Hoe je TV integreren in de woonkamer

- - Categorie Woonkamer

hoe je tv integreren in de woonkamer2

Het is en blijft een moeilijk iets: je tv integreren in je woonkamer. Al is het nu al makkelijker dan vroeger. Een televisietoestel is erop vooruitgegaan qua design, gewicht en dikte. Dat maakt het al iets makkelijker om het op een mooie manier te verwerken in je interieur. Toch is het voor vele mensen moeilijk om het toestel binnen de stijl van je interieur een plek te geven. We proberen je hier op weg te helpen met enkele tips.

Zorg ervoor dat je tv opgaat in zijn omgeving

Maak gebruik van een accentmuur

Het is misschien een gedachte die u angst inboezemt om jouw prachtige accent muur te gaan verpesten met een groot tv scherm. Wij kunnen ons daar zeker in vinden maar, het is zeker niet iets waar je je zorgen over moet maken. Het is de dag van vandaag een trend in de vele verschillende inrichtingen om een tv te hangen/plaatsen voor een accentmuur. Je tv maakt op die manier deel uit van dat accent, en valt daardoor niet nog eens extra op, zoals hij misschien wel op een witte muur zou doen. Hij gaat als het ware op in het geheel van de accentmuur.

Bouw je TV in

Het is een heel populaire trend van deze tijd om je tv ergens in te bouwen! Dit kan bijvoorbeeld in een houten omkasting, maar ook gewoon in de muur. Een ingebouwde tv zorgt er opnieuw voor dat het toestel opgaat in zijn omgeving, en niet zo hard opvalt als een losstaand model. 

Tip: voorzie ook een ingebouwd plekje voor DVD-speler en/of decoders! 

De boekenplank

De boekenplank wordt wel vaker gebruikt om ook je tv toestel op te plaatsen. In een modern interieur ga je dan al sneller voor witte of zwarte planken, in landelijke interieurs kun je met grof hout gaan werken, om toch dat landelijk gevoel te creëren. Op die manier omring je het tv toestel toch weer met andere interieur elementen, waardoor het minder aandacht opeist in je interieur. 

Hippe/moderne ideetjes

In een kast

Het lijkt een niet zo'n hip idee, maar het komt steeds vaker terug. De tv in je slaapkamerkast of in een kastje in de woonkamer zetten. Jaren terug deden we het ook al, en nu lijkt het terug op te komen. Het voordeel? Je doet de kastdeuren dicht, en je tv zit mooi opgeborgen en valt helemaal niet op in je interieur. Wil je terug tv kijken? Gewoon even de kastdeuren opengooien, en het kan beginnen. 

Zie het groots

Je kan natuurlijk ook kiezen om jouw tv buiten te gooien en deze te gaan vervangen door een projector. Op die manier krijg je het effect van een home cinema: thuis in je zetel naar een spannende thriller kijken alsof je in de bioscoop zit. Het voordeel van zo'n projector is dat je het overdag ook gewoon kan opbergen, en het scherm kan oprollen. Daardoor heb je overdag geen last van een tv scherm in je interieur. 

Een kunstzinnig idee?

Je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Laatst hoorden we namelijk van één van onze klanten dat ze het kader van een schilderij rond hun tv hadden gehangen. Op het eerste gezicht hangt er dus gewoon een schilderij aan de muur, maar als je beter kijkt zie je dat het een tv is. Het is uiteraard een gek idee, maar het is wel meteen een eyecatcher in je interieur.

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop
Kijk ook eens tussen ons aanbod TV meubelen en TV wanden