De zetel centraal in uw woonkamer

Categorie: Woonkamer

  De zetel centraal in uw woonkamer


De opkomst van laptops en tablets heeft ervoor gezorgd dat een zetel een steeds belangrijkere plaats inneemt in ons interieur. Daar waar je vroeger aan je bureau moest gaan zitten om een mail te versturen of om te surfen, kan je dat nu ook gewoon vanuit je luie zetel met een laptop of tablet op schoot. Ook wordt er steeds meer in de zetel gegeten, een gewoonte die is komen overwaaien uit Amerika.

Een van de belangrijkste vragen die je je moet stellen, is uit welk materiaal je wilt dat uw salon gemaakt is. Een zetel kan zowel uit stof, namaakleder (vaak PU) of leder bestaan, en kan allerlei verschillende kleuren hebben. Een lederen of namaaklederen bankstel is vaak net iets makkelijker schoon te vegen, maar vraagt ook iets meer onderhoud. 

Een stoffen zetel is moeilijker schoon te maken, en een vlek is er moeilijker uit te krijgen. Het grote voordeel van een stoffen salon is dat het warmer en gezelliger aanvoelt.

Heb je kinderen of huisdieren, dan ben je misschien eerder geneigd om een lederen bankstel te kiezen. Kinderen zijn namelijk kampioen in het maken van vlekken! Ons advies is echter: kies voor het materiaal dat jij het mooiste vindt en waar jij je het meest comfortabel in voelt! Dat is immers het belangrijkste. Vind je stoffen bankstellen mooier en comfortabeler, kies dan ook voor een stoffen bankstel. Ben je meer te vinden voor de voordelen van een salon in leder of in namaakleder, ga er dan voor! 

Hoeksalons en bankstellen bestaan in allerlei kleuren. Grijs, zwart, taupe en beige zijn de meest voorkomende, deze kan je ook combineren met bijna elk interieur. Het zijn bovendien warme kleuren, en vooral in de winter gaan we vaak op zoek naar die warme kleuren. Je kan ook vaak 2 kleuren en stoffen combineren, dan kies je best voor contrasterende kleuren.

Als je zelf niet zoveel inspiratie hebt, kom dan zeker eens langs bij Meubis, dan helpen wij het ideale salon voor u uit te zoeken!

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: