Lenteschoonmaak: welke kleerkast past perfect bij jou?

- - Categorie Slaapkamer

Tijd voor de lenteschoonmaak! Maar is het niet stilaan tijd voor een nieuwe kleerkast? Of je hebt te veel kleren, waardoor je een grotere kast nodig hebt. Maakt niet uit wat de oorzaak precies is, de conclusie is duidelijk: je hebt een nieuwe kleerkast nodig. Leuk, maar niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk heel wat soorten kleerkasten op de markt. Je wil uiteraard een mooie kast in je slaapkamer, die ook nog praktisch is om 's morgens je outfit samen te stellen. We proberen je hier even op weg te helpen, welke kleerkast perfect zou passen bij jou.

De verschillende soorten kleerkasten

Vooraleer je de keuze maakt welke kleerkast je wil kopen, is het best om eerst even alle opties op een rijtje te plaatsen. Welke soorten kleerkasten bestaan er eigenlijk allemaal? Daarna kan je de afweging maken welk type jij het leukst vindt, of welk soort best past bij jouw beschikbare ruimtes.

Heel populair bij ons zijn de draaideurkasten. Zoals de naam het zegt, hebben deze kasten opendraaiende deuren. Meestal zijn de deurtjes dan ook afgewerkt met een handvat of drukknop. Een ander heel populair model zijn de schuifdeurkasten. Hiermee bespaar je wat plaats, en krijg je een iets strakker, modern effect. Uiteraard hangt ook heel veel van de kleuren af. 

Een derde populaire optie zijn de dressingkasten of inloopkasten. Vaak hebben deze kasten geen deurtjes, maar ze kunnen wel degelijk ook met deuren afgewerkt zijn. Dressingkasten heb je vaak in verschillende afmetingen, zodat je zelf de ruimte ideaal kunt indelen. Heb je trouwens gezien hoe we de droomdressing van Yentl Keuppens hebben gemaakt?

Analyseer de beschikbare ruimte

Een belangrijke tweede stap: analyseer de beschikbare ruimte, en hou daar ook rekening mee bij je keuze. Heb je namelijk een beperkte ruimte, kies dan misschien sneller voor schuifdeurkasten. Deze nemen, uiteraard, minder plaats in bij het openen dan draaideurkasten. Denk ook meteen praktisch. Heel wat kasten hebben namelijk heel handige functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld Kleerkast Magic 3 die je op de foto hierboven ziet. In deze schuifdeurkast heb je ruimte om een televisietoestel in te werken. Opnieuw plaatsbesparend. Onderstaande kleerkast Everly 1 is bijvoorbeeld heel handig omdat de vouwdeuren geplooid kunnen geopend worden, waardoor de spiegels plots heel handig worden om je volledige outfit te bekijken langs verschillende zijden. 

Heb je bijvoorbeeld een kamer met beperkte ruimtes, maar kun je wel in de hoogte werken? Dan is de collectie NYC waarschijnlijk de perfecte oplossing voor jou. Bij deze kasten, die je in heel wat verschillende afmetingen kunt samenstellen, kun je ook nog eens kiezen tussen de standaard hoogte van 208cm, of een hogere versie van 236cm. Opnieuw hangt het hier natuurlijk af van jouw beschikbare ruimtes. 

Kies de afwerking van jouw smaak

Het laatste punt is misschien ook het leukste. Kies een kleur dat je leuk vindt, dat bij het interieur past. Je kunt kleerkasten heel vaak verkrijgen met spiegel of zonder spiegel. De opties zijn niet oneindig, maar we kunnen wel stellen dat de keuzemogelijkheden heel ruim zijn. 

Denk er ook aan om de indeling van de kleerkast even te bekijken. Met onze collectie Easy kun je zelf ook de indeling gaan bepalen. Je kunt zelf kiezen hoeveel legplanken, waar je ze wil, en of je deurremmen op je kleerkast wil. Noem maar op, bij de collectie Easy kun je echt alle kanten op.

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het bevorderen van de kwaliteit van je slaap? Check even onze andere blogs in de categorie Slaapkamer. Je leest er o.a. of slapen met een open raam effectief beter is voor je nachtrust, waarom het belangrijk is om je matras te reinigen, of waar je moet op letten bij de aankoop van een nieuwe matras.

Op zoek naar een nieuw bed/boxspring?

Neem gerust een kijkje op onze webshop, onder de categorie Slaapkamer. Heel wat mensen zweren bij een boxspring, en zouden nooit nog zonder kunnen. Uiteraard kunnen tweepersoonsbedden ook een perfecte nachtrust garanderen, op voorwaarde dat er een goeie matras op ligt natuurlijk. Als we je ergens mee kunnen helpen, horen we het graag.