Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

De 10 hipste food adresjes voor een kotstudent in Gent

- - Categorie Student op kot

Ben jij een kotstudent in Gent en ben je op zoek naar leuke, hippe restaurantjes die jij nog niet kende of die je nog eens zou moeten bezoeken? Wij hebben voor jou, of voor die foodie in jouw vriendenkring, een lijstje gemaakt met alle top adresjes in de Gentse binnenstad.

1. Restaurant Athene

Restaurant Athene is sinds 1980 een vaste waarde in het Gentse stadscentrum. De heerlijkste recepten met de beste ingrediënten van eigen bodem, en dit alles nog eens bereid met een grote portie liefde! Het Grieks ogend interieur, de traditionele keuken en de sfeer zullen er samen voor zorgen dat u Griekenland ontdekt vanuit de Gentse binnenstad.

Adres: Vlaanderenstraat 83 9000 Gent
Prijs: 5 tot 22 euro 

2. Holy Food Market

De 16de eeuwse Baudelokapel in de Gentse Ottogracht werd omgetoverd tot een overdekte markt met 17 verschillende eetkraampjes. Holy Food Market is geïnspireerd op voedselmarkthallen zoals in Barcelona, Kopenhagen of Rotterdam.Holy Food Market neemt je mee op een ware wereldreis en laat jou proeven van de delicatessen van Azië tot de pizza’s van Italië.
Ben je opzoek naar een leuk cadeau idee? Geef eens een cadeaubon van de Holy Food Market! 

Adres: Bibliotheekstraat 1-10 - 9000 Gent
Prijs: 2 tot 99 euro

3. O’Learys Gent

Je wilt na een vermoeiende les dag toch even ontspannen met je vrienden maar weet niet wat gedaan. Heb je al gehoord van Het O’Learys Event center? Je kan er minigolfen, bowlen, pubgames en sportgames gaan spelen. Wie honger heeft kan zich ook storten op de American kitchen: burgers, ribs, en andere typische Amerikaanse gerechten, allemaal supersized. De ideale ontspanning dus! Ben je klaar met eten en wil je toch nog even rustig bijpraten? Dit kan ook in de bar van O’Learys. 

Adres: Dok Noord 7 / 301, 9000 Gent
Prijs: 2 tot 34 euro

4. Amadeus Ribs

Dé 'place-to-be' voor een smakelijke portie spare ribs. Het concept van ribben à volonté bij Amadeus is al zeer bekend, maar omdat ook klassiekers niet mochten ontbreken in dit lijstje, geven we het u met plezier nog even mee. De bediening is er vlot en nonchalant, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je thuis bent. Naast de heerlijke ribben krijg je er ook een aardappel in de schil, met een heerlijke saus. On-weer-staanbaar. Ook de prijs is zeker binnen de perken. Een budgetvriendelijk restaurant, waar je gigantisch veel kan eten tegen een zeer schappelijke prijs.

Adres: Plotersgracht 8 of Goudenleeuwplein 7 - 9000 gent
Prijs: 5 euro tot 50 euro

5. De Kastart

Binnen de studentenwereld is De Kastart een begrip. Net als zijn specifieke 'spaghetti Kastart', waarvan het recept al een eeuwen oud geheim blijkt te zijn. De bediening is er ontzettend snel, de prijzen zijn studentgericht, dus deze plek heeft alles wat voor een student vaak belangrijk is: goedkoop, snel en heerlijk. Reserveren kan er enkel voor 19u, erna is het wachten en hopen op plaats. Dankzij de snelle bediening hoef je meestal niet lang te wachten voor er iets vrijkomt. En in het andere geval: er is ook een take-away optie. 

Adres: Onderbergen 42 - 9000 Gent
Prijs: 2 tot 40 euro

6. Uncle Babe's Burger Bar

Lees: Burger Heaven. De Amerikaanse eigenaar maakt er alleszins zelf, tot zelf de ketchup en de crispy onions toe. Wie geen zin heeft in een sappige burger, kan gewoon een cocktail of een biertje bestellen aan de bar. Dat maakt deze plek zo hip onder jonge mensen: je kan er jezelf zijn, je kan er iets en drinken, zonder te moeten tafelen aan een stijf tafeltje. Voor wie graag eens een American Burger eet, of voor de Instagram foodies onder ons: een must-do!

Adres: Sluizekenstraat 2 - 9000 Gent

Prijs: 2 tot 49 euro

7. Revue

Restaurant Revue is de opvolger van 't Keteltje, op de hoek van de Ketelvest en de Nederkouter. Een prachtige ligging, zeker met het extra terras beneden aan het water. Aan de straatkant heb je tot 's avonds laat de zon, dus vooral in de lente/zomer is dit een aanrader. Je hebt de keuze tussen 'small bites' of gewoon het klassieke voorgerecht en hoofdgerecht. Het interieur is volledig gerestyled, en ook de keuken is bij momenten vernieuwend. Een nieuwe hotspot in Gent, ongetwijfeld al bekend bij de hipsters.

Adres: Nederkouter 1, 9000 Gent
Prijs: 2 tot 99 euro

8. Naturell

Naturell is misschien geen begrip in de studentenwereld, maar des te meer in de culinaire wereld. Naturell serveert culinaire topgerechten, en geeft de gasten ook een totaalbeleving. Naast de gerechten, worden er namelijk ook geuren, beelden en geluiden serveert. Het Scandinavisch interieur, deels door MEUBIS geleverd, zorgt voor een gezellige, rustieke sfeer, en brengt de klant terug naar de basics. De prijzen zijn niet enkel op studenten gericht, maar voor wie een budget heeft om eens écht culinair te gaan genieten, is dit het perfecte adres.

Adres: Jan Breydelstraat 10 - 9000 Gent

Prijs: 5 tot 150 euro 

9. Café René

Café René: een eetcafé die gans de dag eten serveert, van ontbijt tot 's avonds. Een onderschatte keuken, omdat ze er zelf geen grote praatjes rond verkopen. Vaak klassieke gerechten, maar telkens weer topkwaliteit tegen heel schappelijke prijzen. Ook de ligging vlakbij de winkelstraat Veldstraat, is gemakkelijk. Voor wie op het gemak eens wil bijpraten en ondertussen een hapje eten in een ontspannen kader: dit is jullie ding. Geen stijf gedoe, gewoon gezellig samen genieten van lekker eten en drank. Café René op zijn best.

Adres: Gebroeders Vandeveldestraat 2-4, 9000 Gent
Prijs: 2 tot 49 euro

10. Fithap

Je doet aan sport of je wilt gaan voor ene gezonde levensstijl? Wij hebben voor jou het ideale adresje… FITHAP. Fithap maakt voor jou warme wraps, salades en sapjes met een een laag aandeel in suikers en verzadigde vetten ideaal voor jou fitness of dieet avontuur! Om één favoriet te bepalen is hier bij MEUBIS toch een kleine discussie ontstaan: de 'Chickendale' of toch de 'Italian Stallion'?

Adres: Vlaanderenstraat 113, 9000 Gent
Prijs: 2 tot 49 euro