Tips voor een schuin plafond

- - Categorie Algemeen

iStock-164713074

Het is voor niemand een onbekende die aan de slag wil gaan met de zolderkamer of net onder een schuine dak zijn slaapkamer heeft... Het schuine dak is een kleine hel voor velen. Je kan er weinig mee aanvangen of dat denk je toch! Het is tegenwoordig geen probleem meer voor veel meubelfabrikanten om ook voor schuine daken te zorgen dat er een meubel kan geplaatst worden. Wij geven jou ook enkele tips en ideeën voor jouw schuin plafond.

Kasten

Kasten zijn en blijven in elke kamer een must, kijk es rond in je eigen woning en je zal zien dat er geen ruimte is die geen kasten heeft. Wel ook onder een schuindak kan je gaan voor kasten. Inbouwkasten op maat zijn natuurlijk wel een must. Je kan er dan voor kiezen om je kast te laten open gaan met een deur of deze gewoon op wieltjes zetten en naar je toe te schuiven. 

 • Op maat maken is een must.
 • Wieltjes zijn praktisch.
 • Zorg dat je zeker 1 muur hebt met een kast op maat.

Kleuren

Als je al een ruimte gaat renoveren of vernieuwen met een schuin plafond dan ben je genoodzaakt om te kiezen voor neutrale basiskleuren. Deze zijn aan te raden aangezien je nog meer ruimte wil creëren en niet de ruimte nog kleiner wil maken door donkere of flashy kleuren. Trek de ruimte open met een mooi wit of beige kleur. 

 • Neutrale kleuren trekken de ruimte open.
 • Wit en beige zijn aanraders!
 • Flashy kleuren zijn geen aanrader.

Tip: als je gaat voor 3 à 4 dezelfde commodes wek je de illusie dat jouw ruimte ook al groter is! 

Jouw plekje

Je kan ook creatief aan de slag gaan en er voor kiezen om jouw bed te gaan inwerken in de ruimte en zo een gezellige slaapplek te hebben. Het zal lijken alsof je in een box ligt maar dit onder het schuine dak zal jouw bed nog nooit zo gezellig gemaakt hebben! Dit kan je ook doen met een eenpersoonsbed voor jouw zoon of dochter die dit geweldig zal vinden! 

Werken 

Werken kan je ook doen onder een schuin plafond. Dit door jouw bureau te bevestigen aan de kleinste wand die valt onder het schuine plafond. Je bevestigd je werkblad aan beide muren en je hangt verlichting boven jouw werkblad want het zal er wel donkerder zijn dan dat je jouw bureau in een andere ruimte zou maken. Je kan ook nog 2 kasten aan elke zijde inmaken zodat je niet ver hoeft te grijpen voor jouw belangrijke documenten etc. 

 • Je werkblad  bevestigen aan twee muren onder het schuin plafond. 
 • Zorg voor verlichting boven het werkblad.
 • Kasten kan je langs beiden muren ook inbouwen.

Een dressing

Het laatste idee is eentje die elke dame die deze blog leest direct zal overtuigen, een dressing. Het walhalla voor elke dame. Het is geen geheim dat vele mensen er voor kiezen om net die ruimte om te toveren tot een volwaardige kleerkast. Dit omdat het ook de makkelijkste keuze is. Het is hier wel natuurlijk echt nodig dat je een vakman aanstelt die de dressing op maat gaat maken voor u. Tenzij uw man handig is en deze taak voor zich wil nemen.

 • Een dressing is een must.
 • Kasten op maat voor uw schoenen zijn de beste.
 • Jouw jurken in een mooie stevige kast onder een schuin plafond.
 • Vakmannen of jouw eigen handige Harry aanstellen!

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop