Het effect van een goede slaaphouding op de tussenwervelschijven

- - Categorie Slaapkamer

De perfecte slaaphouding bestaat en ook jij kan deze gaan hanteren om jouw lichaam een geode nachtrust te geven en ook nog eens zorg te dragen voor jouw tussenwervelschijven. Hoe dit gaat en wat je kan doen om dit te bereiken, dat lees je hier onder allemaal!  

Tussenwervelschijven

Je legt heel wat balast om je tussenwervelschijven tijdens jouw nachtrust en dat is allesbehalve gezond voor je wervelkolom. Maar wat zijn die schijven? Wel, tussenwervelschijven vinden we in de wervelkolom tussen twee afzonderlijke wervels. Tussenwervelschijven bestaan uit een ring van vezelig kraakbeen met in het midden een geleiachtige kern. 

Hoe slapen?

Wat je wilt bereiken is een goede nachtrust en de balast van jouw tussenwervelschijven halen die ze een hele dag hebben gedragen tijdens de dag, dit doe je door:

  • Op je zij te slapen. 
  • Je benen op elkaar te leggen in een hoek van 90 graden.
  • Een kussen tussen jouw knieën te steken (extra steun).
  • De bovenste Arm op je zij te leggen en de onderste meer gestrekt.


Welke matras koop ik het beste?

Iedereen zijn lichaam is anders en dat uit zich op zijn beurt ook in onderzoek naar "de beste matras". Heel wat proefpersonen namen deel aan dit onderzoek en wat blijkt is dat de meeste van de mensen veel beter slapen op een simpele middel harde matras. Deze moet wel een hardheid hebben van 5.6 om goed te zijn. Kijk daarom zeker eens naar ons ruim aanbod matrassen in onze webshop

Nog niet wat het moet zijn?

Als je toch nog niet tevreden bent of je hebt andere rugklachten of het voelt nog niet goed aan dan kan je altijd kiezen om jouw lattenbodem te vervangen door een manuele of elektrische lattenbodem. Deze kan je naar jouw behoeften en wensen in stellen! 

Kortom

We brengen een heel groot deel van ons leven door in bed en moeten daarom zorgen dat we onze slaaphouding en matras aanpassen. 

  • Pas je slaaphouding aan en slaap op je zij.
  • Ga voor een middel harde matras met hardheid 5.6 .
  • Bij ons kan je de juiste matras kopen.
  • Nog niet tevreden ga voor een verstelbare lattenbodem.