Contacteer ons via sms: +32460200926 Beschikbaar van 10u tot 23u via chat.

5 budgetvriendelijke tips om je interieur te pimpen

- - Categorie Algemeen

The struggle is real. Iedereen wil een Pinterest-waardig interieur, maar ons budget staat het niet altijd toe. Wij gaan hier even bewijzen dat je helemaal geen uitgebreid budget hoeft te besteden aan je interieur om het hip en trendy te maken. Met de juiste, eenvoudige ingrepen kom je al een heel eind. We zetten onze 5 tips even op een rijtje.

1. Gebruik kleuren

Daarmee bedoelen we niet: schilder je muren in het paars. Probeer kleur te integreren in je interieur op subtiele manieren, zoals een mooie bos bloemen op tafel. Iedereen houdt van kleur, zolang ze niet te druk overkomen. Een ander mooi voorbeeld is om leuke sierkussens in je salon te plaatsen. De bedoeling is om een rustig interieur wat op te frissen met hier en daar een leuk detail in kleur.

2. Pimp objecten en/of accessoires

Hier is originaliteit op z'n plaats. Je kan het zo gek niet bedenken, als het origineel is, is het meestal ook leuk. Maak van een bloempot een salontafeltje, of gebruik een kruidenrekje als boekenkast. Pinterest is hier heel vaak een goeie inspiratiebron. Onder de hashtag #DIY, Do It Yourself, vind je heel wat leuke ideeën. 

3. Knap oude meubeltjes op

Geef je oude meubels een nieuw leven door middel van een likje verf. Of breng een bezoekje aan een kringloopwinkel in de buurt. Je zult er oude kastjes terugvinden, die je simpelweg met een serieuze lik witte verf een heel andere look kunt geven. Er bestaan ook heel wat andere soorten verf, zoals krijtverf, die een specifieke look kunnen geven aan je meubelen. Denk dus in het vervolg 2x na, vooraleer je meubelen naar het containerpark brengt.

4. Breng leven in huis

Breng wat leven en persoonlijkheid in huis. Dat kan echt heel simpel, maak bijvoorbeeld een 'Wall of Fame', met foto's van al je beste vrienden en familie. Je kunt er gerust ook wat quotes tussen hangen. Heb je al een kind, of misschien een petekind of klein neefje/nichtje? Gebruik wat tekeningen of schilderijtjes van de kleine om aan de muur te hangen. Je scoort er gegarandeerd mee bij je vrienden, én het brengt kleur en sfeer in je huis.

5. Gebruik de natuurlijke lichtinval

Ongetwijfeld heb je bepaalde plekken in je woning, waar je wat meer lichtinval binnen krijgt dan op andere plaatsen. Gebruik die ruimtes dan ook om iets in de schijnwerpers te plaatsen. Gebruik in die plaatsen lichte, neutrale kleuren en plaats er gerust een eyecatcher. Het natuurlijk licht zal in dit geval werken als een soort 'spotlight'. 

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig over het inrichten van je woonkamer? Check even onze andere blogs in de categorie Woonkamer. Je ontdekt er o.a. de 5 meest trendy hoeksalons van dit moment, of hoe je de tv kan integreren in de woonkamer.