Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

5 tips om ruimte te creëren in een kleine eetkamer

- - Categorie Eetkamer

We horen vaak van klanten dat ze slechts een kleine eetkamerruimte beschikbaar hebben. Die mensen hebben vaak moeite om de eetkamer niet rommelig, of te druk te laten lijken. Toch is het perfect mogelijk om, met een paar kleine tips, een kleine ruimte ook een ruimtelijk gevoel te geven. We geven je hier enkele tips mee.

1. Gebruik één kleur in je eetkamer

Het voordeel van één kleur, of twee kleuren als ze mooi samenpassen, te gebruiken in je eetkamer, is dat het rust brengt in de ruimte. Een mengsel van verschillende kleuren in een kleine ruimte brengt al snel wanorde en een druk gevoel mee. Op onderstaande foto van eetkamer Livorno worden de kleuren wit en lichte eik samen gebruikt in één ruimte. Al snel krijg je een rustig en ruimtelijk gevoel, ook al staan de meubelen op deze foto op een vrij beperkte ruimte. De stoelen Mateo zijn niet de perfecte stoelen voor in een beperkte ruimte, dat lees je in tip 2.

2. Gebruik lichte stoelen in je eetkamer

Om de eetkamer een ruimer gevoel te geven, raden we je aan om ook een lichte kleur van stoelen te kiezen. Stoelen kunnen vaak een rommelige indruk geven, zeker als ze groot en donker zijn. Lichte stoelen vallen veel minder op in het zichtveld. Bij eetkamer Roma White hieronder bijvoorbeeld, gaan de stoelen volledig op in het interieur. Ook het feit dat de stoelen Adam geen armleuning hebben, is hiervoor ideaal. Smal, gestroomlijnd en in een witte kleur: deze stoelen bieden een perfect ruimtelijk gevoel.

3. Plaats een bank bij de eettafel, in plaats van stoelen

Een onderschatte tip om extra ruimte te creëren in de eetkamer, is het gebruik van een bank in plaats van stoelen. Een bank neemt veel minder plaats in dan stoelen, vooral omdat je stoelen vaak een heel stuk achteruit dient te schuiven om erop te kunnen zitten. Op een bank kun je vaak ook nog een extra persoon plaatsen, waar dit met stoelen onmogelijk is. Vaak kun je de bank ook nog onder de tafel schuiven, wanneer deze niet gebruikt wordt. Deze eetkamer Eli is een perfect voorbeeld hiervoor. 

4. Simpele verlichting gebruiken

Een simpele verlichting bevordert ook het ruimtelijk gevoel. Wanneer er een grote lamp of luchter boven de tafel hangt, wordt de ruimte meteen een pak kleiner. Spots, of een simpele lamp zoals hier bij eetkamer Barbados, is vaak meer dan genoeg. Ook staande lampen worden beter vermeden, aangezien die ook op de grond nog eens plaats inpalmen.

5. Geen eettafel, maar een verlengd kookeiland

Een laatste tip, die misschien niet in alle interieurs mogelijk is: gebruik een verlengd kookeiland als eetplaats. Dan bespaar je meteen een hele grote ruimte aangezien je geen eettafel met stoelen hoeft te plaatsen. Met enkele leuke barstoelen, zoals barstoel Victor of barstoel Milano, creëer je meteen ook een heel 'coole' look. 

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop