Een mooie meisjeskamer in een handomdraai

- - Categorie Slaapkamer

Opgroeiende meisjes en hun kamer: ze hebben vaak een speciale relatie. Zeker als je dochter de lagere school al ontgroeid is, zullen ze steeds vaker hun kamer beschouwen als hun eigen kleine (privé) plekje. Als je een nieuwe meisjeskamer wil inrichten, denk je dus best op voorhand al even goed na over hoe je dat wil aanpakken. Want je dochter, die zal dat ongetwijfeld ook al gedaan hebben. We geven je hier nog wat tips en inspiratie mee.

Denk op langere termijn

Tenzij je de intentie hebt om geregeld de kamer volledig te vernieuwen, denk je nu best al even op langere termijn. Probeer bijvoorbeeld te denken aan sobere, mooie kleuren die sowieso nog vele jaren kunnen meegaan. Wit scoort altijd goed. Als je als basiskleuren van de kamer wit en grijs neemt, kun je nog altijd met details en accessoires kleur brengen in de kamer. Die zaken kun je uiteraard ook veel sneller veranderen en vernieuwen, waardoor je niet de volledige kamer weer moet ombouwen. Op bovenstaande foto wordt wit gecombineerd met houttinten, op onderstaande foto van tienerkamer Lewis krijg je een grijze muur met witte meubelen. Beide kamertjes zijn tijdloos en rustgevend mooi. 

Creëer gezellige hoekjes

Probeer in de kamer ook hoekjes te creëren waar je dochter zich even kan terugtrekken. Jonge meisjes zijn vaak op zoek naar plekjes waar ze rustig en privé kunnen doorbrengen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de bekende tipi tent, die nu heel populair is. Op onderstaande foto zie je hoe je die gezellig kan maken als het donker wordt. Je dochter zal ongetwijfeld heel blij zijn met een klein hoekje, alleen voor haar, waar ze zich kan terugtrekken op momenten dat ze dat wil. Het ziet er nog eens mooi uit ook.

Voeg een eigen touch toe

Probeer de kamer een beetje in te richten naar de smaak of de persoonlijkheid van je dochter. Is je dochter een lief prinsessenmeisje, die gelooft in sprookjes en romantiek? Dan is onderstaande tienerkamer Amori de perfecte keuze. We hebben zelfs een hemelbed Amori uit dezelfde collectie. Is je dochter meer het stoere type? Probeer dat dan ook terug te laten komen in de inrichting van de kamer. Meisjes voelen zich best op een plek die hun karakter reflecteert.

Vergeet het bed niet

Je zou het bijna vergeten, maar vergeet het allerbelangrijkste niet: het eenpersoonsbed. Eens ze het babybed ontgroeid zijn, wordt hun 'grote' bed vaak iets waar ze best trots op zijn. Zorg er dan ook voor dat je dochter een goed bed krijgt, waar ze zich goed in kunnen voelen. Onderstaand eenpersoonsbed Mila is bijvoorbeeld een zeer populair model bij meisjes. Hij is ook verkrijgbaar met een eiken hoofdbord. Naast een mooi en kwalitatief bed heb je ook een degelijke matras nodig. Meisjes die in volle groei zijn kunnen serieuze gezondheidsklachten en rugproblemen krijgen als ze op een slechte matras slapen. Probeer dus niet te besparen op je matras, maar koop meteen een goeie matras die jarenlang kan meegaan. Ons aanbod aan matrassen vind je online, maar mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben, contacteer ons gerust. In onze blog 'Waar moet ik op letten bij de aankoop van een matras?' vind je ook heel wat tips om de juiste keuze te kunnen maken. 

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog andere frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop. Specifiek op zoek naar kinder- en/of tienerkamers? Laat je verrassen.