Speelgoed opbergen: tips om van die speelgoedberg af te geraken

- - Categorie Algemeen

Speelgoed opbergen

Je gunt je zoon of dochter alles, maar wat is die berg aan speelgoed soms irritant, hé? En hoe vaak je ook vraagt om het speelgoed zelf op te ruimen, 's avonds mogen mama en papa toch nog even door het huis om alles netjes op te ruimen. Vaak is het probleem dan ook gewoon plaatsgebrek. Waar moet je met al dat speelgoed heen? Een echte uitdaging voor elke mama en papa. Met onze tips wordt speelgoed opbergen leuker, en vooral, stylish!

Vaak gebruikt speelgoed berg je op in commodes

En dit om een heel eenvoudige reden: zo kunnen de kinderen zelf aan het speelgoed. Het heeft geen zin om speelgoed, die heel vaak wordt gebruikt, op te gaan bergen in hoge of zware kasten die de kinderen zelf niet kunnen openen. Bespaar jezelf dus de moeite, en zorg dat de kinderen zelfstandig hun speelgoed kunnen uithalen, en vooral ook opbergen. Onze collectie Easy commodes heb je in alle soorten formaten en kleuren. Breng je graag kleur in de kinderkamer of speelruimte, of hou je het net graag sober? Je vindt sowieso een commode die past binnen jouw stijl. 

Maak de kinderkamer uniek met een hoogslaper

Probeer speelgoed op te ruimen leuk te maken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door de opbergruimte cool en hip te maken. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper, zoals onderstaande Hoogslaper Pino-Slide Clown. Dankzij dit bed wordt het niet alleen cool om je speelgoed te gaan opruimen, het is ook gigantisch gemakkelijk. Snel even het speelgoed onder het bed opbergen en klaar, je ziet er niets meer van. Gedaan met de rommelige look in de kinderkamer dus. Op onze collectiepagina van hoogslapers vind je verschillende exemplaren. Wedden dat je zoon of dochter niet kan kiezen welke de coolste is?

Werk met kleurrijke opbergdozen

Wie graag met kleur werkt, moet zeker opbergdozen overwegen. Ook voor je kind zelf is het heel leuk om speelgoed op te bergen in leuke, kleurrijke opbergdozen zoals onderstaande opbergdoos Winny. Leer het kind bijvoorbeeld op te bergen per categorie of soort: in de rode doos komen knuffels, in de groene doos de blokken, in de gele doos alle auto's en vliegtuigjes, ... Zo leert het kind op een speelse manier opruimen en orde houden. En dat komt iedereen ten goede! 

Nog enkele handige tips:

Met bovenstaande tips kun je al heel wat op een stijlvolle manier oplossen, maar deze tips blijven mooi meegenomen:

  • Heeft je kind te veel speelgoed? Hanteer een regel: voor elk nieuw stuk speelgoed, gaat een oud stuk weg.
  • Bouw een opruimkwartier op in de routine van je kind. Op het einde van elke dag wordt een kwartier opgeruimd. Geloof ons, een héél nuttige routine.
  • Kinderen kunnen sowieso niet met al hun speelgoed tegelijk spelen. Probeer in de zomer het 'winterspeelgoed' op zolder te leggen, en omgekeerd. Zo verklein je de pak speelgoed in huis toch ook al een beetje.
  • Leer je kinderen altijd het speelgoed terug te zetten als ze ergens mee gespeeld hebben. Dat scheelt jou heel wat tijd op het eind van de dag.
  • Word je op bepaalde momenten toch nog altijd moe van al dat speelgoed? Denk dan hoe gelukkig je zoon of dochter is tijdens het spelen. Daar word je toch op slag goedgezind van, niet?

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog andere frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop