5 decoratietips voor een bangelijk halloween

- - Categorie Algemeen

Het is Oktober en niet alleen de koude bries door het lang geeft je kippenvel maar ook het feit dat het bijna Halloween is! De buren die gedragen zich net ietsjes anders en de voortuinen van jouw wijk die hebben plots grafzerken en skeletten als ontvangstcomité. Maar wat is nu echt belangrijk voor een bangelijke halloween? Wij hebben hier 5 leuke tips voor jou! 

Glow in the dark

Het is en blijft een van de meest gebruikte producten tijdens halloween de glow in the dark verf. Je kan deze natuurlijk zo creatief gaan gebruiken als je zelf wil, wij bij Meubis vonden een van de leukste ideeën ooit! Je kan simpel weg een kippengaas nemen en dit in de vorm van een spook gaan vormen en dit vervolgens in spuiten met een glow in the dark verf. Dit zal eens de nacht valt over jouw wijk je voortuin of achtertuin voorzien met een leger aan geesten. 

Tip: glow in the dark maakt alles een tikkeltje griezeliger.

Boobytraps

Het klinkt serieuzer dan het is een boobytrap. Maar het is wel een leuk item om jouw gasten bij het binnenkomen even de stuipen op het lijft te jagen. Je kan dit doen op verschillende manieren:

  1. Plaats een valse spin aan de achterkant van het toilet papier en eens je gast een velletje neemt zal deze schrikken door de spin op het velletje. 
  2. Koop een griezelfiguur dat geactiveerd wordt door een pedaal en leg deze pedaal onder je deurmat, eens je gasten op de deurmat staan om aan te bellen is het ontvangstcomité zijn werk al aan het doen.
  3. Er zijn ook leuke figuren die geactiveerd worden eens er een persoon voor de sensor loopt ook dit kan je gebruiken!

Een spookhuis

Het is zeker niet overbodig om jouw huis om te toveren in een waar spookhuis of een echte grafkelder! Ga over de top en maak jouw huis het meest enge van de gehele buurt. Spinnen en hun webben, doodshoofden, rokende heksenketels en vleermuizen zijn allemaal een must! Je moet misschien ook wel een locale prijs winnen die men in sommige wijken al eens durft uitdelen! 

Tip: Hoe groter de decoratie hoe enger jouw huis. 

Bellen en kettingen

Natuurlijk moet je ook gaan voor kettingen en bellen en alle andere geluiden die halloween eer aan doen, Dit kan je door geluidselementen te gaan kopen in een tuindecoratie winkel of door simpel een geluidsfragment met enge muziek op te zetten! het gekraak van een deur en het enge geluid van nagels op een krijtbord zullen jouw bezoekers de stuipen op het lijf jagen. 

Doe het zelf! 

Je kan altijd zelf je handen uit die bebloede mouwen steken en zelf aan de slag gaan! Je kan de traditionele pompoen natuurlijk niet vergeten! Het uitlepelen van de pompoen en hem de juist grimas geven is en blijft een traditie in elk huisgezin! Maar je kan ook andere leuke dingen zelf gaan doen! 

  • Halloween cupcakes
  • Knip zelf je slingers in de vorm van katten hoofden.
  • Halloween dromenvangers
  • Spinnenwebben 

Om af te sluiten 

Als je kinderen hebt die nog steeds desondanks de griezelige decoratie en de vele moeite toch nog aan de deur komen bellen voor snoep dan hebben we nog een laatste idee! Je kan aan de zijkant van jouw plastic snoeppot een gast maken waar je jouw hand door kan steken, eens de kinderen gaan grijpen voor snoep komt jouw hand tevoorschijn vanonder het snoep en neem je hun hand vast! 

Wees maar zeker ze komen niet meer terug die avond...

Interieur inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar frisse en leuke ideeën voor je interieur? Ontdek onze andere blogs of bekijk onze webshop.