Is jouw interieur al klaar voor de herfst? Onze tips!

- - Categorie Woonkamer

De herfst is op komst. Meer nog, vandaag is officieel de start van het herfstseizoen. Het wordt wel eens de overgang naar de winter genoemd, maar voor ons is de herfst veel meer dan dat. Op vlak van interieur is het namelijk een ontzettend boeiende periode. Herfst is synoniem voor warmte en gezelligheid in huis. De verwarming, of misschien zelfs de open haard, aan. Voetjes in de lucht, dekentje erover. Netflix kijken terwijl de regen tegen de ramen tikt. Heerlijk. Maar hoe maak je het interieur nu precies herfstklaar? We helpen je even op weg met onze tips.

1. Lichten uit, kaarsen aan

Met de intrede van de herfst, gaat de focus ook op vlak van interieur opnieuw naar het 'binnen' gedeelte van je thuis. Mensen hechten weer wat meer belang aan de sfeer en gezelligheid in huis. De moeder aller tips om een gezellige herfstavond te creëren in huis: kaarsen. Laat die verlichting voor wat ze is, en gebruik kaarsen om de plaats te verlichten. In combinatie met de duisternis die steeds vroeger invalt, krijg je een compleet ander effect in je interieur. Met kandelaar Asana, op de foto hieronder, creëer je een heel gezellig en warm effect dankzij de ruwe, houten materialen. Kruip even dicht bij elkaar, en vergeet natuurlijk de kaarsen niet te doven voor het slapengaan. 

2. Een tapijt als sfeermaker

Een mooi tapijt in je woonkamer heeft heel wat voordelen. Uiteraard kan je het gebruiken als eyecatcher, maar een tapijt doet nog veel meer dan dat. Het zorgt er namelijk voor dat de meubelen optisch naar elkaar toe worden getrokken, en daardoor één geheel vormen. Niet alleen in een grotere ruimte, ook in kleinere ruimtes brengt een vloerkleed orde en duidelijkheid. Tapijten kun je uiteraard in heel wat verschillende kleuren en uitvoeringen vinden, afhankelijk van smaak en voorkeur. Natuurtinten zoals grijs, taupe en antraciet passen op zich in elk interieur, en zelfs bij elk seizoen. Een mooi voorbeeld hiervan is Tapijt Gideon, zie foto hieronder, of tapijt Mundial. Kijk gerust eens tussen ons aanbod tapijten.

3. Plaids are life

Een avondje zetelen in de herfst of winter is quasi ondenkbaar zonder fleece dekentje. Toch? Ze houden je niet alleen warm, ze kunnen ook gewoon perfect gebruikt worden als leuk detail in je interieur. Stapel ze mooi op elkaar en gebruik ze als decoratie in je herfstinterieur, en van zodra je het wat koud krijgt, heb je ze onmiddellijk bij de hand. Een plaid maakt alles extra cosy, zeker als het weer koud, kil en nat is, geeft het een extra gevoel van comfort en veiligheid. Wil je een extra eye-catcher in je interieur? Met de juiste plaid, scoor je zeker en vast. Wat denk je bijvoorbeeld van Plaid Yangon

4. Spelen met poefs

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende, maar met poefs kun je ook heel wat sfeer brengen. Voeg de juiste poefs toe aan je interieur, en je krijgt een ander gevoel, die perfect het huidige seizoen kan weergeven. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld Stool Alfred, die uiterst geschikt is voor het herfstseizoen. Ook poefs in bruin leder kunnen die sfeer oproepen in je interieur, denk bijvoorbeeld aan Pouf Hemma

5. Cosy kussens

Ook kussens brengen sfeer in huis. Ze vullen een leegte op, en zorgen voor een warme uitstraling. Je kunt ook perfect variëren met kussens, van seizoen tot seizoen. In de herfst kies je best voor iets warmere tinten, om dat warme gevoel in je interieur te boosten. Onze kussens zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en materiaal. Ga met een lederen kussen voor een stoere look, of ga voor een sierkussen met een natuurlijke kleur, om het kleur van je salon wat te breken.

Met andere woorden: je kunt eindeloos gaan variëren met kleine details en accessoires, om het gewilde effect te bekomen in jouw interieur. Je hoeft heus geen complete make-over van je woonkamer uit te voeren om je woning herfstklaar te maken. Hier en daar een kleine toets of aanpassing, en je bent klaar voor die gezellige herfstavonden. 

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je woonkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Woonkamer. Je ontdekt er o.a. de 5 meest trendy hoeksalons van dit moment, of hoe je de tv kan integreren in de woonkamer.