Blog - Woonkamer

Op zoek naar info of tips over bepaalde zaken in je woonkamer? Of sta je open voor inspiratie en nieuwe ideetjes? Laat je hier inspireren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuw salon?

Zoveel stijlen, zoveel kleuren en zo veel keuze. Hier vind je bij Meubis alvast een kleine gids om je nieuwe salon te kiezen zonder zorgen.


Waarom de slaapbank wél (terug) hip is!

Heel wat mensen krijgen spontaan rugklachten wanneer ze het woord "slaapbank" horen. Vaak is dat omdat die mensen denken aan de oude banken, de zogenaamde "clic-clacs", die uitgeklapt konden worden tot een bed. Hetgeen tegenwoordig op de markt is qua slaapbanken, is niet meer te vergelijken.


Hoe reinig je een lederen of kunstlederen zetel?


Leder is beter bestand tegen vlekken dan bijvoorbeeld stof. Daartegenover staat: de meeste soorten zeep en schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt om je (kunst)lederen zetel te reinigen. Maar hoe reinig je dan best je lederen salon?


Je hebt een huisdier... Lederen of stoffen zetel?


Zoek je een nieuwe zetel en heb je een hond, kat of ander frivool huisdier? Dan moet je aan bepaalde dingen denken. Ons eerste advies: laat je huisdier simpelweg niet op je zetel zitten of klimmen. Honden kunnen dit leren, mits de juiste training. Andere dieren zijn dan weer minder goed te trainen, en misschien vind je het gewoon ook gezellig om je huisdier naast je te hebben. In dat geval zijn (kunst)lederen zetels de beste keus. Dat heeft een aantal redenen


6 tips om je ideale salontafel te kiezen


Als je een nieuwe zetel koopt, zijn de keuzes vrij evident: (kunst)leder of stof, hoekzetel of een recht model, de kleur … Maar wie een nieuwe salontafel nodig heeft, moet met andere dingen rekening houden. We helpen je met deze tips op weg om de juiste salontafel te kiezen.


De zetel centraal in uw woonkamer


De opkomst van laptops en tablets heeft ervoor gezorgd dat een zetel een steeds belangrijkere plaats inneemt in ons interieur. Bij de keuze van je nieuwe zetel, dien je toch enkele zaken in gedachten te houden. Wij sommen even enkele belangrijke zaken op die je keuze qua zetel misschien wel kunnen beïnvloeden.