Wat betekent boxspring vlak?

- - Categorie Slaapkamer

Wat een boxspring is, weten we allemaal. Maar hier en daar lees je toch nog vreemde termen als het over boxspring bedden gaat. Heel vaak wordt er bijvoorbeeld gesproken of geschreven over vlakke boxsprings, maar wat is dat nu juist?

Wat is een boxspring?

Een boxspring is in principe een bedbodem met veren. Deze zijn heel vaak bekleed in stof of kunstleder, en steunen op kleine pootjes. De boxspring is eigenlijk de basis van een boxspring bed of boxspring combinatie, die zijn afgewerkt met een matras, topmatras en hoofdbord. Als je meer wil lezen over de precieze samenstelling, lees je dat op de pagina Wat is een boxspring bed?

Wat is een vlakke boxspring?

Een vlakke boxspring is eigenlijk een standaard boxspring bed, ook wel eens een vaste boxspring genoemd. In tegenstelling tot de elektrische boxspring, is hij niet verstelbaar, en houdt hij dus altijd dezelfde stand.

De onderste box, de bedbodem, is in principe altijd gevuld met veren. De meest voorkomende veren in de bedbodem, zijn bonellveren en pocketveren. In sommige (goedkopere) modellen, wordt de onderbox niet gevuld met veren, waardoor hij bijvoorbeeld kan gebruikt worden als opbergruimte. Deze variant is qua ligcomfort misschien net iets minder, maar met een goede matras kan dit zeker opgevangen worden.

Wat is een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring heeft één of twee motoren, waarmee je het hoofd- en/of voetbord in verschillende posities kunt plaatsen. Deze boxsprings zijn over het algemeen een stuk duurder, maar bieden uiteraard een uitstekend ligcomfort. Voor een tweepersoonsbed is het meestal aangeraden dat de twee hoofdeinden los van elkaar kunnen bewegen. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een split topper. Dat is één topper, maar bovenaan (en eventueel onderaan) kunnen ze los van elkaar bewegen.

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het bevorderen van de kwaliteit van je slaap? Check even onze andere blogs in de categorie Slaapkamer. Je leest er o.a. of slapen met een open raam effectief beter is voor je nachtrust, waarom het belangrijk is om je matras te reinigen, of waar je moet op letten bij de aankoop van een nieuwe matras.

Op zoek naar een nieuw bed/boxspring?

Neem gerust een kijkje op onze webshop, onder de categorie Slaapkamer. Heel wat mensen zweren bij een boxspring, en zouden nooit nog zonder kunnen. Uiteraard kunnen tweepersoonsbedden ook een perfecte nachtrust garanderen, op voorwaarde dat er een goeie matras op ligt natuurlijk. Als we je ergens mee kunnen helpen, horen we het graag.