Blog artikels in de categorie Bouwen en verbouwen

Hoe duur is een huis bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

hoe duur is een huis bouwen meubis meubelen betaalbaar wonen ca coute combien construire une maison building a house how much does it cost

Wie denkt aan bouwen, stelt zich quasi onmiddellijk de vraag: hoe duur is een huis bouwen nu eigenlijk? Hoe simpel de vraag ook mag klinken, het antwoord is hoegenaamd niet zo makkelijk te geven. De prijzen van nieuwbouwwoningen verschillen namelijk ontzettend, en zijn ook afhankelijk van externe factoren: regio, afwerkingsgraad, oppervlakte, bouwstijl, etc. Een klaar en simpel antwoord op die vraag is dus niet zo eenvoudig, maar uiteraard kun je wel een idee gaan vormen van de totaalprijs, wanneer je bepaalde factoren in rekening neemt.

Huis verbouwen: waarop letten?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

huis verbouwen waarop letten blog meubis bouwen en verbouwen batibouw5

Hoewel een huis verbouwen in heel wat gevallen een goede investering is, begin je er best niet overhaast aan. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Heb je voor jouw renovatie een bouwvergunning nodig? Heb je genoeg financiële middelen? Zijn er bepaalde premies waarop je aanspraak kunt maken? Ken je de normen en wetten waaraan je woning moet voldoen? Het zijn slechts enkele vragen die iedereen met verbouwplannen zich even moet stellen. We helpen je hier alvast een eindje op weg, want een huis verbouwen is één ding, maar waarop moet je precies letten?

Hoe goedkoop een huis bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Week9-property-investment-and-home-mortgage-financial-concept-money-coin-picture

Een huis kopen is een grote beslissing, maar we horen vaak dat het een heel dure investering is die sommige mensen gewoon niet meer kunnen betalen. De woonmarkt evolueert continu en daarom is het ook onduidelijk of goedkoop een huis bouwen nog mogelijk is anno 2020. Maar stel nu dat je een huis wil bouwen tussen 100.000 - 150.000 euro. Is dit nog mogelijk? We zoeken het even uit en geven je 5 tips zodat je op weg kan met dit budget.

Hoe lang duurt een huis bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

week8-cover-woman-checking-time-her-watch-picture-hoe-lang-duurt-huis-bouwen

Hoe lang duurt het om een huis te bouwen? We willen allemaal weten wanneer we ons nieuw stekje kunnen inpalmen. Maar dit is geen gemakkelijke vraag omdat het afhankelijk is van diverse factoren zoals de voorbereidingen, de bouwvergunningen, het type woning, de grootte van je woning, de materialen, de bouwmethode, de oplevering en meer. Hier krijg je een algemeen overzicht van begin tot einde, die we in 3 fasen gegoten hebben. Zo weet je ongeveer waar je aan toe bent en heb je een goede basis die je in detail kan bespreken met je architect en aannemer.

Huis verbouwen: waar beginnen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Huis verbouwen waar beginnen meubis blog bouwen en verbouwen batibouw

De kogel is door de kerk: je wil je huis verbouwen. Daar komt uiteraard heel wat bij kijken. Naast de financiële voorbereidingen, heb je ook heel wat praktische voorbereidingen te treffen. En één van de belangrijkste vragen in dat opzicht is: waar beginnen bij een renovatie van je woning? Uiteraard bestaan daar geen echte standaard regeltjes voor, maar we proberen je hierbij toch wat op weg te helpen om op een logische manier te werk te gaan.

Waaraan moet je denken als je je keuken verbouwt?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Intro picture blog keuken - cozy-modern-kitchen-white-room-interior

Een keuken verbouwen lijkt gemakkelijk nietwaar. Toch is het zo simpel niet. Denk eens aan je keuken indeling, de beschikbare ruimte, water- en elektriciteitsleidingen, veiligheidsvoorzieningen, de stijl en de relatie van de keuken met de rest van het huis, de kosten die je gaat maken. Het is dus een puzzel die je moet oplossen om een praktische en ergonomische ruimte in te richten waar je dagdagelijks in stijl je potje kan koken. Om die puzzel wat gemakkelijker te maken geven wij graag 5 tips waarop je moet letten als je een keukenverbouwing plant.

Wanneer beginnen met verbouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Wanneer beginnen met verbouwen meubis meubelen blog3

Meer dan de helft van de Belgen verbouwen hun woning kort na de aankoop. Dat blijkt uit een onderzoek uit 2018 van Incidence, in het kader van Batibouw. In de meeste gevallen zijn het de eigenaars, namelijk 65%, die de verbouwingen laten uitvoeren. Huurders verbouwen ook, maar minder. Maar vanaf wanneer kan je nu precies beginnen met de verbouwingen?

Waarom duurzaam verbouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

wooden-home-and-money-coins-stack-on-wood-scale-property-investment-picture-id1136482657

Duurzaam verbouwen is een denkoefening op lange termijn waar jij genoeg voordelen uit kan halen terwijl je moeder natuur een handje helpt. Wil je weten waarom en tips ontvangen om duurzaam verbouwen?

Fiscale voordelen om je huis te verbouwen als koppel of gezin in 2020

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Emma, Arthur, gezin met kinderen, fiscale, financiële voordelen

Stel je voor, Emma en Arthur zijn een jong koppel met kinderen die hun eerste huis gekocht hebben en deze willen renoveren. Ze hebben het perfect verbouwingsplan uitgestippeld, ze weten precies wat ze allemaal nodig hebben en hoeveel het gaat kosten, maar ze willen ook weten of de kosten nog wat gedrukt kunnen worden met enkele fiscale voordelen of premies. Met onderstaande voordelen bieden wij een basis waar zij op voort kunnen bouwen in 2020.

Hoe verbouwingen van je woning plannen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Planning verbouwen en renoveren

Je weet perfect wat je wil renoveren, wie je kan helpen, hoe je het gaat betalen, waar je begint met renoveren en je kan alles tot in de puntjes uitstippelen. Kortom ben jij de perfecte planner die je woonst nieuw leven inblaast. Toch nog enkele tips nodig? Geen nood, we vertellen vrouwlief niet dat je gezeurd hebt. Hieronder geven wij enkele geheime stappen om je verbouwing op de goede weg te helpen.

Hoe goedkoop verbouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

blue-living-room-interior-during-renovation-picture-id1053967998

Hoe kan je goedkoop verbouwen? Vaak denken we dat een huis verbouwen grote plannen en veel budget nodig heeft, maar je kan je woning ook aanpassen met een beperkt budget door te investeren in slimme en kleine renovaties. We hebben 5 ideeën gekozen zodat jij je droomhuis comfortabeler en functioneler kan maken met een klein budget.

Vloerverwarming in de badkamer: een goed idee?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Vloerverwarming in de badkamer1

Je kent het gevoel ongetwijfeld: je stapt net uit een warme douche of een warm bad, met je voeten op de frisse tegels. Aangenaam is dat allerminst, en ook al heb je de verwarming volledig opengedraaid, toch is de ruimte niet volledig verwarmd. Een vaak voorgestelde oplossing is vloerverwarming (of zelfs wandverwarming) in de badkamer. Maar is dat wel degelijk zo'n goed idee? We zetten hier even de voor- en nadelen op een rijtje.

Is sleutel-op-de-deur bouwen duurder dan zelf bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Is sleutel-op-de-deur bouwen effectief duurder dan zelf bouwen1

Sleutel-op-de-deur bouwen is een gekende term. Het komt er op neer dat je het volledige bouwproces overlaat aan één bouwfirma, met wie je een contract afsluit om binnen een bepaalde periode en binnen een bepaald budget je woning volledig te bouwen. Heel vaak hoor je dat die manier van bouwen duurder is dan zelf bouwen, maar is dat wel zo? En als dat zo is, waarom kiezen mensen dan voor sleutel-op-de-deur. We zetten hier even wat 'facts and figures' op een rijtje, waarna je zelf perfect de afweging kunt maken.

Slim verbouwen? enkele tips

- - Categorie Bouwen en verbouwen

iStock-453004977

Het is niet meer wat het was, jouw droomhuis dat enkele jaren terug zo nieuw en hip was heeft zijn tijd nu wel gehad. Je wilt vernieuwing en je hebt nood aan een nieuw fris huis... Maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Wij geven jou enkele tips!

Hoeveel betalen we voor een woning?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

iStock-622800884

Het bouwen van een eigen huis is niet voor iedereen weggelegd, maar voor wie toch even wil dromen of nieuwsgierig is naar wat het allemaal kost hebben we deze blog geschreven. Wij geven jou weer hoeveel het eigenlijk kost om een woning te bouwen.