Waarom de slaapbank wél terug hip is!

- - Categorie Woonkamer

Slaapbank zetelbed bedbank

Heel wat mensen krijgen spontaan rugklachten wanneer ze het woord "slaapbank" horen. Vaak is dat omdat die mensen denken aan de oude banken,  die uitgeklapt konden worden tot een bed. Deze banken zaten allesbehalve comfortabel, laat staan dat je ze tot een degelijk bed kon omvormen.

Hetgeen tegenwoordig op de markt is qua slaapbanken, is niet meer te vergelijken. Zowel qua design, qua zitcomfort als qua look hebben de slaapbanken serieuze vooruitgang geboekt. De meeste slaapbanken staan prachtig in gelijk welk interieur als salon, en velen hebben niet eens door dat het eigenlijk om een slaapbank gaat. 

Neem bijvoorbeeld Slaapbank Morris Maxi, zie foto hieronder. Een prachtig salon, in 100% Italiaans leder. Op het eerste zicht denkt niemand aan een slaapbank, al zeker niet aan die ouderwetse clic-clacs. Toch kan deze salon zeer gemakkelijk omgevormd worden tot een volwaardig tweepersoonsbed. Zowel qua design als qua zitcomfort is dit een topper binnen de salons. De optie slaapbank hoeft dus helemaal geen beperking te zijn qua zitcomfort of qua design.

Bij Meubis hebben ook heel wat hoeksalons een bedfunctie. De mooiste, strakste hoeksalons zijn vaak mogelijk met een bedfunctie. Neem bijvoorbeeld Hoeksalon Luton, verkrijgbaar in verschillende kleuren en/of stoffen. Naast een bedfunctie heeft deze hoeksalon ook een handige opbergruimte onder de longchair. Geef toe, op het eerste zicht denk je daar toch helemaal niet aan. Qua ligcomfort krijg je dan nog eens een fantastisch goed bed. Een stylish hoeksalon en een kwaliteitsvol tweepersoonsbed, voor de prijs van één meubel. Het lijkt me dus veilig om te zeggen dat de slaapbanken van vandaag wel degelijk terug hip en classy zijn. Bij Meubis worden ze nog eens aan de laagste prijs aangeboden, én gratis geleverd.