Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Interieurtrend: groen in huis

- - Categorie Woonkamer

Groen in huis is terug hip. Het is geen nieuwe trend, maar hij is wel volledig terug van weggeweest.. Mensen komen steeds creatiever uit de hoek om bloemen en planten te verwerken in hun interieur. Want stilaan is iedereen het er over eens: groen in je interieur zorgt voor een beter humeur. Of je meteen een volledige jungle moet inrichten in je interieur? Niet noodzakelijk.

Ontdek met onze tips hoe je op een creatieve manier meer groen in je interieur kan verwerken. Je hebt er zelfs geen groene vingers voor nodig!

Gebruik cactussen in je interieur

Waarom cactussen? Heel eenvoudig, omdat het één van de makkelijkste planten is om te onderhouden. Cactussen saai? Helemaal niet! Plaats ze in leuke potjes en combineer verschillende cactusjes bij elkaar om heel leuke en speelse effecten bekomen. Bovendien geeft een cactus je interieur meteen een exotische toets. De truc zit hem in het combineren: enkele cactussen samen creëren al een volledig andere sfeer dan dat ene verlaten cactusje. Hieronder zie je bijvoorbeeld cactusjes op een stijlvolle wandplank Landwood

Ken je het fenomeen airplants al?

Het is een nieuwe trend die komt overwaaien vanuit Scandinavië. Epifyten zijn de vaakst voorkomende airplants. Ze zijn perfect voor wie zelfs moeite heeft om een cactus in leven te houden. Goed nieuws dus als je houdt van groen, maar absoluut geen groene vingers hebt.

Deze plantjes leven namelijk van zonlicht en héél af en toe een beetje water. Ze hebben geen wortels, waardoor je ze perfect in een mooi potje of een ander hip object kunt plaatsen, zonder dat de plantjes daar zelf last van hebben. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop!

Hangende planten zijn weer in

Het werd in de jaren '70 en '80 wel vaker gedaan: planten die van het plafond naar beneden hingen. Trends komen en gaan. Hangplanten zijn een hele poos als ouderwets en 'uit de mode' bestempeld, maar zijn nu volop bezig aan een comeback. Uiteraard in een hippe versie... Je kan het zo gek niet bedenken, als het maar van het plafond naar beneden hangt.

Installeer wat miniatuur natuur

Wat we ook vaak zien in moderne interieurs, zijn miniaturen van natuurbeelden. Met slechts enkele takken kan je het beeld oproepen van een bos en boomhutten, als je ze op een leuke manier in een glazen pot of stolp schikt. De moderne en persoonlijke versie van een schilderijtje aan de muur.

Wie zelf groene vingers heeft en creatief is, kan dit gerust zelf maken. Moeilijk is het op zich niet. En wat je zelf kan doen, doe je meestal beter, toch? 

Interieur inspiratie nodig?

Ben jij zelf op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop