Maak van je woning de ultieme plek om te ontspannen

- - Categorie Algemeen

Iedereen kent het gevoel, na een zware werkdag: wat is het leuk om weer thuis te zijn. Maar voor je het weet, heb je ook thuis het gevoel dat je niet echt kunt ontspannen. Je hebt dít nog niet gedaan, en dát moet nog gebeuren. Hoewel iedereen nood heeft aan ontspanning, vindt niet iedereen die ontspanning thuis. Voor dié mensen hebben wij enkele tips, hoe je van je eigen woning de perfecte plek kunt maken om te ontspannen.

Haal herinneringen en/of souvenirs in huis

Droom je nog wel eens weg als je terugdenkt aan die reis naar Zuid-Frankrijk? Of duiken de Spaanse stranden vaak nog eens op in je herinneringen? Geef ze dan een plaats in je woning. Geef ze de kans om je wat vaker te doen wegdromen, en breng die ontspannen sferen in huis. Dat kan perfect door bijvoorbeeld een foto’s in een fotokader op de kast te plaatsen, of boven het hoeksalon, zoals op onderstaande foto van Hoeksalon Damme. Of heb je specifieke gadgets meegenomen op je reis? Stal ze uit in je interieur, zodat ze herinneringen kunnen ademen.

Breng die bepaalde sfeer in je interieur

Wat mensen vaak ook doen, is een bepaalde sfeer proberen te creëren in hun interieur, die hen doet terugdenken aan die ene reis. Denk bijvoorbeeld aan Afrikaanse invloeden, een masker aan de muur, of een tapijt met luipaardmotief op de vloer. Het zijn middeltjes om bepaalde goede herinneringen in huis te halen. Heel populair in dat opzicht is bijvoorbeeld de Ibiza stijl. In Nederland, maar ook in België, is dat ondertussen een heel populaire interieurstijl, meegebracht door mensen die op het eiland Ibiza genoten hebben van de rust en kalmte. Accessoires zoals Beeld Kenzy of Wanddecoratie Projet passen daar perfect bij.

Less is (heel vaak) more

Het is niet de bedoeling om je volledige interieur te gaan veranderen om toch maar een ontspannen gevoel te willen creëren. Het is bijvoorbeeld ook geen goed idee om alles vol te zetten met souvenirs en herinneringen, want die zullen uiteindelijk ook alleen maar meer kuiswerk opleveren. Less is (heel vaak) more, ook in dit geval. Probeer met kleine dingen je interieur een bepaalde toets of herinnering te geven, niet met grote veranderingen. Pouf Nicam hieronder bijvoorbeeld, kan je perfect terugbrengen naar die ene vakantie in Marokko of zelfs Ibiza. Gebruik accessoires zoals poefs, sierkussens of zelfs vazen om je interieur die ene, fijne toets te geven die jouw hart en hoofd terug bij die mooie reis brengt. 

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je woonkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Woonkamer. Je ontdekt er o.a. de 5 meest trendy hoeksalons van dit moment, of hoe je de lente in huis kunt halen.