Meubelen aankopen op afbetaling voor een evenwichtig budget

Gemakkelijk en betrouwbaar je artikelen aankopen op afbetaling kan in onze showroom.

Je kan:
- Zorgeloos van je aankoop genieten
- Afbetalen op je eigen tempo
- Voordelig en verantwoord lenen
- Betalen via automatische domiciliëringen

Hoe werkt het in de winkel?
1. Geef bij de adviseur aan dat je je aankoop in termijnen wilt betalen.
2. Vanaf € 2000,00 ben je verplicht om een loonfiche voor te leggen ter verificatie.
3. Je vult samen met de adviseur het aanvraagformulier in.
4. Bij goedkeuring ontvang je een kopie van jouw contract.
5. De artikelen worden bij je thuis geleverd.


Veelgestelde vragen

Wat is de kredietlimiet?
Meubis biedt kredietopeningen aan tot een maximum bedrag van € 30000. Je kan zelf binnen dit bedrag bepalen hoeveel je kredietbedrag bedraagt. Dit onder voorbehoud van aanvaarding door Santander Consumer Finance Benelux B.V.

Welke looptijd heeft mijn kredietopening?
Een kredietopening is voor onbepaalde duur. Als er contractueel geen opzegtermijn vastgelegd werd heb je altijd het recht om je kredietopening op te zeggen, op voorwaarde dat je alles terugbetaald hebt zoals overeengekomen in de kredietovereenkomst.

Fictief voorbeeld: je leent in januari € 1000. Je eerste afbetaling is € 42,50 voor de eerste maand, de tweede maand € 40,00, de derde maand € 37,50 en vanaf de 4de maand een vast bedrag van € 35,00 per maand. De JKP bedraagt bijvoorbeeld 12,44% dan kan je na 4 maanden perfect alles ineens terugbetalen en betaal je € 47,62 aan kosten volgens onderstaande schema.

Welk bedrag betaal ik maandelijks?
In samenspraak met Santander betaal je maandelijks een minimum van het opgenomen bedrag terug.
De wetgeving op consumentenkrediet leg wel een “nulstelling” op. Dit betekent dat je regelmatig het saldo van jouw kredietopening op 0 moet zetten (en het openstaande bedrag moet terugbetalen) voordat je opnieuw krediet kunt opnemen. De termijn is afhankelijk van het geleende bedrag en looptijd.

Kan ik de maandelijkse aflossingen verhogen?
Je kan zelf het bedrag van je maandelijkse aflossing verhogen indien je het uitstaand bedrag sneller wilt terug betalen. Bespreek dit gerust met je Meubis adviseur. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hoeveel kost een kredietopening?
Voor het gebruik van het krediet betaal je een rente uitgedrukt in een percentage op jaarbasis. In het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) zitten alle kosten, zoals de rente en administratiekosten, die met het krediet te maken hebben. Je betaalt enkel rente op het gedeelte van het kapitaal dat je opgenomen hebt.

Kan ik een aankoop op afbetaling aanvragen?
Iedere natuurlijke persoon vanaf 18 jaar met verblijfplaats in België, kan een aankoop op afbetaling aanvragen. De kredietaanvraag is onder voorbehoud van aanvaarding door Santander Consumer Finance Benelux B.V.

Hoe doe ik een aanvraag?
Je Meubis adviseur helpt je graag met de aanvraag. Deze duurt ongeveer 10 minuten. Om de aanvraag in te dienen heb je een geldige identiteitskaart nodig. Voor bedragen van meer dan € 2000,00 is een recent rekeningafschrift met een loonfiche of bewijs van uitkering nodig.

Bij wie leen ik?
Kredietovereenkomsten worden aangeboden in samenwerking met Santander Consumer Finance Benelux B.V. met bijkantoor gevestigd te Guldensporenpark 81, 9820 Merelbeke en maatschappelijk zetel te Utrecht. Zij maken onderdeel uit van de Santander Groep.

Waarom kiezen voor meubilair op afbetaling?
Een meubel aankopen kan om verschillende redenen. Je lieve katten kunnen wat te veel ‘plezier’ hebben met je favoriete zetel, een kersvers gezin die op zoek is naar een nieuwe eetkamerset om gezellige momenten in te beleven of een stoere barkast om je collectie smaakvolle whiskies te presenteren. Maar als je de betaling wilt spreiden of even krap bij de kas zit is kopen op afbetaling een handige manier om een directe aankoop te overbruggen. Zeker als je een onvermijdelijke uitgave moet doen. Meubis biedt afbetalingen op maat aan voor een uitgebreid assortiment van starterspakketten voor woonkamers en slaapkamers tot individuele artikelen zoals tv meubelen en boxsprings. Vraag onze Meubis consultants gerust voor advies.

Pas op, lenen kost ook geld

Kredietvorm voorbeeld: kredietopening van onbepaalde duur met een jaarlijkse kostenpercentage (JKP) 12,44%, (variabele debetrentevoet 11,09% en 0,10% kaartkosten per maand van het openstaand kapitaal) voor een kredietopening van € 1400 met een looptermijn van 43 maanden. De maandaflossing, € 80 met dalende maandelijkse bedragen, voor een totaalbedrag € 1642. Onder voorbehoud van aanvaarding voor kredietaanvraag door Santander Consumer Finance Benelux B.V., kredietgever, Belgisch bijkantoor te Guldensporenpark 81, 9820 Merelbeke met maatschappelijke zetel te Winthontlaan 171, NL-3526 Utrecht. Kredietbemiddelaar (agent in neveneffecten): winkeluitbater

Klik hier om alle informatie terug te vinden van onze kredietpartner Santander. 

Heb je nog vragen? Stel ze hieronder alvast gerust via mail.

Contactformulier

Klik hier om terug te keren naar de veelgestelde vragen.

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: