Op zoek naar je droombed: waar moet je op letten?

- - Categorie Slaapkamer

Het kiezen van een nieuw bed is niet altijd eenvoudig. Er komt ook heel wat bij kijken: welke matras neem ik? Welk materiaal kies ik best voor mijn frame? Heb ik nog lattenbodems nodig? Het belang van een goed bed is niet te onderschatten, je spendeert er namelijk heel wat tijd in. Maar je wil natuurlijk ook dat er mooi uitziet. Hier vind je alvast onze tips voor het kiezen van je droombed.

Jouw interieur

Ga om te beginnen na of jouw nieuwe bed past binnen je interieur past. Als jouw interieur modern is, ga dan voor een bed zoals boxspring Tesla, is jouw bed interieur meer landelijk ga dan voor eentje zoals onze Remo. Er zijn tal van opties en jij moet uitmaken of jouw bed perfect is voor jouw interieur. 

Het frame

Ga je voor een gesloten bedframe, eentje met opbergplek of voor een open bedframe? Dit is een belangrijke keuze want als je gaat voor een open bedframe zoals bed Vicenza dan zal je er makkelijker onder kunnen poetsen, ga je voor een gesloten bedframe dan scheelt dit al in het poetswerk op je kamer. Op zoek naar extra opbergruimte? Er bestaan heel wat bedden die opties bieden, zoals bed Michi waar je enkele dingen in kan opbergen. Bepaal dus op voorhand wat voor jou het belangrijkst is.

De matras

Dit is 1 van de belangrijkste onderwerpen van jouw nieuwe droombed! De matras is net datgene dat ervoor zal zorgen dat jij een goede nachtrust hebt. Kies deze zorgvuldig en ga voor een matras die jouw slaaphouding ondersteunt. Bij Meubis vind je alle types van matrassen. De meest verkochte types zijn:

Het kussen

Het kussen is ook een essentieel onderdeel van jouw nieuwe bed. Het ondersteunt namelijk jouw nek en hoofd. Als jouw kussen niet goed is, ga je op termijn last krijgen aan je nek en hoofd. Omdat we dit bij Meubis belangrijk vinden hebben we een blog geschreven over het ideale hoofdkussen. Zeker een aanrader om ook even te lezen. 

De lattenbodem

Ook op vlak van lattenbodems zijn er enkele opties verkrijgbaar. Niet verstelbare lattenbodems zijn standaard het vaakst verkocht, maar ook manueel verstelbare, of zelfs elektrisch verstelbare lattenbodems zijn mogelijk. 

Het materiaal

Verder kan je nog kijken of je jouw bedframe graag in hout, stof of imitatie leder wilt hebben en deze kan je kiezen binnen een ruim assortiment aan kleuren! Kan je niet wachten om je zoektocht te beginnen naar jouw droombed? Neem dan zeker eens een kijkje in onze webshop

À la recherche d'un lit/boxspring nouveau?

Jetez un oeil à notre boutique en ligne, dans la catégorie Chambres à coucher. Beaucoup de gens ne jurent que par un boxspring, et ne pourraient jamais s'en passer. Bien sûr, les lits doubles peuvent également garantir une nuit de sommeil parfaite, à condition qu'un bon matelas soit bien entendu. Si nous pouvons vous aider avec quelque chose, nous aimerions l'entendre.