zelf je eigen stoel samenstellen!

Gedaan met zoeken: stel nu je eigen stoelen samen


De zoektocht naar de perfecte stoel is bij deze afgelopen: dankzij de collectie Alessia kan je nu zelf je eigen stoel samenstellen. Het systeem is zeer eenvoudig: je hebt de keuze uit 8 zittingen, en uit 11 poten. En dan vaak nog eens in verschillende kleuren. Dat zorgt voor een totaal van 197 mogelijke stoelen. De kans is dus groot dat jouw perfecte stoel tussen de vele mogelijkheden zal zitten. De eeuwige twijfelaars willen we gerust een handje helpen met onderstaande tips en trends om je eetkamerstoelen te kiezen. Wie er klaar voor is, kan zijn perfecte stoel hier gaan kiezen.

De stijl van je interieur


Een belangrijk vertrekpunt bij de keuze van je nieuwe eetkamerstoelen, is de stijl waar je naartoe wil gaan. Het soort stoel, qua kleur en materiaal, bepaalt namelijk grotendeels de stijl van je stoel. Houten stoelpoten vind je namelijk vaker terug in een klassieker interieur, zoals een landelijk of een Scandinavisch interieur, terwijl je laqué stoelpoten sneller ziet opduiken in moderne interieurs. 

Natuurlijk is er geen enkele wet die bepaalt dat bepaalde stijlen niet mogen gecombineerd worden. In de laatste trends merken we zelfs op dat dit vaker en vaker gedaan wordt. We geven je hieronder enkele trends mee op vlak van eetkamerstoelen.

Laatste trends

  • We merken dat heel wat interieurspecialisten niet meer bang zijn om te combineren. Zowel kleuren als materialen worden naar hartelust door elkaar gebruikt. Een eettafel met 6 verschillende stoelen is al lang geen schande meer. Zolang het geheel samen past, kan er gerust gevarieerd worden. Neem bijvoorbeeld 6 grijze stoelen met verschillende stoelpoten, maar wel in dezelfde zwarte kleur. Of net andersom: 6 verschillende grijze zittingen, met dezelfde houten poten. Het kan perfect.
  • De huidige trendwatchers zijn ook duidelijk als het gaat over de tafelpoten. De klassieke, rechte tafelpoten zijn niet ouderwets, maar vallen lang niet meer onder de categorie 'hippe, hedendaagse' eetkamerstoelen. Je kan de vorm van de stoelpoten zo gek niet bedenken, vandaag de dag is het hip en trendy. Vooral smalle, strakke stoelpoten zijn hot, zelfs in een landelijk interieur.
  • Rond is de trend van 2016. Niet alleen qua salontafels en eettafels, ook qua stoelen en dan vooral de zitting. Afgeronde ruggen en licht gebogen zittingen (kuipgevoel) zijn immens populair. Waar vroeger stoelen vrij recht en klassiek moesten zijn, kunnen we vandaag de dag geen groter contrast opmerken.

Onze tips

  • Natuurlijk worden al eens vlekken gemaakt op een stoel. Op een donkere stoel zie je minder snel een vlek dan op een stoel met een licht kleur. Zeker met kinderen en/of huisdieren is dit een aandachtspunt.
  • Stoelen zonder armleuning worden momenteel veel vaker gekocht dan met armleuning. Koop je toch een stoel met armleuning, zorg dan dat die niet hoger komen dan het niveau van de tafel.
  • Bekijk op voorhand even hoe de materie van je stoel best wordt gereinigd en/of onderhouden. Onze onderhoudstips vind je hier.

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: