Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Onze tips voor het kiezen van jouw tapijt

- - Categorie Woonkamer

De keuze van een tapijt is vaak een moeilijke. Zowel qua kleur als qua grootte staan heel vaak mensen enorm te twijfelen in de winkel. Te groot is niet goed, te klein ook niet, en vaak kunnen ze ook niet inschatten of de kleur wel mooi zou passen bij hun interieur. We geven je hier enkele tips voor het kiezen van jouw tapijt.

1. Meet op voorhand goed je ruimte

Het klinkt logisch, maar we merken dat het vaak niet, of niet grondig genoeg, gebeurt. Wie op voorhand al weet welke afmetingen hij/zij kan plaatsen, kan natuurlijk veel gemakkelijk een keuze maken uit de verschillende mogelijkheden die voorhanden zijn. Bedenk daarom op voorhand al eens waar je het tapijt wil, hoe groot de ruimte is, en hoe groot je het tapijt ongeveer wil hebben. Dan kun je makkelijk aan de slag om jouw ideale tapijt te kiezen in onze collectie tapijten

2. Denk goed na over de kleur

Met de kleur kun je namelijk verschillende kanten op. Gebruik je sobere, warme kleuren, past dat vaak heel mooi met een tapijt in dezelfde tint. De woonkamer krijgt dan een warm, samenhangende look, wat heel vaak gedaan wordt in landelijke of rustieke interieurs. Uiteraard zijn ook de tegenpolen populair: in een minimalistisch design uitpakken met een kleurrijk of opvallend tapijt, zoals het geval is bij het tapijt Flags (zie foto hieronder). Denk op voorhand goed na over welke look je wil bekomen.

3. Kies strategisch de grootte

Dit klinkt misschien iets makkelijker dan het is. Het is zo dat een groot tapijt, het ruimtegevoel in je woonkamer vergroot. Een te klein tapijt geeft al snel het gevoel dat een ruimte kleiner oogt dan hij in realiteit is. Een groot tapijt verbindt namelijk de meubels en maakt van de woonkamer één samenhangend geheel. Natuurlijk heb je het ook weer andersom: is je ruimte groot en wil je niet dat het kil en leeg oogt? Neem dan een iets kleiner tapijt, die het midden van de ruimte kan vullen, zoals op de foto bij tapijt Oriental (zie ook overzicht hieronder). 

Tapijten

Ontdek hier enkele tapijten vanuit onze collectie

Contactformulier