Onze tips voor een gezellige tuin

- - Categorie Tuin en terras

Tuintafel Lion4

Wie een tuin heeft, zou die meestal niet meer kunnen missen. Zeker nu de zomer dichterbij komt, zal er weer meer tijd gespendeerd worden. Een leuke inrichting van je tuin is dus zeker geen overbodige luxe tijdens de warme zomermaanden. Maar hoe begin je daar nu aan? En wat zijn de trends voor je tuin in 2018? Wij overlopen ze even samen met jou.

Creëer gezellige hoekjes

Een heel belangrijke tip: wees creatief en probeer gezellige hoekjes in je tuin te maken. Je terras baken je bijvoorbeeld best af van je tuin, zodat het duidelijk is dat daar je terrashoekje zich bevindt. Dat zorgt voor gezelligheid en structuur in je tuin. Dit jaar merken we dat vooral de loungesets zeer populair zijn, zoals loungeset Agathe bij ons bijvoorbeeld. Je kan er een gezellige sfeer mee brengen in je tuin, alsof je binnen in de knusse zetel zit.

Breng kleur in je tuin

Dat kan je bijvoorbeeld perfect doen door een kleurrijke zitbank of kleurrijke stoeltjes te plaatsen in de tuin. Onze stoel Florida doet het bijvoorbeeld heel goed momenteel als tuinstoel. Hij is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren, die samen een tof effect geven. Het is namelijk bewezen dat kleur in je tuin het humeur bevordert. Of het ook effectief de zon naar je tuin haalt, zijn we niet zeker, maar het valt te proberen. Ook met bloemen, planten en bomen kun je vaak mooie kleuren creëren in je tuin.

De eeuwige favoriet: teak

Teakmeubelen blijven het ontzettend goed doen in de tuintrends, ook in 2017 weer, met als absolute topper onze tuintafel Lyon. Niet echt verwonderlijk, want naast de sfeer die teakmeubelen met zich meebrengen, is het gewoon ook heel gemakkelijk in onderhoud. Enkele andere voordelen van teak:

  • het geeft een tropische en warme look aan je tuin
  • het geeft een langdurige kwaliteit aan je tuinset, waardoor het makkelijk de vier seizoenen kan overleven
  • het vraagt amper tot geen onderhoud
  • het heeft een oersterk en stevig karakter, waardoor het zeker tegen een stootje kan
  • het is geen al te zware houtsoort en is daardoor makkelijk verplaatsbaar

Gebruik leuke accessoires

Hierin kan je echt heel uiteenlopende dingen gaan doen. Het doel is vooral om met leuke, kleine accessoires of details een superleuk effect te creëren. Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld leuke bloemen op de tuintafel, in combinatie met fris, zomers water en leuk bestek. Probeer dat hier en daar in je tuin terug te laten komen. Op die manier krijg je niet het gevoel een lege, saaie tuin te hebben, maar kan je je tuin wat personaliseren naar jouw smaak en voorkeuren. Want je goed voelen in je eigen tuin, daar gaan we voor. 

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog andere frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop. Specifiek op zoek naar tuinmeubelen? Laat je verrassen.