Speelgoed opbergen: 3 tips om van die speelgoedberg af te geraken

- - Categorie Algemeen

Kopie van Kopie van Kopie van Zonder titel (12)

Ah, we gunnen onze kapoenen toch ook altijd graag iets nietwaar, maar wat is die berg speelgoed in je huis soms irritant. Zeker als je per ongeluk wandelt over die oh zo pijnlijk kleine legoblokjes. En hoe vaak je ook vraagt om het speelgoed op te ruimen, ‘s avonds mogen mama en papa toch nog even door het huis om alles netjes op te ruimen. Vaak weet je dan ook niet waar je met al dat speelgoed terecht kan. plaatsgebrek. Waar moet je met al dat speelgoed naartoe? Een echte uitdaging voor elke mama en papa. Met onze tips wordt speelgoed opbergen leuker, en vooral, stylish!

Welke kleerkast past perfect bij jou?

- - Categorie Slaapkamer

2

Misschien hoor je wel vaker dat je té veel kleren hebt… Maar misschien is te weinig opbergruimte het echte probleem! Je hebt wellicht nood aan een nieuwe of éxtra kleerkast... Eentje die past bij jouw noden en de grootte van je garderobe, of misschien heb je wel twee extra kasten nodig. Allemaal goed en wel, maar hoe kies je nu een nieuwe kleerkast? Welke kleerkast past goed bij jou? Een kleerkast met schuifdeuren of ééntje met draaideuren, of misschien wel een open kast? Misschien wil je onmiddellijk beginnen dromen over het design en de look, maar vergeet de praktische zaken niet waarover je best even kan nadenken. Neem onderstaande stappen door, en jouw keuzestress verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Kleurtrends voor jouw interieur in 2021? 4 inspiratieruimtes voor jouw perfecte thuis.

- - Categorie Algemeen

IMG-20201121-WA0026 (1)

Kleuren en meubelen betekenen veel meer dan een tintje om je interieur aan te kleden. Het mag gerust iets meer betekenen dan dat zoals je unieke persoonlijkheid, een specifiek thema of een bepaalde mood. Uiteindelijk is het je eigen home sweet home waarin geleefd wordt. Ben je benieuwd welke kleuren en meubelen je kan combineren om je ruimtes een unieke stijl te geven? Lees dan gauw verder.

Wanneer is je boxspring versleten?

- - Categorie Algemeen

Cover-young-woman-wakes-up-and-stretches-out-in-bed

Als je een boxspring koopt is dat een investering op lange termijn. Je hoopt dat deze zo lang mogelijk meegaat en dat je er elke dag van kan genieten. Gemiddeld is de levensduur van een boxspring 20-25 jaar, maar de exacte levensduur is afhankelijk van diverse factoren zoals de kwaliteit materialen, de onderdelen van je boxspring bed en het onderhoud van je boxspring.

Hoe een boxspring in elkaar zetten?

- - Categorie Slaapkamer

man-and-woman-preparing-bed-in-morning

Iedereen kent het gevoel van een nieuwe boxspring bed in huis te hebben. Eindelijk heerlijk slapen in een nieuw bed met een zalige matras waarop je ‘s ochtends rustig wakker wordt terwijl de rijzende zon zachtjes op je gezicht valt of ‘s avonds erop springt tijdens een kussengevecht met je kinderen.

Lenteschoonmaak: welke kleerkast past perfect bij jou?

- - Categorie Slaapkamer

kleerkast everly 2 bis

Tijd voor de lenteschoonmaak! Maar is het niet stilaan tijd voor een nieuwe kleerkast? Of je hebt te veel kleren, waardoor je een grotere kast nodig hebt. Maakt niet uit wat de oorzaak precies is, de conclusie is duidelijk: je hebt een nieuwe kleerkast nodig. Leuk, maar niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk heel wat soorten kleerkasten op de markt. Je wil uiteraard een mooie kast in je slaapkamer, die ook nog praktisch is om 's morgens je outfit samen te stellen. We proberen je hier even op weg te helpen, welke kleerkast perfect zou passen bij jou.

7 ideeën voor een aangename Paasperiode en chocoladezoektocht

- - Categorie Algemeen

traditional-easter-chocolate-bunny-and-eggs-inside-a-wooden-crate-picture-id653112114

Hoewel het heel onzekere tijden zijn komt de lente er nog steeds aan. Het is een seizoen waar alles wat meer kleur krijgt. En ja, we hopen dat de Paashaas nog steeds de eitjes komt verstoppen. Maar we moeten natuurlijk ook denken aan de gezondheid van onze kindjes. Daarom willen we met onze partners de Paashaas helpen om je interieur lentefris te maken met zachte tinten en luchtige accessoires, en nog wat verstop plekjes zodat je als gezin in een rustige omgeving en in alle veiligheid kan genieten van een leuke chocoladezoektocht.

10 handige producten om de lockdown te overleven met het ganse gezin

- - Categorie Algemeen

coronavirus covid meubis blog

Niets is nog wat het was. Het coronavirus Covid-19 heeft heel wat van onze levens overhoop gegooid. De normale gang van zaken, is helemaal niet zo normaal meer. Door de strenge maatregelen om het de verspreiding van het virus in te perken, zijn heel wat mensen thuis. Sommigen werken van thuis uit, anderen zijn technisch werkloos. Maar ook de kinderen worden best thuis gehouden. Het is een compleet nieuwe en onwennige situatie voor velen onder ons. Wij bedachten 10 handige tips om de lockdown periode goed door te komen, zowel individueel als voor het ganse gezin.

Is een boxspring of lattenbodem beter?

- - Categorie Slaapkamer

portrait-of-attractive-lovely-girl-enjoying-time-in-bad-after-lying

Iedereen wil natuurlijk comfortabel slapen in een heerlijk zacht bed. Tegenwoordig zijn boxsprings, ook wel bekend als hotelbedden, heel populair. Maar zijn deze bedden effectief beter dan een bed met een lattenbodem? Je denk misschien dat een boxspring meer slaapcomfort biedt en langer meegaat. Dit is natuurlijk deels afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en de matras waarop je ligt. Maar wat is nu echt het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?

Welke boxspring kiezen?

- - Categorie Slaapkamer

welke boxspring kiezen choisir quel boxspring what box spring should i choose meubis meubelen furniture meubles blog

Een boxspring kiezen is superleuk! Je hebt verschillende modellen, verschillende stijlen, en dan vaak ook eens ontzettend veel kleuren beschikbaar. Het is heel gemakkelijk om verliefd te worden op het uitzicht van een specifieke boxspring, maar is dat wel een goede maatstaf om een beslissing te gaan nemen? Wanneer weet je of een boxspring goed voor je is? Er zijn wel een aantal criteria waar je best even rekening mee houdt, vooraleer je een boxspring kiest.

Wat betekent boxspring vlak?

- - Categorie Slaapkamer

wat is een boxspring vlak meubis meubelen blog betaalbaar wonen

Wat een boxspring is, weten we allemaal. Maar hier en daar lees je toch nog vreemde termen als het over boxspring bedden gaat. Heel vaak wordt er bijvoorbeeld gesproken of geschreven over vlakke boxsprings, maar wat is dat nu juist?

Je boxspring reinigen. Fris en gezond slapen.

- - Categorie Slaapkamer

Cover-housemaid-cleaning-up-room

Een propere slaapkamer is beter voor je algemene gezondheid. Gemiddeld brengen we acht uren door in onze slaapkamer. Een slaapkamer zonder veel stof, die netjes en proper oogt is dan ook goed voor je algemene gezondheid en nachtrust. Maar bij het schoonmaken leggen we meestal de focus op vuil dat we met het blote oog kunnen zien, terwijl er soms vaak minder opzichtig vuil is.

Wat is een boxspring bed?

- - Categorie Slaapkamer

Norma Timeless Select 6

Boxspring bedden zijn ontzettend populair anno 2020. Je ziet het vaak in hotels, films of reclames, en wie regelmatig op Pinterest vertoeft, zal ongetwijfeld ook wat prachtige foto’s van boxsprings zien passeren. We kennen het allemaal, of hebben er op z’n minst al van gehoord. Maar vraag aan tien mensen om uit te leggen wat een boxspring bed precies is, en het zal even duren voor je een correcte uitleg krijgt. Hoe komt dat eigenlijk?

Hoe duur is een huis bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

hoe duur is een huis bouwen meubis meubelen betaalbaar wonen ca coute combien construire une maison building a house how much does it cost

Wie denkt aan bouwen, stelt zich quasi onmiddellijk de vraag: hoe duur is een huis bouwen nu eigenlijk? Hoe simpel de vraag ook mag klinken, het antwoord is hoegenaamd niet zo makkelijk te geven. De prijzen van nieuwbouwwoningen verschillen namelijk ontzettend, en zijn ook afhankelijk van externe factoren: regio, afwerkingsgraad, oppervlakte, bouwstijl, etc. Een klaar en simpel antwoord op die vraag is dus niet zo eenvoudig, maar uiteraard kun je wel een idee gaan vormen van de totaalprijs, wanneer je bepaalde factoren in rekening neemt.

Boxspring kopen waar op letten?

- - Categorie Slaapkamer

cover-woman-waking-up-happy-stretching-on-bed-with-sleeping-man-picture

Een boxspring kopen, een investering voor je lichaam. Boxsprings staan bekend voor het ultieme slaapcomfort dat ze bieden, het is dus niet verwonderlijk dat ze tegenwoordig heel populair zijn. Maar je moet op enkele dingen letten om zeker te weten of de boxspring wel de juiste keuze is voor jou slaapgewoontes en lichaam. Daarom geven we wat meer informatie per onderdeel van de boxspring waarmee jij je zoektocht verder kan zetten.

Huis verbouwen: waarop letten?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

huis verbouwen waarop letten blog meubis bouwen en verbouwen batibouw5

Hoewel een huis verbouwen in heel wat gevallen een goede investering is, begin je er best niet overhaast aan. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Heb je voor jouw renovatie een bouwvergunning nodig? Heb je genoeg financiële middelen? Zijn er bepaalde premies waarop je aanspraak kunt maken? Ken je de normen en wetten waaraan je woning moet voldoen? Het zijn slechts enkele vragen die iedereen met verbouwplannen zich even moet stellen. We helpen je hier alvast een eindje op weg, want een huis verbouwen is één ding, maar waarop moet je precies letten?

Hoe goedkoop een huis bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Week9-property-investment-and-home-mortgage-financial-concept-money-coin-picture

Een huis kopen is een grote beslissing, maar we horen vaak dat het een heel dure investering is die sommige mensen gewoon niet meer kunnen betalen. De woonmarkt evolueert continu en daarom is het ook onduidelijk of goedkoop een huis bouwen nog mogelijk is anno 2020. Maar stel nu dat je een huis wil bouwen tussen 100.000 - 150.000 euro. Is dit nog mogelijk? We zoeken het even uit en geven je 5 tips zodat je op weg kan met dit budget.

Hoe lang duurt een huis bouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

week8-cover-woman-checking-time-her-watch-picture-hoe-lang-duurt-huis-bouwen

Hoe lang duurt het om een huis te bouwen? We willen allemaal weten wanneer we ons nieuw stekje kunnen inpalmen. Maar dit is geen gemakkelijke vraag omdat het afhankelijk is van diverse factoren zoals de voorbereidingen, de bouwvergunningen, het type woning, de grootte van je woning, de materialen, de bouwmethode, de oplevering en meer. Hier krijg je een algemeen overzicht van begin tot einde, die we in 3 fasen gegoten hebben. Zo weet je ongeveer waar je aan toe bent en heb je een goede basis die je in detail kan bespreken met je architect en aannemer.

Huis verbouwen: waar beginnen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Huis verbouwen waar beginnen meubis blog bouwen en verbouwen batibouw

De kogel is door de kerk: je wil je huis verbouwen. Daar komt uiteraard heel wat bij kijken. Naast de financiële voorbereidingen, heb je ook heel wat praktische voorbereidingen te treffen. En één van de belangrijkste vragen in dat opzicht is: waar beginnen bij een renovatie van je woning? Uiteraard bestaan daar geen echte standaard regeltjes voor, maar we proberen je hierbij toch wat op weg te helpen om op een logische manier te werk te gaan.

Waaraan moet je denken als je je keuken verbouwt?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Intro picture blog keuken - cozy-modern-kitchen-white-room-interior

Een keuken verbouwen lijkt gemakkelijk nietwaar. Toch is het zo simpel niet. Denk eens aan je keuken indeling, de beschikbare ruimte, water- en elektriciteitsleidingen, veiligheidsvoorzieningen, de stijl en de relatie van de keuken met de rest van het huis, de kosten die je gaat maken. Het is dus een puzzel die je moet oplossen om een praktische en ergonomische ruimte in te richten waar je dagdagelijks in stijl je potje kan koken. Om die puzzel wat gemakkelijker te maken geven wij graag 5 tips waarop je moet letten als je een keukenverbouwing plant.

Wanneer beginnen met verbouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Wanneer beginnen met verbouwen meubis meubelen blog3

Meer dan de helft van de Belgen verbouwen hun woning kort na de aankoop. Dat blijkt uit een onderzoek uit 2018 van Incidence, in het kader van Batibouw. In de meeste gevallen zijn het de eigenaars, namelijk 65%, die de verbouwingen laten uitvoeren. Huurders verbouwen ook, maar minder. Maar vanaf wanneer kan je nu precies beginnen met de verbouwingen?

Waarom duurzaam verbouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

wooden-home-and-money-coins-stack-on-wood-scale-property-investment-picture-id1136482657

Duurzaam verbouwen is een denkoefening op lange termijn waar jij genoeg voordelen uit kan halen terwijl je moeder natuur een handje helpt. Wil je weten waarom en tips ontvangen om duurzaam verbouwen?

In de kijker: Collectie Vipack 2020

- - Categorie Algemeen

Vipack cover foto Billy kinderkamer bij Meubis - Photo de couverture de Vipack Chambre d'enfant Billy à Meubis - Vipack cover photo Billy children's room at Meubis

Vipack is een Belgische meubelfabrikant die hippe baby-, kinder-, fun- en jeugdkamers in diverse stijlen en kleuren aanbiedt. Dit bedrijf maakt meubelen om de nieuwste trends te introduceren in de kamer van je kind zodat je kind in stijl het leven door kan.

Fiscale voordelen om je huis te verbouwen als koppel of gezin in 2020

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Emma, Arthur, gezin met kinderen, fiscale, financiële voordelen

Stel je voor, Emma en Arthur zijn een jong koppel met kinderen die hun eerste huis gekocht hebben en deze willen renoveren. Ze hebben het perfect verbouwingsplan uitgestippeld, ze weten precies wat ze allemaal nodig hebben en hoeveel het gaat kosten, maar ze willen ook weten of de kosten nog wat gedrukt kunnen worden met enkele fiscale voordelen of premies. Met onderstaande voordelen bieden wij een basis waar zij op voort kunnen bouwen in 2020.

Hoe verbouwingen van je woning plannen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

Planning verbouwen en renoveren

Je weet perfect wat je wil renoveren, wie je kan helpen, hoe je het gaat betalen, waar je begint met renoveren en je kan alles tot in de puntjes uitstippelen. Kortom ben jij de perfecte planner die je woonst nieuw leven inblaast. Toch nog enkele tips nodig? Geen nood, we vertellen vrouwlief niet dat je gezeurd hebt. Hieronder geven wij enkele geheime stappen om je verbouwing op de goede weg te helpen.

Hoe goedkoop verbouwen?

- - Categorie Bouwen en verbouwen

blue-living-room-interior-during-renovation-picture-id1053967998

Hoe kan je goedkoop verbouwen? Vaak denken we dat een huis verbouwen grote plannen en veel budget nodig heeft, maar je kan je woning ook aanpassen met een beperkt budget door te investeren in slimme en kleine renovaties. We hebben 5 ideeën gekozen zodat jij je droomhuis comfortabeler en functioneler kan maken met een klein budget.

In de kijker: Collectie Quax

- - Categorie Algemeen

Quax, Cover afbeelding blog overzichtpagina, Intro afbeelding

Het leven is mooi, je kleine spruit is op komt. Ondertussen heb je al de perfecte kleertjes gekocht en de mooiste naam uitgekozen. Maar heb je al eens gedacht aan de inrichting van de babykamer? Ga je voor functioneel, veilig, stijlvol, duurzaam of kies je voor een combinatie van de vier?

Een goede nachtrust tijdens de wintermaanden

- - Categorie Slaapkamer

Een goede nachtrust tijdens de wintermaanden4

Het is een gekend fenomeen, die in de medische wereld omschreven wordt als Seasonal Affective Disorder (SAD). De verschillende seizoenen kunnen, door een gewijzigde gemoedstoestand, een effect hebben op het functioneren van mensen. De bekendste is ongetwijfeld de winterdepressie. Dagen worden korter, mensen krijgen minder zonlicht te zien en slapen daardoor ook heel vaak slechter. Wij geven je hier alvast enkele tips mee voor een goede nachtrust tijdens de wintermaanden.

How To Decorate for Christmas

- - Categorie Algemeen

Samen de kerstboom versieren met kinderern Meubis

♫ ♪ It’s beginning to look a lot like christmas. Toys in every store. But the only thing I didn’t see is decoration and a tree right within your home. ♫ ♪

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een matras?

- - Categorie Slaapkamer

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een matras?3

Een vraag die we heel vaak krijgen in onze winkel. Eerst en vooral: een compleet normale vraag. Er zijn heel veel matrassen op de markt, niet alleen heel veel soorten maar ook een heel grote verscheidenheid in kwaliteit. Daarnaast kan een goede matras voor één persoon, minder goed aanvoelen voor de ander. We zetten hier even op een rijtje welke zaken je standaard wel moet bekijken, vooraleer je een matras aankoopt.

International Statistics Day: een blik op onze statistieken

- - Categorie Algemeen

Statistics Day - Meubis2

World Statistics Day werd wereldwijd voor de eerste keer gehouden op 20 oktober 2010. Het werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties, met de bedoeling om meer ‘awareness’ te creëren rond specifieke prestaties en/of statistieken, op vlak van service, professionalisme en integriteit. Officieel wordt het om de 5 jaar internationaal gevierd, maar bij Meubis bekijken we jaarlijks op 20 oktober enkele belangrijke statistieken, voornamelijk op vlak van service. Aangezien transparantie en openheid heel belangrijk zijn voor ons, willen we die graag met jullie delen.

Tips voor het inrichten van je landelijke slaapkamer

- - Categorie Slaapkamer

boxspring mercura

De landelijke stijl wordt steeds populairder in België en Nederland. Een landelijk interieur staat gelijk aan rust, ruimte en gezelligheid, en heeft als doel om het landelijke leven naar binnen te halen. Deze stijl wordt gekenmerkt door handwerk, aardse materialen en tijdloze accessoires. Heel wat mensen zijn verzot op deze stijl, maar vinden het moeilijk om de stijl te vertalen naar hun eigen interieur. We geven je hier enkele tips mee om je ruimtes landelijk in te richten.

Is jouw interieur al klaar voor de herfst? Onze tips!

- - Categorie Woonkamer

Is jouw interieur al klaar voor de herfst? Onze tips

De herfst is op komst. Meer nog, vandaag is officieel de start van het herfstseizoen. Het wordt wel eens de overgang naar de winter genoemd, maar voor ons is de herfst veel meer dan dat. Op vlak van interieur is het namelijk een ontzettend boeiende periode. Herfst is synoniem voor warmte en gezelligheid in huis. De verwarming, of misschien zelfs de open haard, aan. Voetjes in de lucht, dekentje erover. Netflix kijken terwijl de regen tegen de ramen tikt. Heerlijk. Maar hoe maak je het interieur nu precies herfstklaar? We helpen je even op weg met onze tips.

Je eetkamer in de industriële stijl: onze tips

- - Categorie Eetkamer

GROSSO_E1

De industriële interieurstijl is momenteel ontzettend populair. Het lijkt zelfs, samen met Scandinavische interieurs, de vaakst gekozen interieurstijl dit jaar. Ben jij ook zo'n fan van het ruwe metaal, in combinatie met de houten afwerking? Dan is het zeker een goed idee om dit door te trekken naar je eetkamer. Want het lijkt misschien iets moeilijker, maar het is zeker perfect haalbaar om je eetkamer een industriële toets te geven. We geven je hier enkele tips.

De perfecte eetkamerstoel kiezen: waarop letten?

- - Categorie Eetkamer

Eetkamerstoelen 1

Eetkamerstoelen kiezen, het is vaak een lastige opdracht. Dat merken wij ook bij onze klanten in de showroom. Heel wat mensen weten niet hoe hoog een stoel best is, hoe breed ze mag zijn, of hoeveel stoelen aan een tafel van bijvoorbeeld 180cm kunnen. Daarnaast vinden ze het ook heel moeilijk om te kiezen of ze een lederen stoel nemen, voor iets in stof gaan, of toch maar een rieten stoel kiezen. Alle mensen met deze keuzemoeilijkheden, proberen we hier even op pad te helpen met onze tips.

Je matras reinigen: ja, het is nodig!

- - Categorie Slaapkamer

matras reinigen 3

Het is iets wat mensen heel vaak vergeten, of zelfs helemaal niet weten, maar ook je matras reinigen is belangrijk voor de hygiëne en je eigen gezondheid. We wassen allemaal onze dekens, lakens en hoofdkussens, maar wat gebeurt er met de matras? Vaak helemaal niets, waardoor in de matras ongedierte en vuil zich zomaar kan ophopen. Je matras reinigen en onderhouden kan je heel makkelijk zelf doen, we geven je hier enkele tips mee.

Hoe vier je Halloween? Onze suggesties voor leuke halloweenactiviteiten.

- - Categorie Algemeen

Hoe maak je jack'o'lanterns of halloweenpompoen voor halloween feest Meubis

Het is al even herfst en dat betekent appeltaart en pumpkinspice en everything nice. Het betekent ook dat het tijd is voor de coolste kostuums en enge halloween-activiteiten. in België en Nederland valt Halloween tijdens de herfstvakantie. Het perfecte moment dus voor het organiseren van een halloween-feest of om deel te nemen aan halloween-specifieke activiteiten met kinderen of vrienden. Maar wat kan je allemaal doen om halloween te vieren? Hier zijn alvast enkele ideeën voor leuke activiteiten die je deze week zou kunnen doen.

5 vaak voorkomende blunders bij het inrichten van je interieur

- - Categorie Algemeen

5 vaak voorkomende blunders bij het inrichten van je interieur

Je ziet tegenwoordig zo vaak prachtige interieurs. Via sociale media, op televisie of zelfs in reclameboodschappen onderweg. Het ziet er meestal ook helemaal niet zo moeilijk uit, maar toch hebben mensen vaak problemen om zelf ook zo'n heerlijk interieur te creëren. Ze weten niet hoe ze moeten beginnen of, erger nog, maken grote fouten van bij het begin. We sommen hier even de zaken op die je zeker niet mag doen, bij het inrichten van je woning.

Onze tips voor een kleine slaapkamer

- - Categorie Slaapkamer

Onze tips voor een kleine slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt. We hebben het al vaker geschreven, maar een rommelige slaapkamer is echt niet ideaal voor je mentale rust. Probeer dan ook altijd een rustige, opgeruimde slaapkamer te creëren. Maar wat als je een hele kleine slaapkamer hebt, waar je soms ongewild een rommelige indruk krijgt? Ook voor kleine slaapkamers bestaan hulpmiddelen.

Baby op komst? Onze tips voor de inrichting van je babykamer!

- - Categorie Slaapkamer

Babykamer online kopen - chambre de bebe - baby bedrooms

Een baby op komst is fantastisch nieuws. Je wordt overstelpt met felicitaties van familie, vrienden tot zelfs vage kennissen. De eerste weken leef je op een wolk, maar stilaan sijpelt het besef binnen dat er heel wat bij komt kijken. Terwijl de zwangerschapshormonen door jouw lichaam of die van je partner gieren, moet er heel wat geregeld worden. Het inrichten van de babykamer is vaak één van de moeilijkste opgaven. Wij hebben enkele tips om je op weg te helpen.

Een strak en modern interieur: onze tips

- - Categorie Algemeen

hoeksalon oasis

Een strak en modern interieur bestaat vaak uit minimalistische kleuren en materialen. Gemakkelijk om je interieur in die stijl in te richten denk je dan, maar dat blijkt in de praktijk wel eens moeilijker dan gedacht. Ook bij een modern interieur wil je dat alles mooi in één geheel past. We geven je hier enkele praktische tips voor het inrichten van jouw design woonkamer.

De ideale eettafel kiezen

- - Categorie Eetkamer

MATTEO french oak 2

De juiste eettafel kiezen: zo eenvoudig is het vaak niet. Vandaag de dag zijn er zoveel mogelijkheden op de markt op vlak van eettafels, dat mensen vaak moeite hebben om de juiste keuze te maken. Niet alleen de vorm is vaak een twijfelpunt, ook de stijl en kleuren bezorgen heel wat mensen kopzorgen in de winkel. Wij overlopen even met u de grootste opties, en sommen daarna even op waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je eettafel.

Sfeer brengen met je verlichting? Het kan!

- - Categorie Woonkamer

Breng sfeer in je woning met verlichting

Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om hun woning zo gezellig mogelijk te maken. Uiteraard kan dat door je meubelen of het gebruik van leuke accessoires en decoratie in je interieur, maar een heel belangrijke factor wordt vaak vergeten: verlichting. Met een aangepaste verlichting kan je een heel andere sfeer creëren in een woonruimte. De winter komt eraan, dus dit lijkt ons het ideale moment om het even over sfeerverlichting te hebben.

Onze tips voor een efficiënte kastindeling

- - Categorie Slaapkamer

Efficiente kastindeling onze tips2

Time is money, meer dan ooit. Toch zal iedereen dit beeld herkennen: je wil een outfit kiezen en hoopt dat een blik op je kast hierbij zal helpen, maar je weet niet waar eerst gekeken. De kledij die je in het achterhoofd had lijk je nergens terug te vinden, terwijl de zomer- en de winterkledij door elkaar gestapeld liggen. Een efficiënte indeling van je kast kan heel wat tijdverlies en ergernis voorkomen. We zetten onze tips hier even op een rijtje.

5 voordelen van een boxspring

- - Categorie Slaapkamer

boxspring detroit

De boxspring is populairder dan ooit en geen enkel bed kan er nog aan tippen! We zijn even gaan vergelijken, en hebben gemerkt dat 70% voor een boxspring kiest, de overige 30% kiest toch nog voor een (tweepersoons)bed. Het bed en het hoofdbord van een boxspring is meestal bekleed met stof of imitatieleder. De combinaties en mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wat zijn nu de grote voordelen van een boxspring?

Betaalbaar op kot

- - Categorie Student op kot

Betaalbaar op kot met Meubis - Un kot d etudiants abordable4

Het is zover een nieuw academiejaar breekt aan en je zet (opnieuw) de stap om op kot te gaan! De term "kot" roept tegenwoordig meer en meer luxueuze gedachten op dan dat het vroeger deed, men dacht toen aan oud meubilair en een klein woonoppervlak voor veel te veel geld. Maar wat als je jouw "kot" nu eens een mooie uitstraling kan geven en dat in combinatie met het besparen van leefruimte en GELD? Wij bij Meubis maken dat waar voor jou!

Alleen gaan wonen: wat kost het per maand?

- - Categorie Algemeen

iStock-508898056

Je vond je eigen stem en gaat op eigen benen staan. De wereld van zelfstandigheid lacht je toe en de droom van een eigen stek wordt werkelijkheid. Alleen gaan wonen is jezelf vrijheid geven. Maar ook de andere kant van de medaille is waar: het stelt je bloot aan alle aspecten van het volwassen leven. Financieel bijvoorbeeld, is alleen wonen een grote verandering, die nog te vaak onderschat wordt. Maar wat kost het nu eigenlijk om op eigen benen te staan?

De grote voordelen van een starterspakket

- - Categorie Algemeen

starterspakketten

Je bent jong en het kriebelt om alleen te gaan wonen. Maar je eigen stek in te richten, dat kost geld natuurlijk. Bij Meubis hebben we starterspakketten. Die zijn speciaal ontworpen zodat je mooi samenhorende, prachtige meubelen kunt kopen, rekening houdend met jouw budget. Een mooi interieur tegen een voordelige prijs dus. We tonen hier even waar die starterspakketten precies uit bestaan.

10 tips om je slaapkamer opgeruimd te houden

- - Categorie Algemeen

iStock-516683364

De slaapkamer is een plek die rust moet uitstralen, om je te verzekeren van een goede nachtrust. Maar elke slaapkamer heeft wel een lade die vol rommel ligt. En heb jij ook een berg kleren over je stoel hangen die elke dag groter wordt? Hoe langer dat duurt, hoe minder zin je hebt om je slaapkamer grondig op te ruimen. Voorkomen is beter dan genezen. We geven je hier 10 tips mee om je kamer altijd opgeruimd te houden.

Onze tips voor jouw ideale hoofdkussen

- - Categorie Slaapkamer

Het ideale hoofdkussen - le coussin ideal - the ideal pillow

Vandaag is World Sleep Day. Een goede nachtrust is cruciaal voor wie goed wil functioneren overdag. Vaak wordt een goede nachtrust geassocieerd met een goede matras en een stevige lattenbodem, wat uiteraard heel belangrijke factoren zijn, maar het belang van het hoofdkussen wordt dikwijls onderschat.

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: