Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

Onze tips voor een Instagram waardig interieur

- - Categorie Algemeen

We horen het vaker van klanten. Ze zien onze leuke foto’s op Instagram, zoals de foto van Slaapkamer Pam hierboven, en ze willen zelf ook een sfeervol interieur creëren in hun eigen woning. Maar sfeer creëren is niet altijd even gemakkelijk. Je kunt wel de juiste meubelen kopen in de juiste stijl, maar het verschil om een interieur af te maken zit hem meestal in de kleine details. Of in de grote details, zoals een eyecatcher. We proberen hier enkele eenvoudig toepasbare tips mee te geven.

Gebruik een stoel als accessoire

Plaats een leuke designstoel ergens in je interieur, zoals je slaapkamer. Dat hoeft niet altijd een dure stoel te zijn, als hij er maar leuk uitziet. Het leuke is dat je de stoel ook nog eens kan gebruiken: je kan er leuke dingen op leggen, zoals kussens of een deken, of gewoon kledij op leggen of over hangen. Daardoor wordt de stoel naast een leuke accessoire gewoon ook een nuttig gebruiksvoorwerp. Zoals deze stoel Gustave bij kleerkast Easy Remo-Glass op de foto hieronder. De combinatie van zacht hout met de stevige metalen stoel zorgt voor een heerlijk contrast.

Gebruik je fauteuil of poefjes als eyecatcher

Een eyecatcher brengt altijd leven in de brouwerij. Als je die goed uitkiest, zowel qua kleuren als qua stijl, brengt die ongetwijfeld extra sfeer in je interieur. Ook dit hoeft niet altijd duur te zijn. Een poefje zoals Stool Crea op onderstaande foto is het perfecte voorbeeld van hoe zo'n kleine toevoeging een heel ander gevoel kan scheppen in je interieur. 

Vermijd kolossale salontafels

Probeer (te) grote salontafels te vermijden. We merken steeds vaker dat mensen kiezen voor kleine salontafels of zelfs bijzettafels, zoals bijzettafel Phillis op de foto hieronder. Die nemen minder plaats in, en zijn ook vaak veel stijlvoller en eleganter dan die grote salontafel. Je bent ook veel minder geneigd om een bijzettafeltje vol te laten liggen dan een salontafel, dus het ziet er ook ordelijker uit. Combineer dat met leuke details zoals kaarsjes, boeken of een leuke sfeerverlichting, en je staat al een stuk verder. 

Boeken brengen altijd sfeer

Gebruik boeken in je interieur. Eerlijk? Die brengen altijd sfeer. Denk wel goed na over de manier waarop je ze in je interieur verwerkt. Plaats nooit té veel boeken ineens, je wil niet dat je interieur op een bibliotheek gaat lijken. Probeer ze te plaatsen op plaatsen waar ze de ruimte krijgen om tot hun recht te komen, zoals op onderstaande foto van Boxspring Wolfsburg. De witte achtergrond benadrukt de boeken, maar net omdat er niet zó veel staan, geeft het geen bedrukkend gevoel, maar een brengt het rust in de kamer. Een kleine toets, maar een groot effect. 

Heb je nog niet genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Op onze Instagram pagina vind je nog heel wat andere leuke foto's en ideeën. Ben je verschrikkelijk nieuwsgierig geworden naar onze andere blogs? Bekijk ze hier allemaal