5 vaak voorkomende blunders in de slaapkamer

- - Categorie Slaapkamer

Als het over de slaapkamer gaat, merken wij bij onze klanten heel vaak dezelfde problemen in de slaapkamer op. We durven dit zelfs blunders noemen. Je slaapkamer is er namelijk om tot rust te komen, en om krachten op te doen om de dag met verse moed aan te pakken. Ga jij binnenkort kijken voor een nieuwe slaapkamer? Maak dan zeker deze fouten niet.

1. Verlichting: sfeerverlichting vs leeslicht

Denk goed na over je verlichting in de slaapkamer. Heel vaak horen we mensen die wat sfeerverlichting in de slaapkamer integreren, maar als ze een boek willen lezen in bed terwijl de partner slaapt, komen ze in de problemen. De sfeerverlichting biedt niet genoeg licht, waardoor een boek lezen moeilijk wordt. Lezen met het groot licht aan dan maar? Dat zal niet naar de zin van je partner zijn. Bekijk dus daarom op voorhand goed welke soort verlichting jij nodig hebt in je slaapkamer, en hoe/waar je die kunt integreren.

2. Kussens zijn cosy, maar overdrijf er niet mee

We begrijpen dat kussens cosy zijn en dat ze heel mooi ogen in bed. Je ziet ze ook heel vaak in een catalogus of in dromerige Pinterest foto's. In realiteit zijn kussens niet altijd even praktisch. Daarbij geven ze ook vaak een rommelige indruk, zeker als ze niet perfect opgeklopt liggen, zoals op die ene foto op Pinterest die je zag voorbij komen. Let er dus mee op, en overdrijf niet met kussens in je bed. Ze kunnen enkel maar stof vangen, en liggen heel vaak ook nog eens in de weg als je slaapt. Check gerust even ons aanbod van kwaliteitsvolle hoofdkussens.

3. Vergeet je matras niet

Heel vaak merken we dat de matras een 'verplicht nummertje' blijkt voor de klanten. Ze kiezen dan ook een goedkoop exemplaar, omdat het moet, maar ze willen er niet te veel geld aan uitgeven. Da's geen goed idee. Je matras bepaalt grotendeels de kwaliteit van je bed of je boxspring. Een kwaliteitsvolle matras is dan ook nodig om een goede nachtrust te verzekeren. Kijk gerust eens even rond tussen ons aanbod van matrassen, en contacteer ons als je vragen en/of opmerkingen zou hebben. 

4. Geen tv in de slaapkamer

Die raad heb je ongetwijfeld al heel vaak gehoord, maar we merken dat heel wat mensen toch nog altijd een tv in hun slaapkamer hebben. Niet alleen het licht is nefast voor een goede nachtrust, omdat je hersenen door het licht niet de neiging hebben om in slaapmodus te gaan, maar ook het geluid en de andere prikkeles zorgen voor een slechte nachtrust. Gooi die tv dus uit je slaapkamer

5. Hou de slaapkamer sober

Alsjeblief. Hou de slaapkamer sober, zeker qua kleuren. De kleurencombinaties die wij al hebben gezien bij klanten, zou je zelf niet kunnen uitvinden. Gebruik dus sobere kleuren in je slaapkamer, die zullen de rust enkel maar bevorderen. Hou schreeuwerige kleuren weg uit je interieur, maar hou ze zeker ver van bij je slaapkamer vandaan. Je zult met een beter humeur opstaan. 

Contactformulier