Onze tips voor een kleine slaapkamer

- - Categorie Slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt. We hebben het al vaker geschreven, maar een rommelige slaapkamer is echt niet ideaal voor je mentale rust. Probeer dan ook altijd een rustige, opgeruimde slaapkamer te creëren. Maar wat als je een hele kleine slaapkamer hebt, waar je soms ongewild een rommelige indruk krijgt? Ook voor kleine slaapkamers bestaan hulpmiddelen.

Een hoogslaper creëert mogelijkheden

Een hoogslaper is een praktisch idee voor in de iets kleinere slaapkamers. Het idee daarachter is natuurlijk om het bed hoger te plaatsen, zodat je onder het bed nog extra opbergruimte creëert. Zo verlies je op de grond geen oppervlakte. Onze hoogslaper Space Up is bijvoorbeeld een topper in dat gamma. Zelfs Miley Cyrus maakte op haar Instagram en Facebook account dat onder de indruk was van dit bed, en terecht. Het heeft oneindig veel mogelijkheden, kijk maar even op onderstaande foto en video.

Een bed met extra opbergruimte

Ik zie u al denken: een hoogslaper, dat zie ik nu niet meteen zitten. Dat begrijpen we, niet iedereen is zot van een type hoogslaper. Het wordt ook voornamelijk voor kinderen gekozen, die het leuk vinden om in een hoog bed te kunnen slapen. Maar ook voor volwassen en/of tieners bestaan bedden met extra opbergmogelijkheden. Bijvoorbeeld onderstaand bed Till wordt bij ons heel vaak verkocht. Dankzij de schuiven en de legplanken onder het bed kun je hier heel wat materiaal wegsteken, zodat de kamer nooit rommelig hoeft te ogen. En veel hoger dan een gewoon bed is het alvast niet. 

Een kleerkast met de perfecte afmetingen

Vaak is het ook moeilijk om voor een kleine slaapkamer de perfecte kleerkast(en) te vinden. Die ene mooie kast is veel te groot, en de enige opties die dan nog overblijven zijn kleine kleerkastjes waar je lang niet voldoende opbergruimte uit puurt. Gelukkig hebben wij met onze collectie NYC daar een leuke oplossing op gevonden. Dankzij deze collectie kun je zelf je kleerkasten wat gaan samenstellen. We hebben namelijk kleerkasten die variëren van 1 tot 5-deurkasten, en die je dus ook heel gemakkelijk kan combineren om op de gewenste grootte uit te komen. Onze collectie Easy kleerkasten is misschien ook een optie: oneindig veel kleuren en bij elke kleerkast 5 verschillende breedtes. Extra kans dat jouw gewenste afmeting beschikbaar is.

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog andere frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop. Specifiek op zoek naar slaapkamerartikelen? Laat je verrassen.