Gaston Bauwens

Het familiebedrijf Bauwens werd tachtig jaar geleden opgericht door Gaston Bauwens. De fabriek in Beernem produceert ook vandaag nog topkwaliteit in slaapkamers, eetkamers, salons en stoelen. Uw garantie voor Belgische topkwaliteit.


Als specialist in het aanbieden van goedkope en kwalitatieve meubelen gaan wij elke dag tot het uiterste om de beste kwaliteit tegen de beste prijs en service te garanderen. Om die kwaliteit aan jullie te kunnen garanderen, werken wij samen met bedrijven waarvan we zeker zijn dat ze dezelfde missie hebben en voor 100% kwaliteit kunnen zorgen. Gaston Bauwens is gevestigd in Beernem, en produceert voor ons slaapkamers, eetkamers, salons en stoelen.

“Bij Bauwens leveren wij kwalitatieve, Belgische meubelen. Onze sterkste punten zijn een snelle levering en een uitstekende service”

Serge - Sales verantwoordelijke

De meubelfabriek Gaston Bauwens, het eerste bedrijf van de groep Bauwens, ontstond uit een familiaal meubelbedrijf. In 1936 produceerde Gaston Bauwens toiletkastjes en uurwerkkastjes maar voerde hij ook schrijnwerkerij aan huizen uit. Dit bedrijf werd opgericht door Gaston Bauwens en zijn echtgenote. In 1939 wierven ze hun eerste arbeider aan. De oorlog legde echter alle activiteiten stil. Onmiddellijk na de oorlog werd de zaak opnieuw gestart met een eigen gamma meubelen waaronder goedkope eikgefineerde eetkamers en slaapkamers.

Momenteel is het bedrijfsterrein uitgegroeid tot een oppervlakte van 166.000m² waarvan 80.000m² bebouwd. Hiervan wordt 40.000m² gebruikt voor productie en de andere 40.000m² als buffer en als opslagruimte. Bauwens Beernem NV stelt momenteel 250 arbeiders en een 25-tal bedienden te werk.