Onze tips voor een efficiënte kastindeling

- - Categorie Slaapkamer

Time is money, meer dan ooit. Toch zal iedereen dit beeld herkennen: je wil een outfit kiezen en hoopt dat een blik op je kleerkast hierbij zal helpen, maar je weet niet waar eerst gekeken. De kledij die je in het achterhoofd had lijk je nergens terug te vinden, terwijl de zomer- en de winterkledij door elkaar gestapeld liggen. Een efficiënte indeling van je kast kan heel wat tijdverlies en ergernis voorkomen, of het nu om een schuifdeurkast gaat, of een kast met draaideuren. We zetten onze tips hier even op een rijtje.

Om te beginnen is het belangrijk dat je goed weet wat er allemaal in je kast komt. Dit is misschien het ideale moment om een grote kuis te houden in je kledij. De stukken die je wel nog nodig hebt, kun je vervolgens even per soort (en eventueel per seizoen) in hoopjes sorteren, nog voor ze in de kast komen. Dan is het nog enkel beslissen waar je wat plaatst in de kast. Het achterliggende idee is dat je in één beeld moet kunnen zien waar wat ligt, en wat daarbij zou passen. Hiervoor hebben wij enkele tips:

  • De dingen die je dagelijks nodig hebt, plaats je op ooghoogte
  • Onderaan de kast plaats je minder noodzakelijke kledingstukken
  • Hetgeen je zelden draagt, plaats je bovenaan
  • Hang de kleerhangers altijd in dezelfde richting om chaos te vermijden
  • Werk bij elk onderdeel liefst ook nog eens per kleur

Nog tips en/of inspiratie nodig?

Bekijk zeker even onze andere blogs, ze zijn telkens opgedeeld per categorie.  Voor blogs rond kasten, kijk je best in de categorie Slaapkamers. Je ontdekt er onder andere welke kleerkast perfect bij jou past, of hoe je je inloopkast kan inrichten in 5 simpele stappen