Tips voor het inrichten van je landelijke slaapkamer

- - Categorie Slaapkamer

De landelijke stijl wordt steeds populairder in België en Nederland. Een landelijk interieur staat gelijk aan rust, ruimte en gezelligheid, en heeft als doel om het landelijke leven naar binnen te halen. Deze stijl wordt gekenmerkt door handwerk, aardse materialen en tijdloze accessoires. Heel wat mensen zijn verzot op deze stijl, maar vinden het moeilijk om de stijl te vertalen naar hun eigen interieur. We geven je hier enkele tips mee om je ruimtes landelijk in te richten. 

Kenmerken van een landelijk interieur

Qua kleuren beperkt de landelijke stijl zich voornamelijk tot enkele basiskleuren. Daar komen opnieuw aardse, natuurlijke kleuren terug zoals wit, grijstinten, bruine tinten en taupe. In deze stijl zal je zelden felle kleuren terugvinden, zelfs niet in accessoires. Alles draait om rust en respect voor de aardse materialen en kleuren. Ook hout is iets wat je heel vaak terug ziet, wat qua kleur uiteraard perfect pas bij de sobere tinten van een landelijk interieur

Materialen in een landelijke stijl

In deze stijl grijpen we ook terug naar de aardse materialen zoals linnen, wol en katoen. Daarnaast zijn steen en hout onmisbaar in een landelijk interieur. Denk bijvoorbeeld aan houten parket, een volledige wand in blote baksteen en accessoires in grof hout. Een typisch element in een landelijke woonkamer is bijvoorbeeld ook een houtkachel, waarin je dan nog liefst de houtblokken als accessoire gebruikt. Leg er wat zachte kussens omheen en je creëert al snel de knusse, warme sfeer waar een landelijk interieur voor staat.

Tips voor een landelijke slaapkamer

Wat heel populair is tegenwoordig in de landelijke stijl, is een mooie, luxueus ogende boxspring met een heerlijk afgewerkt hoofdbord. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande boxspring Sussex, afgewerkt in lichtgrijs. Het hoofdbord, afgewerkte met knopen, geeft een klassevolle indruk en past tegelijkertijd perfect in de landelijke stijl dankzij de mooi afgeronde afwerking. 

Wat ook heel sterk wordt aangeraden in een landelijke slaapkamer, is het gebruik van parketvloer, liefst in brede stroken. Dit parket mag zelfs onbehandeld zijn, op die manier krijgen we het gevoel van de aardse materialen ten volle. Ook het gebruik van hout in accessoires, of zelfs een houtkachel op de slaapkamer zoals je ziet bij Boxspring Ibisa Beige hieronder, geeft een extra landelijke dimensie aan de ruimte. Wat ook vaak gedaan wordt, is het plaatsen van stalen raamlijsten, zoals je hieronder ziet bij de boxspring Mercura. Opnieuw het terug grijpen naar onbewerkte, aardse materialen om die ruwe, warme sfeer te bekomen. 

Geen fan van een boxspring? Geen enkel probleem, het is perfect mogelijk om zonder boxspring een landelijk gevoel in je slaapkamer te creëren. Heel vaak wordt dan terug gegrepen naar de houttinten, voornamelijk voor het bed, maar ook voor de kleerkast(en) en nachttafels. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld slaapkamer Chalet. Dankzij de lichte eik kleur, krijg je onmiddellijk een rustgevend en warme sfeer. Ook de kleine handgrepen zijn typisch landelijk, niet te bombastisch, maar eerder sober en warm. Qua kleuren is dit een typisch landelijk interieur: het bestaat voornamelijk uit houttinten, aangevuld met wit en in dit geval een bruine vloer. 

Naast houttinten, is wit ook een heel belangrijk kleur in de landelijke stijl, zeker in de slaapkamer. Op onderstaande foto van slaapkamer Ivonne zie je een combinatie van wit als hoofdkleur en houten elementen als aanvulling. Daardoor krijg je opnieuw dat zachte, rustgevende gevoel door het gebruik van die sobere, aardse kleuren. De latjes zorgen voor een leuk element in de kast, het hoofdbord brengt opnieuw iets extra klasse in de slaapkamer. 

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je slaapkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Slaapkamer. Je leest er o.a. hoe je een goede nachtrust tijdens de wintermaanden garandeert, of waar je moet op letten om een kleine slaapkamer in te richten.

Op zoek naar een nieuw bed/boxspring?

Neem gerust een kijkje op onze webshop, onder de categorie Slaapkamer. Heel wat mensen zweren bij een boxspring, en zouden nooit nog zonder kunnen. Uiteraard kunnen tweepersoonsbedden ook een perfecte nachtrust garanderen, op voorwaarde dat er een goeie matras op ligt natuurlijk. Als we je ergens mee kunnen helpen, horen we het graag.