Een strak en modern interieur: onze tips

- - Categorie Algemeen

Een strak en modern interieur bestaat vaak uit minimalistische kleuren en materialen. Gemakkelijk om je interieur in die stijl in te richten denk je dan, maar dat blijkt in de praktijk wel eens moeilijker dan gedacht. Ook bij een modern interieur wil je dat alles mooi in één geheel past. We geven je hier enkele praktische tips voor het inrichten van jouw design woonkamer.

1. Het belang van rechte lijnen

Om een strak en modern interieur te bekomen, is het belangrijk om met rechte lijnen te werken. Let er maar eens op als je op Instagram of Pinterest weer zo'n prachtig moderne woonkamer ziet voorbij komen. Rechte lijnen typeren niet alleen een strak interieur, ze zorgen ook voor orde in het geheel. Uiteraard zul je hier en daar afgeronde meubelen of accessoires kunnen gebruiken, maar probeer de grote lijnen recht en strak te houden. Als je die basis goed hebt, kun je verder werken op je interieur.

2. Gebruik van contrasterende kleuren

In tegenstelling tot een landelijk interieur, waar men zich vaak strikt tot de aardse en zachte kleuren beperkt, is het aan te raden om met contrasterende kleuren te werken. Het bekendste contract is uiteraard zwart/wit, maar je kunt ook gewoon een rode designlamp of een oranje salontafeltje gebruiken. Belangrijk is wel dat deze kleuren niet overheersen, maar een accent toevoegen aan je interieur.

3. Beperk je tot het noodzakelijke

Het klinkt als een cliché, maar het is zo vaak gewoon de waarheid: less is more. Moderne interieurs zijn vaak gekenmerkt door een sober en clean design. Rommel hoort er absoluut niet in thuis. Probeer dus ook niet te veel accessoires uit te stallen, of niet té veel kaders aan de muren te hangen. Bedenk wat jij echt noodzakelijk vindt, en probeer je daartoe te beperken.

4. Denk aan industriële lampen

Industriële lampen zijn hip. Ze worden tegenwoordig in heel wat verschillende stijlen gebruikt, maar passen ook perfect in een strak, modern interieur. Een belangrijk kenmerk van industriële lampen, is dat ze rechttoe rechtaan zijn qua design. De kleuren zijn vaak ook sober (zwart en/of metaalkleur), wat perfect past binnen onze stijl. Industriële lampen kun je overal vinden, soms vind je zelfs schatten op zolder bij je grootmoeder.

5. Waardeer het natuurlijk licht

Ook licht is belangrijk in een strak interieur. Een clean design valt nog meer op als het in een lichtrijke omgeving kan functioneren. Licht bevordert ook de ruimtelijkheid en het gevoel van eenheid binnen een bepaalde ruimte. In die moderne stijl zijn we net op zoek naar eenheid. Als je niet veel natuurlijk licht hebt, kun je dit uiteraard compenseren met kunstmatig licht, reflecterende materialen en lichte kleuren, die het licht weerkaatsen.

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je woonkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Woonkamer. Je ontdekt er o.a. de 5 meest trendy hoeksalons van dit moment, of hoe je de tv kan integreren in de woonkamer.