7 ideeën voor een aangename Paasperiode en chocoladezoektocht

- - Categorie Algemeen

Hoewel het heel onzekere tijden zijn komt de lente er nog steeds aan. Het is een seizoen waar alles wat meer kleur krijgt. En ja, we hopen dat de Paashaas nog steeds de eitjes komt verstoppen. Maar we moeten natuurlijk ook denken aan de gezondheid van onze kinderen. Daarom willen we je helpen met 7 tips die jij kan gebruiken om je interieur lentefris te maken met zachte, kleurrijke tinten en luchtige accessoires. Daarbij zorg je ook voor wat extra verstopplekjes voor de Paashaas zodat je als gezin in een rustige omgeving en in alle veiligheid kan genieten van een leuke chocoladezoektocht.

1. De drie hulpjes van de Paashaas

Zorg voor enkele partners in crime met de egel Riccio, het schaap Nina en de dinosaurus Dino om de perfecte plaatsjes te zoeken om de chocolade te verbergen terwijl je kind nog ligt te dromen. Is je kleine deugniet nog wakker? De drie hulpjes kunnen perfect je kind afleiden met de Tricot figuurtjes terwijl de Paashaas ongemerkt kan binnenglippen.

2. Slapen als een roos

Ideaal om de Paashaas een handje te helpen met het verbergen van de lekkernijen. Laat je kind heerlijk slapen onder de gewatteerde dekens in Abrikoos of Saffraan kleur of ga op reis in je woonkamer. Waan je in de prachtige velden en adembenemende bergen als je door de ruiten kijkt terwijl je kleine spruit rust in de leuke slaapzakken van zacht katoen

3. Heerlijk luchtige textiel

Poets samen de tanden met je kind in de heerlijk zachte en luchtige badjassen en badcapes om erna gezellig aan tafel te zitten voor het ontbijt. Zin om mee te doen als ouder? Geen probleem, Quax biedt heel comfortabele ponchos aan uit katoen in zachte tinten zoals Ecru of Saffraan. Ideaal om rustig wakker te worden met de kap over je hoofd en een tas koffie bij de hand. Pas op dat er geen chocolade eitjes in de kap zit als je hem op doet.

4. Nog meer plaatsjes nodig om de chocolade te verbergen?

Opbergaccessoires zijn de ideale plaatsjes voor de Paashaas om de zoete lekkernijen te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan de bamboe opbergmandjes en hangrekjes of de zakjes in de boxwiegen. Die zijn perfect om je kleine spruit de zoektocht van hun leven te geven.

5. Speel verstoppertje

Nog leuker is om de Paashaas verstoppertje te laten spelen met alle lekkernijen. Er zijn genoeg verstopplekken in je huis. Tussen je kleren in de kledingkast, tussen de borden in de dressoirs, misschien tussen de appels en peren op de ontbijttafel? Gebruik je creativiteit om een ruimte uit een fantasierijk verhaal te maken. Stel je het fantasierijk kasteel voor waarin je kind binnen paradeert door de speelgordijnen met roze bloemen en zwevende ballonnen waarin je ook wat chocolade eitjes kan verbergen.

6. Gezellig schommelen alsof je buiten bent

Ah, gezellig buiten schommelen is toch zo leuk, maar dit kan je ook binnen doen. Beeld je een schommelstoel in voor de ruiten van de woonkamer terwijl je samen met je kind gezellig heen en weer wiegt met het favoriete kinderverhaaltje bij de hand, samen genietend van de ondergaande zon. Zou dat geen ideaal gezinsmoment zijn om de avond af te sluiten?

7. Nog extra verstopplekjes nodig?

Nog geen opbergplekjes genoeg? Decoreer je meubelen met kleine accessoires zoals textielzakjes of hou je kind zoet met een doolhof uit speeltunnels die je kleine speelvogel moet voltooien om de chocolade eitjes te vinden.