Slim verbouwen? enkele tips

- - Categorie Bouwen en verbouwen

iStock-453004977

Het is niet meer wat het was, jouw droomhuis dat enkele jaren terug zo nieuw en hip was heeft zijn tijd nu wel gehad. Je wil vernieuwing en je hebt nood aan een nieuw fris huis... Maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Wij geven jou enkele tips!

Jouw budget

 Alles begint bij het kapitaal dat je wenst vrij te maken voor jouw stek te renoveren. Wees realistisch en niet te zuinig aangezien je een investering doet in de toekomst, ga voor duurzaamheid en denk er aan jouw huis groener te maken zodat dit een positieve invloed heeft op jouw rekeningen etc.

De schatting van een prijs per vierkante meter gaan over 800 à 900 euro binnenshuis. Natuurlijk kan je zelf de handen uit de mouwen steken en zo de kosten drukken! 

Jouw persoonlijke wensen

Eens je een budget hebt en je een kleien berekening hebt gemaakt kan je gaan kijken wat je wilt. Als je wil gaan voor meer ruimte en hier en daar een muurtje weg wilt dan kan dat, wil je groener gaan en zonnepanelen of net meer gebruik gaan maken van regenwater, alles kan zolang je er het budget voor hebt.

Denk aan de lange termijn en ga voor duurzaamheid UPGRADE je woning en zorg ervoor dat je echt vernieuwt.

Het plan

Je hebt nu kapitaal en wensen in kaart gebracht, maak nu een plan op en ga na of alles mogelijk is. Als je tot de conclusie komt dat het toch helemaal klopt schrap dan dingen die je echt weg kan laten. Behoud liever de nieuwe elektriciteitsleidingen dan dat je zou gaan voor die domotica. Wees bewust van je keuzes. Je schrapt beter dan dat je meer en onnodig gaat toevoegen.  

Slopen?

Je wil meer ruimte voor weinig geld, ga je dan echt net die ene muur slopen? Ga na wat voor constructie jouw huis is en waar de draagmuren zitten. Je sloopt beter een gewone muur dan een draagmuur. Sloop je een gewone muur dan heb je meer ruimte, sloop je een draagmuur dan moet je die nog eens verplaatsen ook want deze valt niet zomaar te slopen! 

  • Draagmuren sloop je best niet
  • Gewone muren die kunnen weg als het de moeite is
  • Sloop niet om te slopen
  • hou je huis overeind

Wees je huis te slim af

Heb je enkele hoeken, kieren of andere lege plekken waar je niks mee kan doen? Kijk of je onder de lege ruimte van de trap geen leuke kast kan maken of een vestiaire, en die lege plek naast de schoorsteen kan je daar geen leuk rek Kiel zetten? Ga na wat beter kan en zoek naar een praktische oplossing. Herbekijk het plan van jouw huis en ga na waar je inventief kan zijn! Misschien kan je jouw stoffige zolder wel leefbaar maken? 

De juiste info

Het is een blijft een groot gebeuren het renoveren van een woning, laat je dus goed begeleiden en informeren door een erkend aannemer of architect. Leg je budget, wensen en plan voor aan jouw aannemer of architect en deze gaan dit alles met jou bekijken en je zeggen of jouw groots plan wel mogelijk is. Zorg dat je alle info hebt die je nodig hebt voor je echt van start gaat! 

Meubels

Als je in het nieuw zit moet je sowieso jouw meubels ook aanpassen, daarvoor kan je best gaan voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs! Bekijk zeker onze webshop.