Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Je horecazaak inrichten: onze basistips

- - Categorie Horeca

Je meubilair weerspiegelt de sfeer in je zaak

Daarmee bedoelen we: aan de stijl van meubelen die een zaak hanteert, kun je al vaak merken welke kant een bepaalde horecazaak op wil. Een plek die fastfood serveert kan eerder funky en moderne meubelen plaatsen, terwijl een restaurant die de Franse keuken serveert, al sneller naar de cottage of de rustieke stijl van meubelen zal neigen. Bepaal zelf welke stijl je op wenst te gaan met je horecazaak, en bekijk dan even hoe je die best kan vertalen in je meubilair.

Gebruik de juiste kleuren

Kleuren spelen ook een belangrijke rol in het kiezen van het juiste meubilair. Lichte, koudere kleuren roepen een jongere, lossere sfeer op, terwijl warme, zachtere kleuren perfect passen bij een elegante diner beleving. Uiteraard gelden hier een beetje dezelfde regels als bij een gewoon interieur: modern en strak komen iets kouder over, wat perfect past bij een lounge club of dancing, terwijl warme en zachte kleuren het gezellige dineren bevordert. Ook hier weer: bedenk op voorhand welke beleving je de klanten wil aanbieden.

Denk aan alle leeftijden en vormen

Wie zijn zaak toegankelijk wil maken voor iedereen, denkt best ook aan meubilair voor alle leeftijden. Een paar hoge kinderstoelen, of een comfortabele stoel met armleuningen voor de oudere mensen, zijn vaak kleine inspanningen die door klanten enorm kunnen geapprecieerd worden. Zorg er ook voor dat je meubilair ruim genoeg is om iets zwaardere klanten te ontvangen.

Kies voor kwaliteit

Investeer in kwaliteitsmeubelen die passen bij de locatie van je zaak. Heb je bijvoorbeeld een zaak aan de kust, zorg er dan voor dat je buitenmeubelen bestand zijn tegen warmte, vocht en wind. Zorg er ook voor dat je meubilair makkelijk is in onderhoud. Het klinkt een logische gedachte, maar restaurantmeubilair krijgt vaak heel wat te verduren. Vraag meteen bij de aankoop ook naar eventuele onderhoudsproducten of -tips. Kies ook altijd voor leveranciers die garantie bieden op hun meubelen.

Contactformulier