Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Het perfecte terras voor je horecazaak

- - Categorie Horeca

Eindelijk terrasjesweer! Je hoort het constant, ook op sociale media. Zeker in België is het echt een fenomeen: van bij de eerste zonnestralen begeven mensen zich graag naar een terras, waar ze kunnen genieten van het mooie weer. Maar hoe zorg je ervoor dat die mensen net op jouw terras hun drankje komen drinken? De inrichting van je terras kan alvast wonderen doen. We geven je hier enkele tips mee. 

1. Voldoende bewegingsruimte

Als er een lijst mocht bestaan met zaken waar mensen op afknappen, is het onvoldoende bewegingsruimte. Mensen willen niet samengetroept op een terras zitten in de volle zon. Naast het feit dat het absoluut niet gezellig is, zijn de mensen ook niet geneigd om in de warmte nog eens dicht bij elkaar te zitten. Zorg dus dat je terras voldoende benut wordt, maar zet de mensen niet als kuddedieren tegen/op elkaar. Mensen houden van hun privacy, ook op een terrasje. 

Hieronder zie je stoel Clara

2. Verwarmd terras

Het is en blijft België natuurlijk. Die heerlijke zomerdagen kunnen best warm zijn, maar ook tijdens de zomermaanden hebben we wel eens koele dagen, of toch zeker koele avonden. Zorg daardoor dat je een verwarmd terras hebt, zodat de mensen ook 's avonds, als het wat begint af te koelen, gewoon lekker kunnen blijven zitten. Een terras die vroeg begint leeg te lopen, loopt snel leeg. Als je de mensen langer kunt houden op je terras, is dat alleen maar voordelig voor je omzet. En volle terrassen trekken ander volk aan...

3. Zorg voor stabiele tafels

Eerlijk: heb je al ooit eens op een terras gezeten waar je tafeltje wankel op de grond stond? Ontzettend vervelend. Zorg er dus voor dat je tafels (en stoelen) stabiel op de grond staan. Bij ons zijn alle horecatafels uitgerust het FLAT Engineering Stability principe, waardoor stabilteit op gelijk welke ondergrond gegarandeerd is. Ben je op zoek naar meer info hierover? Contacteer ons gerust

Hieronder ziet u stoel Daytona

4. Zorg voor kwaliteit

Gelijk wat je aanbiedt: zorg voor kwaliteit. Zowel van je meubilair als de parasols als het voedsel en de drank dat wordt opgediend. We zien het soms nog dat bereidingen of cocktails op het terras minder verzorgd en minder goed worden opgediend dan binnen. Dat kan natuurlijk nooit. Ook je terrasmeubilair moet van de beste kwaliteit zijn. Laat je dus niet afschrikken door de prijs van terrasmeubelen, ook al kun die niet het ganse jaar door gebruiken. Je gasten verdienen de beste kwaliteit, altijd en overal. Daar kun je het verschil op lange termijn mee maken. 

Hieronder ziet u stoel Sarah F.

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog tips & tricks voor jouw horecazaak? Ontdek onze andere horeca blogs of bekijk ons aanbod van horeca meubilair op onze webshop voor inspiratie.