30 dagen bedenktijd

Bij MEUBIS garanderen we 30 dagen bedenktijd. Je vindt hier alle info omtrent de inhoud van deze service.

Bij Meubis heb je altijd 30 dagen bedenktijd. Binnen die tijdspanne kan je altijd je artikelen retourneren. Voor welke reden dan ook. De legale regels omtrent retourneren lees je hieronder.

Conform de wet van 30 december 2013 inzake boek VI van het Wetboek Economisch recht "marktpraktijken en consumentenbescherming", heeft de Klant het recht om, binnen de 30 kalenderdagen na ontvangst van het product, de verkoper op de hoogte te stellen dat hij wil verzaken aan zijn aankoop, zonder dat hij daarvoor een schadevergoeding moet betalen, en zonder dat hij daarvoor een reden moet opgeven.

Dit verzakingsrecht is niet van toepassing voor professionele kopers. Als een Klant Meubis op de hoogte wil stellen dat hij wil verzaken aan zijn aankoop kan hij dit doen via elk beschikbaar communicatiemiddel of via het modelformulier onderaan deze pagina.

Het verzakingsrecht is natuurlijk maar geldig voor zover het product ook daadwerkelijk teruggestuurd wordt binnen de 14 dagen nadat de Klant Meubis op de hoogte gebracht heeft dat hij/zij wil verzaken aan zijn/haar aankoop. Het teruggestuurde product moet teruggestuurd worden in een zo goed mogelijke toestand, bij voorkeur oorspronkelijke staat en vergezeld van de factuur en de mail of bevestiging waarmee dit werd geannuleerd.

Meubis kan, na de consument eerst integraal terugbetaald te hebben, evenwel een schadevergoeding van de consument vorderen die overeenstemt met de waardevermindering die het goed ondergaan heeft ingevolge de beschadiging, bevuiling of gebruik van het bewuste goed (artikel VI.51, §2 WER). Dit geldt ook voor de annulatie van een bestelling voor deze geleverd werd. Elke retour waarvan de afzender niet kan geïdentificeerd worden zal geweigerd worden. Zodra de 14 dagen verstreken zijn, is Meubis niet meer in staat om de retour te aanvaarden, en zal de retour teruggestuurd worden naar de afzender. De retour moet verstuurd worden naar het adres dat vermeld staat in Artikel 3. De Klant moet zelf de retour verzendingskosten betalen of de ophaalkosten betalen met een forfait van 50 euro. De terugbetaling zal gebeuren binnen de 14 dagen na ontvangst van de retour door Meubis, op voorwaarde dat alle voorwaarden zoals hierboven beschreven strikt voldaan zijn. Het bedrag dat terugbetaald wordt zal in elk geval nooit groter zijn dan het door de Klant effectief betaalde bedrag. Als tijdens de aankoop gebruik gemaakt werd van een waardebon, zal deze ook teruggegeven worden. Deze waardebon kan dan opnieuw gebruikt worden bij een volgende aankoop.

Het verzakingsrecht kan ook uitgeoefend worden nadat de aankoop gedaan is, maar vóór dat de bestelling verzonden is. Hiervoor dient de klant een mail te schrijven en te verzenden naar Meubis, waarin zij vermelden dat zij willen afzien van de aankoop. In dat geval zal de terugbetaling gebeuren binnen de 14 werkdagen na ontvangst van de annulatie van de bestelling. Kortingsbonnen of tegoedbonnen kunnen op geen enkel moment opeisbaar worden en uitbetaald worden in contanten, ook niet wanneer een meubel niet meer leverbaar is. Dan zal hier een nieuwe tegoedbon met onbeperkte geldigheidsdatum bezorgd worden voor een nieuw order in de toekomst. Meubis zal een email versturen op het ogenblik dat zij de retour ontvangen heeft en op het ogenblik dat zij haar bank gevraagd heeft om een terugbetaling te doen.

Wil je gebruik maken van deze service? 

Lees dan zeker even alle concrete info in onze Algemene Voorwaarden, onder punt 10.

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: