• Home
  • Is het mogelijk om een voorbeeld van het hout te zien?

Is het mogelijk om een voorbeeld van het hout te zien?

De juiste houtsoort voor je meubelen kiezen zodat deze een kwaliteitsvol en duurzaam leven hebben is geen simpele opdracht. Wij voorzien je van de persoonlijk advies rond de diverse houtsoorten gecombineerd met kwaliteitsvolle afbeeldingen zodat jij een keuze kan maken voor jouw droominterieur.

Diverse houtstalen

Onze adviseurs beschikken over diverse houtstalen van de fabrikanten die je een snelle indruk geven van het uiterlijk en de mogelijkheden. Zo weet je ook direct als een houten meubel past in je interieur of als houten accenten in combinatie met glas of metaal beter passen.

Waarop letten als je houten meubelen koopt

Welk soort hout

Het soort hout is belangrijk voor de kwaliteit van je meubelen. We onderscheiden 3 soorten.

  • Spaanplaat is de voordeligste optie en bestaat uit stukjes hout dat samengebonden is met hars waardoor het een licht en sterk geheel vormt.
  • MDF is ongeveer hetzelfde als spaanplaat, maar bestaat uit heel fijne houtvezels die met een hogere dichtheid samengeperst zijn. Dit maakt MDF sterker dan spaanplaat en geeft het een zeer glad oppervlak.
  • Massief hout is natuurlijk het meest kwaliteitsvolle materiaal dat je kan krijgen voor je meubelen. Het is een sterk en heeft een natuurlijke uitstraling. Dit is een verschil dat je betaalt in prijs, maar het garandeert dan ook dat je meubelen levenslang meegaan.

Onderhoud

Houtsoorten verschillen en dat zie je ook in het onderhoud dat je meubel nodig heeft. Spaanplaat en MDF kan je makkelijk onderhouden met een schone doek en een warm sopje terwijl massief hout, al dan niet met een afwerkingslaag, langer mooi blijven met de juiste en iets duurdere onderhoudsproducten.

Welke ruimte

Hou rekening met de ruimte waarin je houten meubelstukken wil plaatsen. In de badkamer, waar het vaak heel vochtig kan worden is het beter om massief hout zoals teak of tropisch hardhout te kiezen omdat deze niet rotten door het vocht. Natuurlijk kan je voor spaanplaat of MDF gaan, maar dan zal je de meubelen meer moeten onderhouden om er voor te zorgen dat ze lang meegaan. Volg dus zeker de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.

Benieuwd of die nieuwe houten meubelen passen bij je zachte stoffen hoeksalon? Geniet van meertalig advies in onze toonzaal en bekijk ook diverse stofstalen zodat jij de perfecte combinatie kan vinden.

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: