Authentiek kwaliteitsleder - Made in Italy

- - Categorie Woonkamer

Bij MEUBIS hebben we een ruim aanbod aan hoeksalons. Daarin proberen we ook voor ieder wat wils aan te bieden, zowel qua prijs, als qua kleur en materialen. We verkopen hoeksalons in stof en polyurethaan (PU-leder, een hoogwaardig alternatief voor leder), maar ook authentiek kwaliteitsleder is bij ons te verkrijgen. Daarvoor werken we rechtstreeks samen met de leverancier Altoni, een Italiaanse fabrikant die al jaren bekend staat om zijn Italiaans kwaliteitsleder. Onze lederen salons komen dus niet uit Aziatische landen, maar rechtstreeks van de fabrikant in Italië. De voordelen daarvan, leggen we hier even uit. 

Altoni Leather werd in 1994 opgericht door Pasquale Tricarico. Altoni Leather ontwerpt, produceert en verkoopt een breed scala aan leren hoeksalons, slaapbanken en fauteuils. Het bedrijf heeft altijd bijzondere aandacht besteed aan de details, elegantie en comfort die kenmerkend zijn voor alle modellen van onze collecties. Professionals leggen zich dagelijks toe op het bestuderen en volgen van de trends op de markt en de selectie van materialen.

Elk leer is uniek en verschillend voor elk salon. De variaties die kunnen bestaan van het ene leerstuk tot het andere zijn het kenmerk, die ervoor zorgt om van elk salon een uniek stuk te maken. Het looien van leer, de zogenaamde "tannage", bestaat uit een handmatige behandeling van dierenhuiden om de eigenschappen te verbeteren, zoals ondoordringbaarheid voor water, slijtvastheid, lichtvastheid, hitte, enz. Dit alles gebeurt in de fabriek in Altamura, Italië, en wordt dan rechtstreeks uit de fabriek aangeleverd tot bij MEUBIS. Daardoor kunnen wij ook de beste prijs en de beste kwaliteit garanderen. 

Leder is een natuurproduct. Het is afkomstig van dierenhuid, en wordt dus niet kunstmatig geproduceerd. Elk stuk leer heeft al geleefd, en heeft dus ook een stukje geschiedenis. Sommige vellen zullen bijvoorbeeld littekens bevatten, buikstrepen of zelfs insectenbeten. Daardoor krijgt het leder zijn natuurlijke schoonheid. Het zorgt ervoor dat we kunnen spreken over een een uniek product, maar ook een warm product. Leder past zich bijvoorbeeld aan naargelang de omgevingsfactoren. Jouw lichaamstemperatuur kan bijvoorbeeld het leder warmer en soepeler maken, waardoor het een gezellig gevoel kan brengen. Het materiaal heeft ook enkele handige eigenschappen. Het neemt bijvoorbeeld niet snel geurtjes op, het is heel gemakkelijk om stof af te doen, en het kan heel wat vocht opnemen, tot wel 25% van het eigen gewicht. 

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je woonkamer? Ontdek onze andere woonkamer blogs of bekijk onze webshop meubis.be