Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Speel jij de juiste muziek in jouw horecazaak?

- - Categorie Horeca

Het is een regel die je wel vaker hoort in de wereld van de horeca: "Met goeie muziek kun je een hogere omzet realiseren". Dit geldt niet alleen voor horecazaken, maar wordt ook vaak gehanteerd in kledingzaken bijvoorbeeld. Wij geloven dat die regel wel degelijk klopt, maar onder bepaalde voorwaarden. Want wat is goeie muziek? Daarvoor moet je even terugkeren naar de kern van jouw zaak. We helpen je hier een handje op weg om de juiste muziek te kiezen voor jouw business. 

Muziek in functie van je cliënteel

Dit lijkt misschien een logische tip, maar we merken heel vaak dat dit nog niet volledig benut wordt. Focus je qua muziek keuze op de mensen die naar jouw zaak komen. Ben je zelf een hevige fan van zachte R&B nummers, maar bestaat je cliënteel voornamelijk uit zakenmannen of oudere koppels? Probeer dan toch iets meer de jazzy kant op te zoeken qua muziek, of rustige groovy tunes. Probeer dus niet altijd de muziek te spelen die je zelf graag hoort, maar denk aan het cliënteel en hun voorkeuren.

Muziek in functie van je concept

Elke zaak heeft ook zijn eigen concept en zijn eigen stijl, waardoor het automatisch ook een sfeer met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het contrast tussen een burgerkeet, een Franse klasse bistro en een funky tapas club. Drie verschillende concepten die elk hun eigen specifieke sfeer nodig hebben. Daar kan muziek een belangrijke rol inspelen. Waar in het laatste voorbeeld Latino muziek niet zou misstaan, is dat quasi ondenkbaar in een Franse bistro. Denk dus goed na over het concept en de sfeer die je wil uitdragen, en pas daar je muziek eventueel aan.

Muziek in functie van de context

Rekening houdende met de twee bovenstaande cruciale factoren, is het ook altijd leuk om even te spelen met de context van het moment. Denk bijvoorbeeld aan de eerste hittegolf van het jaar. Waarom zou je die niet combineren een licht, rustig reggae muziekje? Of als je specifieke momenten hebt waarop veel jongeren naar je zaak komen, waarom speel je dan niet even wat populaire hits van het moment? Zorg wel dat die blijven kaderen in de twee bovenstaande regels. Ga nooit muziek spelen die niet past bij je concept of je cliënteel, want het effect zal andersom zijn. Door slechte muziek kun je wel degelijk klanten verliezen.

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog tips & tricks voor jouw horecazaak? Ontdek onze andere horeca blogs of bekijk ons aanbod van horeca meubilair op onze webshop voor inspiratie.