Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Horecastoelen kiezen: waarop letten?

- - Categorie Horeca

Om te beginnen, zouden we de beslissing in enkel verschillende categorieën willen opdelen. Dit stappenplan zal je vermoedelijk kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze, voor de juiste horecastoel. We sommen even de aandachtspunten op die je tijdens het maken van je keuze in acht neemt: 

  • De stijl van de stoel, en de sfeer die daardoor creëert
  • Het materiaal van de stoel, en de voor- of nadelen ervan
  • De afmetingen van de stoel
  • De duurzaamheid van de stoel

De stijl van je horecastoelen

De stijl van de stoelen is in vele gevallen een belangrijk uitgangspunt. Wie een moderne, designlook wil binnen zijn restaurant, moet niet op zoek gaan naar houten of rieten stoeltjes in een landelijke stijl, en net omgekeerd. Belangrijk is dus welke richting je wil uitgaan, en welke sfeer je wil creëren in je zaak. De barkruk Omer, zoals op de foto hierboven, is bijvoorbeeld geen barstoel voor in een typische Franse bistro, maar past in dit voorbeeld wel perfect in de stijl van de zaak. Bedankt dus goed op voorhand welke richting je uitwil qua stijl, en denk in functie daarvan aan de stijl van je stoelen.

Het materiaal van de horeca stoel

Ook het materiaal van je stoelen is een belangrijke keuze. Denk bijvoorbeeld op voorhand al eens na over hoe je de stoelen wil gebruiken, waar je ze zult plaatsen en waarvoor ze precies zullen dienen. Stoffen stoelen zoals bovenstaande stoel Antwerp Up creëren een zachte zitting en gezelligheid/warmte, maar zijn natuurlijk weer moeilijker te reinigen, en vangen iets meer stof.

Het voordeel van houten of lederen stoelen, is dat ze makkelijker zijn in onderhoud. Het stof kun je veel sneller afdoen met een stofdoek, en ook vlekken zijn iets makkelijker te reinigen. Let wel op dat je lederen stoelen niet te dicht bij een warmtebron zoals een haardvuur plaatst. Hierdoor kan het leer namelijk uitdrogen en zijn kwaliteit verliezen. Ook het direct zonlicht wordt best vermeden, om de kleur van het leder niet te verliezen.

Metalen stoelen zijn ook zeer trendy op vlak van horeca meubilair, vooral omdat deze vaak hip en uniek zijn, en zo iets speciaals aan het interieur geven. Deze metalen zijn natuurlijk wel iets minder comfortabel en vaak ook iets kouder qua sfeer.

De afmeting van je stoel en de beschikbare ruimte

Een ander cruciaal aspect is uiteraard de afmeting van de beschikbare ruimte. Die is ook heel belangrijk in de keuze van stoel. Qua stoelen hebben we namelijk modellen die wat breder zijn, zoals bijvoorbeeld een stoel Shakira met handleuningen, maar we hebben uiteraard ook smallere stoelen. Belangrijk is dat je weet waar de stoelen precies komen. Als je bovenstaand voorbeeld bekijkt, waar stoel Genk aan een ronde tafel wordt geplaatst, is het belangrijk dat je weet hoeveel stoelen je rond de tafel wenst te plaatsen. Uiteraard dien je ook te bekijken hoever de stoelen komen eens er iemand op zit, om te zien of er nog een doorgang mogelijk is. 

De standaard zithoogte van een stoel is 45cm. Wetenschappelijk is namelijk bewezen dat dit de perfecte afmeting is voor alle soorten mensen, zowel grote als kleine mensen. Onze stoelen zijn dus doorgaans ook 45cm hoog qua zitting. Als u een tafel van 180cm hebt en u wil er 3 stoelen aan plaatsen, neemt u best een fijnere stoel, is de tafel 220cm lang, dan kun je uiteraard iets breder gaan. Alles hangt dus af van de beschikbare ruimte. 

Tip voor wie ruimte wil besparen: zitbanken kunnen tegen de muur bevestigd worden, waardoor ze heel weinig plaats innemen in je interieur.

Duurzaamheid van de stoelen

Een ander, heel belangrijk aspect, is uiteraard de duurzaamheid van de stoel. Zit jouw zaak 2x per dag stampvol, en worden de stoelen dus elke dag intensief gebruikt? Kijk dan absoluut voor een stevige stoel, die tegen een stootje kan. Het laatste wat je wil is namelijk dat je elk jaar nieuwe stoelen mag gaan aankopen, omdat het materiaal niet duurzaam genoeg is. Onze horeca collectie is volledig ontworpen voor een intensief gebruik in horecazaken, waarbij het belang van duurzaamheid dus helemaal bovenaan stond. Stoel Floriane Deluxe bijvoorbeeld, op de foto hierboven, is een model met stevige poten en een stevige, maar toch comfortabele zitting en rug, die ervoor zorgt dat de klant ten eerste comfortabel zit, maar dat de stoel ten tweede ook tegen een stootje kan. De perfecte stoel voor intensief gebruik.

Heb je nog vragen over onze horeca stoelen, contacteer ons gerust via onderstaand contactformulier.

Contactformulier