Je eetkamer in de industriële stijl: onze tips

- - Categorie Eetkamer

De industriële interieurstijl is momenteel ontzettend populair. Het lijkt zelfs, samen met Scandinavische interieurs, de vaakst gekozen interieurstijl van dit moment. Ben jij ook zo'n fan van het ruwe metaal, in combinatie met de houten afwerking? Dan is het zeker een goed idee om dit door te trekken naar je eetkamer. Want het lijkt misschien iets moeilijker, maar het is zeker perfect haalbaar om je eetkamer een industriële toets te geven. We geven je hier enkele tips. 

Industrieel design: wat is het precies?

Elke interieurstijl heeft bepaalde typerende elementen of kenmerken. De Scandinavische stijl bevat bijvoorbeeld altijd lichte kleuren en natuurlijke materialen. De industriële stijl is ruwer. In heel wat gevallen kiest men bijvoorbeeld voor ruwe bakstenen muren. Ook op vlak van vloeren mag het wat stoerder en ruwer. We denken daarbij aan betonnen vloeren, of rustiekere houten vloeren. Ook staal en metaal komt vaak terug in deze stijl. We denken bijvoorbeeld aan grote, stalen ramen. Heel vaak zie je ook een open indeling terug. Zoals je heel vaak terug ziet in lofts, wordt er gespeeld met grote open ruimtes, die één leefruimte creëren. Qua meubelen gaan we, in tegenstelling tot de Scandinavische stijl, vaak iets donkerder qua kleuren. 

De eettafel in je industrieel design

Voor de eettafel gaan we op zoek naar de ruwe materialen. Wat je heel vaak terug ziet, is de combinatie van (donker) metaal, met een houten tafelblad. Deze twee materialen houden elkaar in evenwicht, het warme hout compenseert de koude metalen materiaal, wat uiteindelijk een harmonieus, stoer geheel brengt. Binnen het industriële wordt vaak ook gespeeld met andere vormen van tafelpoten: van X-poten tot K-poten. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld Eettafel Feniks, waar je die combinatie ook terug ziet. Binnen deze stijl hebben we nog heel wat andere voorbeelden, we noemen er hier enkele op:

- Eettafel Solid
- Eettafel Pisa Oak S
- Eettafel Kora S
- Eettafel Krissy (met X-poten)

Stoelen voor de industriële stijl

Ook bij de eetkamerstoelen zien we de combinatie met stalen poten terug. Dat kan zowel gecombineerd worden met stof als met lederen zitting. Grootste voorwaarde is dat de stoel er ook wat stoer en robuust uitziet. Heldere of felle kleuren passen uiteraard niet in een industrieel design. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld stoel Prato Lux, een perfect voorbeeld van die combinatie. Binnen onze collectie hebben we nog heel wat andere opties, hier vind je enkele populaire modellen:

- Stoel Mikey
- Stoel Asterio
- Stoel Miracle
- Stoel Tesla
- Stoel Spot
- Stoel Maletta

Complete industriële eetkamers

In ons aanbod proberen we in elke stijl ook complete eetkamers samen te stellen. Op die manier ben je verzekerd van een samenhangend geheel, binnen dezelfde stijl. Ook binnen de industriële stijl hebben we heel wat complete slaapkamers. Op de foto zie je eetkamer Grosso, een mooi voorbeeld van een industriële eetkamer. Opnieuw is de combinatie van het koude staal met het warme hout een prachtige combinatie. Op de achtergrond zie je de grote stalen ramen, waarvan eerder sprake, en ook de verlichting past perfect binnen de industriële stijl. Hoe je de perfecte lamp koopt binnen de industriële, lees je op onze blog: 5x de perfecte lamp in de industriële stijl

Op zoek naar tips en inspiratie?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je eetkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Eetkamer. Je leest er o.a. hoe je de ideale eettafel kiest, of hoe je ruimte kan creëren in een kleine eetkamer. Ben je specifiek op zoek naar meer inspiratie over de industriële stijl? Neem zeker ook een kijken bij onze collecties in de industriële stijl, wie weet vind je er ook de perfecte slaapkamer.