Hoe een boxspring in elkaar zetten?

- - Categorie Slaapkamer

Voorbereiding = problemen voorkomen

Maar laten we beginnen met een goede voorbereiding. Het lijkt misschien handig om je boxspring bed te assembleren in de woonkamer omdat je daar meer plaats hebt. Maar zie je wat het probleem is daarmee? Je raad het! De boxspring kan misschien niet meer door de deuropening van je kamer of kan onmogelijk naar boven gedragen worden. Verplaats daarom eerst alle pakketten naar de slaapkamer voor je ze opent. Zo voorkom je ook dat er onderdelen zoek raken.

Maak ook wat ruimte voor de pakketten. Je oude bed kan je gerust disassembleren en op een andere plek zetten zodat het niet in de weg staat. Klaar om de pakketten te openen? Top! Wees er zeker van dat kleine onderdelen niet zoek raken. Een handige tip hiervoor is om alle schroeven, moeren en kleine onderdelen te sorteren op een stuk karton in een hoekje van de kamer. Zo weet je ook direct welke onderdelen je voor wat moet gebruiken en stap je niet per ongeluk op een onderdeel, want ja, dat is soms heel pijnlijk.

Een vaste boxspring in elkaar zetten

Een vaste boxspring in elkaar zetten kan je doen in 7 simpele stappen.

 1. Verplaats je nieuwe boxspring bed eerst naar de slaapkamer.
 2. Neem alles zorgvuldig uit de verpakkingen. Vergeet niet om kleine onderdelen te verzamelen op een plekje waar je ze niet kan kwijtspelen of er op kan trappen.
 3. Keer de boxen om en draai de poten op de de boxen. Als het poten zijn die in een bepaalde hoek moeten passen is het handig om de pootjes allemaal eens te in de juiste hoek te passen. Deze kan je eventueel eerst even vast draaien met 1 schroef zodat ze niet omvallen.
 4. Plaats de inschuif onderdelen voor het hoofd- en het voetbord in de boxen en schroef deze vast. Nu kan je de boxen omdraaien en het hoofdbord en voetbord erin schuiven.
 5. Leg de matrassen erop. Wees er zeker van dat je de juiste matras voor jouw slaapgewoontes hebt. Zo geniet je van een goede nachtrust op lange termijn.
 6. Leg eventueel de toppers op de matrassen voor extra comfort.
 7. Maak je bed op, spring erin en geniet van je heerlijk zachte boxspring bed.

Een elektrische boxspring samenstellen

Een elektrische boxspring bed is iets ingewikkelder om samen te stellen door de mechanische onderdelen die je onderin de box moet plaatsen. Maar dit kan je gemakkelijk doen met volgende stappen.

 1. Verplaats je nieuwe boxspring bed eerst naar de slaapkamer.
 2. Neem alles zorgvuldig uit de verpakkingen. Vergeet niet om kleine onderdelen te verzamelen op een plekje waar je ze niet kan kwijtspelen of er op kan trappen.
 3. Keer de boxspring om en plaats het mechanische frame op de juiste gaten. Er is normaal maar één manier om het frame te monteren. De gaten moeten dus allemaal met elkaar overeenkomen. Als alles overeenkomt kan je alles vastschroeven.
 4. Draai de poten op het frame.
 5. Bevestig de motoren op de haken van het frame. Kijk daarbij goed naar de instructies zodat je ze correct plaatst.
 6. Plaats de inschuif onderdelen voor het hoofd- en het voetbord in de boxen en schroef deze vast. Nu kan je de boxen omdraaien om het hoofdbord en voetbord erin te schuiven.
 7. Leg de matrassen erop. Wees er zeker van dat je de juiste matras voor jouw slaapgewoontes hebt. Zo geniet je van een goede nachtrust op lange termijn.
 8. Leg eventueel de toppers op de matrassen voor extra comfort.
 9. Maak je bed op, spring erin en geniet van je heerlijk zachte boxspring bed.

Extra tips om je boxspring bed efficiënt in elkaar te zetten

 • Lees zeker de montagehandleiding van je boxspring bed om fouten te voorkomen.
 • Vraag hulp aan een familielid of kennis om je boxspring bed in elkaar te steken.
 • Om te testen of alle onderdelen passen kan je de schroeven lichtjes aanschroeven. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat een onderdeel ineens wegschuift of omvalt.
 • Leg alle kleine onderdelen samen zoals de schroeven, moeren, de pootjes. Zo raak je niets kwijt en stap je er niet per ongeluk op met je blote voeten.
Je kan ook kiezen voor de montagedienst van Meubis terwijl je achterover leunt in je zetel. Laat ons het harde werk doen en duik in je nieuwe boxspring bed eens het klaar is.