Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Mei, een maand van samenzijn

- - Categorie Algemeen

De buien zijn weg, de grillen verdwenen en mei is aangebroken. Het is volop lente en deze maand is een wel erg bijzondere maand. Zondag 5 mei is het namelijk weer zover. De start van de Ramadan, een periode waarin moslims van over de hele wereld van zonsopgang tot zonsondergang gaan vasten. Het is een maand van tolerantie, liefdadigheid, bezinning en verbroedering. Dat laatste zien we in het samenkomen van families en vrienden na zonsondergang om tijdens de Iftar, samen het vasten te doorbreken.

Aangezien de islamitische kalender gebaseerd is op het maanstelsel, valt de Ramadan ieder jaar in een andere maand. Dit jaar begint die in mei. En laat mei nu net in andere culturen ook een maand zijn van samenkomen en verbroederen. Zo zien we veel communiefeesten, vormsels en lentefeesten. Er kan dus gesteld worden dat mei echt wel de maand is van het samenzijn. 

Zorgeloos samenzijn

Je gasten ontvangen aan de deur, bijpraten in de zetel of een maaltijd delen aan tafel. Samenkomen beperkt zich niet tot één ruimte van je huis. Net daarom is het belangrijk om in alle ruimtes voorbereid te zijn op het ontvangen van gasten. Daarom geven we je vandaag enkele tips mee hoe je je huis optimaal inricht voor grote groepen gasten. Zodat jij, welke reden je ook hebt om samen te komen deze maand, dat op de meest efficiënte en meest gezellige manier kan doen.

1. De ontvangst is belangrijk

Het is belangrijk om je gasten een goed gevoel te geven vanaf het moment dat ze door je deur stappen. Je inkom is in dat opzicht het visitekaartje van je huis. Hiervoor is het niet alleen belangrijk dat je inkom even warm en gezellig is ingericht als de rest van je huis, maar het is ook belangrijk dat er in de inkom ruimte is voorzien voor jassen, tassen en schoenen op te bergen. Dit elimineert niet alleen de tientallen rondslingerende en verdwaalde jassen doorheen je huis maar zorgt er ook voor dat je gasten direct weten waar ze hun spullen kunnen achterlaten (en waar ze ze kunnen terugvinden!).

 Afhankelijk van de grootte van je gezin en de grootte van je feestjes kan je kiezen voor een grotere schoenenkast zoals onze Chest schoenenkast of een kleinere schoenenkast zoals de Laila. Het is ook altijd een optie om te opteren voor een klein schoenenrek die je makkelijk kan opbergen in je garage of zolder als je er geen nood aan hebt. Hetzelfde geld voor kapstokken. Maak een statement met onze prachtige kapstok Bonn of kies voor een meer traditioneel design zoals onze kapstok Sweetie Deze kapstokken kunnen ook makkelijk verplaatst worden zodat je ze kan gebruiken in elke situatie. 

2. Creëer een woonkamer die intieme gesprekken bevordert

Niets is zo fijn als een goed gesprek wanneer je samen bent met vrienden en familie. Maar dit kan vaak gehinderd worden door een verkeerde inrichting van de ruimte. Probeer daarom om intieme gespreksplekken te creëren. 

Dit kan enerzijds door je zetels en stoelen naar elkaar te richten. Op die manier wordt conversatie aangemoedigd. Het beste is zelfs om verschillende zitplekjes te creëren door twee stoelen, poufs of zetels rond een bijzettafeltje te zetten. 

Maak hierbij gebruik van de zogeheten 'nesting tables'. Bijzettafels die op normale dagen in elkaar kunnen genesteld worden maar die op avonden waarop er gasten zijn, afzonderlijk kunnen worden gebruikt. Zo is onze bijzettafelset Leono een ideale keuze. Of wat denk je van onze Philips

Verder is het ook belangrijk dat je eten en drinken verdeeld over de verschillende bijzettafels, buffetkasten en salontafels. Hierdoor vermijd je dat de hele groep rond 1 plek gaat clusteren. Op die manier zorg je ook voor een goede 'stroom' of 'flow' van je gasten. Je zorgt er met andere woorden voor dat je gasten zich vaak genoeg verplaatsen en hierdoor met veel verschillende mensen in contact komen. 


3. Wees modulair

Ten slotte is het altijd een goede keuze om te investeren in modulaire meubels. Onze uitschuifbare eettafels zorgen ervoor dat je in een handomdraai extra plaatsten tevoorschijn tovert. Met onze feniks bijvoorbeeld of met onze Cana

Voor je zetel is een mooie pouf altijd een goede investering. Deze kan dienen als extra zitplaats maar ook als extra ligplaats door hem tegen je zetel aan te schuiven of zelfs als een bijzettafel. Klinkt handig? Dan is onze Universal Pouf misschien wel iets voor jou? Of neem een kijkje naar onze volledige collectie

Met deze tips kan je zeker al aan de slag om van jouw mei een geslaagde maand te maken. Of je nu naar een iftar gaat of naar een lentefeest, geniet ervan om die mooie momenten te kunnen delen met elkaar.