Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Vijf simpele stappen om de lente in huis te halen

- - Categorie Algemeen

De lente komt eraan, maar je hebt nog geen lentegevoel? Wil je het frisse en spannende gevoel van de lente terugvinden in huis, maar je weet niet precies hoe je eraan moet beginnen? Er zijn heel wat zaken die je kunt doen om de lente in huis te halen. Geluk zit heel vaak in kleine dingen, maar je moet er uiteraard wel aan denken. Wij zetten enkele tips op een rijtje die niet veel moeite vragen, maar wel een grote impact kunnen hebben.

Verlucht je huis voldoende

De winterperiode is vaak een periode waarin de woning onvoldoende verlucht wordt. Hoewel de koude winterlucht net heel gezond is, leven mensen uiteraard vaker binnen in de winter, met de verwarming op volle toeren. Heel gezond is dat niet voor de luchtkwaliteit in huis. Haal dus de lente letterlijk in huis, door je huis wat meer te verluchten. Ook al die lucht nog heel koud, die dagelijkse portie verse zuurstof is echt geen overbodige luxe.

Kies een nieuwe accentkleur

Kleurenpsychologie is gebaseerd op het idee dat kleuren hun eigen kwaliteiten hebben, die onze gemoedstoestand onbewust kunnen beïnvloeden. Ieder heeft zijn persoonlijke voorkeuren uiteraard, maar een verandering in kleuren geeft ook vaak een verandering in gemoed. Breng wat frisse kleuren in huis, die je doen denken aan de lente of zelfs aan de zomer. Waarom geen felgroene kussentjes, zoals bij deze Hoeksalon Asgard? Je zult zien dat je ook mentaal sneller klaar zult zijn voor warmere tijden.

Breng wat groen in huis

Eco-therapeuten vertellen ons dat omringd worden door de natuur wonderen kan doen voor onze gezondheid. Planten regelen de vochtigheid in huis, verminderen CO2 en verhogen het zuurstofniveau, waardoor zowel je lichaam als je hersenen hiervan zullen profiteren. Wat groen in huis kan dus wel degelijk het stressniveau doen afnemen. Daarnaast is wat groen een typisch kenmerk voor de lente uiteraard. Weg met die donkere herfst- en wintertaferelen. Ruik en voel de lente in huis met wat frisse plantjes.

Verhoog het natuurlijk licht

De winter is een donkere periode. Mensen zitten ’s avonds sneller in hun zetel, met de gordijnen dicht. Ook ’s morgens als je naar je werk vertrekt, is het vaak nog donker in de winterperiode. Nu de lente eraan komt, hebben we dus maar één tip: zet die gordijnen wagenwijd open, en haal de lente in huis, zoals je op de foto hieronder van Hoeksalon Oasis kunt zien. De meeste mensen weten wel dat natuurlijk licht in huis goed is, maar niet iedereen weet precies waarom. Hiervoor zijn verschillende redenen. Om te beginnen, helpt het om je biologische klok te regelen. Daarnaast bevordert het de productie van vitamine D in je lichaam, en doodt het huisstofmijt en bacteriën in je woning. Heel wat mensen zijn ook vrolijker als er heel wat licht in huis, zeker als de zon schijnt. Probeer het maar eens!

Vervang wat foto's in je interieur

Hebben jullie ook heel wat foto’s van familie en geliefden in huis? Vervang ze eens door andere foto’s, misschien zelfs wat kleurrijke foto’s. Heb je een leuke fotoshoot van vorige zomer met de kids of met je vrienden? Hang ze aan de muur, en je zult opnieuw die lente- of zomersfeer in je hart voelen. Opnieuw een kleine moeite, maar met een hele grote impact.

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je woonkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Woonkamer. Je ontdekt er o.a. de 5 meest trendy hoeksalons van dit moment, of hoe je de tv kan integreren in de woonkamer.