Enkele tips voor ruimtes met een schuin plafond

- - Categorie Algemeen

Heb jij ook één of meerdere kamers waar je verveeld zit met een schuin plafond of dak? Deze kamers lijken meestal een pak kleiner dan je zou denken, maar dat is niet altijd zo. We geven je enkele tips hoe je slim deze problemen overwint als een echte krijger! Het lijkt een lastige klus maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je vindt tips om dit zowel stijlvol als functioneel in te richten. 

1. Plaats je sofa onder de schuine wand

Doordat je vrij beperkt bent met schuine wanden is de kans groot dat je toch nog wat ruimte over gaat hebben en dat is uiteraard zeer jammer. Maak van deze lege ruimtes een cosy en stylisch zithoekje door er een mooie en unieke stoel of poer neer te zetten. 

In een kamer met een schuin dak of plafond kun je soms blijven schuiven met bepaalde meubelen om dan te zien dat ze te hoog zijn of toch niet echt passen op de plek onder de schuine wand. Een hoeksalon, bankstel of fauteuil daarentegen horen niet bij deze zondaars. Ze zijn heel eenvoudig onder de schuine wanden te plaatsen omdat je er gewoon in zit en je geen looproute moet inrichten dicht bij de muur om er makkelijk in en uit te kunnen. Doordat je bank laag is kan je die dus makkelijk gebruiken om deze mooie ruimtes op te vullen.

2. Licht, licht, licht!

Kies niet voor donkere kleuren. Ga voor lichte muren en wanden en zorg voor voldoende natuurlijk licht in je kamer. Schuine wanden komen nogal fel op je af en dit geeft snel een benauwde indruk ook al is de kamer heel ruim en groot qua oppervlakte. Heb je een kamer in de nok van het huis zorg dan voor een dakraam of een dakkapel om voor meer natuurlijk daglicht te zorgen. Dit geeft je ruimte meer licht en een ruimtelijk effect.

Als je nog de kleur van je verf, laminaat of behang moet kiezen voor deze ruimtes kies dan eveneens voor lichte kleuren. Ga voor witte schuine wanden in combinatie met lichte kleuren zodat de ruimtes groter lijken.

3. Zet je decoratie en planten op de grond

Minder hoogte betekent eveneens minder plek op de muur voor decoratie. Maar je kan uiteraard een beetje authentieke en expressiever gaan zijn door schilderijen en poster niet per se op te hangen - zet ze gewoon lekker op de grond. Het hoeven ook niet alleen dingen zijn voor aan de muur - je kan gerust ook planten en staande lampen gebruiken om je ruimte extra karakter en persoonlijkheid te geven.

4. Werkruimte

Je eigen werkruimte inrichten onder een schuin plafond is een ander idee die zorgt dat je deze ruimte optimaal kunt gebruiken. Je kan je bureau gemakkelijk bevestigen tegen de muur, hang er leuke verlichting boven en je hebt je eigen echte workroom om al je energie los te laten op je nieuwe projecten. Wil je nog kasten kwijt? Je kan ook nog 2 kasten aan elke zijde inmaken zodat je niet ver hoeft te grijpen naar jouw belangrijke documenten en andere benodigdheden.

5. Gebruik transparante materialen

Ruimte creëren kan je al snel door gebruik te maken van de juiste materialen. Een hele uitdaging maar met een zeer leuk resultaat! Gebruik transparante deuren en kasten. Op die manier lijkt het alsof de ruimte steeds doorloopt zonder onderbrekingen. Op deze foto zie je een dressing die volledig ingewerkt is in de bovenste kamer van een leuke duplex in hartje Antwerpen. Er wordt gebruikt gemaakt van open kasten en veel licht om de ruimte visueel groter te maken.

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je woonkamer of slaapkamer? Check even onze andere blogs voor meer inspiratie. Je leest er o.a. hoe je de ideale eettafel kiest, of hoe je ruimte kan creëren in een kleine eetkamer en nog veel meer!