Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

5 redenen waarom papa een superheld is

- - Categorie Algemeen

Vaderdag. Omdat ook papa's wel eens in de spotlight mogen staan. De rol van de papa binnen het gezin is de voorbije decennia heel wat veranderd. De verschillen tussen de mama en de papa zijn sterk geminderd, ook papa helpt tegenwoordig heel wat mee in het huishouden en bij de opvoeding. We mogen zelfs gerust stellen dat papa's echte superhelden zijn geworden. We leggen je even uit waarom.

1. Omdat papa zo'n handige Harry is

Een klusje hier? Een mankementje daar? Papa lost het in geen tijd op. Althans, de handige Harry's onder de papa's. Heeft mama weer een nieuwe lamp gekocht voor in de kinderkamer, of heeft de woonkamer dringend een nieuw lekje verf nodig? De papa's staan altijd klaar (al hebben ze soms wel een duwtje in de rug nodig). Heb jij toevallig géén handige papa/echtgenoot? Geen paniek, MEUBIS heeft enkele zeer handige invallers ter beschikking die uw meubels kunnen komen monteren als een echte papa. Vraag er gerust naar bij onze medewerkers!

2. Omdat papa altijd aan de praktische kant denkt

Het klinkt als een cliché, maar het is zo vaak gewoon waarheid bij ons in de winkel: de papa is beter in praktisch nadenken dan de mama of de kinderen. Mama denkt net aan de kinderen aan wat ze zouden willen, wat het mooist is en wat zij heel graag in hun interieur zouden willen zien. Papa denkt eerder praktisch: hoeveel plaats is er, en hoe kunnen die plaats best gaan benutten. Het is een opvallend verschillende manier van denken die heel vaak terug komt bij klanten in onze showroom in Maldegem. Herkenbaar, dames? 

3. Omdat er toch iémand de baas van het tv bakje moet zijn

Studies hebben uitgewezen dat in een grote meerderheid van de gezinnen er maar één iemand baas is van het tv kastje: papa. Omdat het niet altijd gemakkelijk en eenvoudig is om die rol op zich te nemen, en de bijhorende keuzestress te moeten dragen, mogen de papa's gerust wel eens in de bloemetjes gezet worden. Heb je er trouwens al eens op gelet hoe versleten die zetel is waar papa elke avond in ligt? Bij MEUBIS hebben we heel wat mooie salons aan lichte prijzen, want dat verdient papa, toch? 

4. Omdat papa de dingen vereenvoudigt

Geef toe, iedereen kent het. Mama is in alle staten omdat er een probleem opduikt, of omdat er ze met een dilemma zit. Wat als dit, wat als dat? Op dat moment is er maar één iemand die de zaken eenvoudig en helder kan ontleden: papa. We merken het vaak in de winkel: mama (en de kinderen) hebben zoveel mooie dingen gezien, maar geraken niet tot een uiteindelijke keuze/beslissing. Welke slaapkamer was nu de mooiste? Of welke kleerkast past het best in de kinderkamer? Zeer vaak is het papa die kort en krachtig een keuze maakt. En zo heeft papa nog altijd het gevoel de baas te zijn... toch mama's?

5. Omdat papa er altijd is

Zowel voor de kinderen als voor mama. Op papa kun je toch altijd rekenen, niet? Als mama eens een mindere dag heeft, zal papa altijd proberen bijspringen. Als de kinderen weer eens kattenkwaad proberen uitsteken, zal papa hen altijd op de vingers tikken. Als ze aan hun bureau zitten tijdens het huiswerk maken of studeren en er weer even niet aan uit geraken, zal papa het hen nogmaals proberen uitleggen. Alleen daarom al, mogen we concluderen dat onze papa onmisbaar is.

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop