Bel ons voor al jouw vragen: +3250820559 Beschikbaar van 10u tot 18u via chat.

 • Home
 • Belangrijke informatie naar aanleiding van coronavirus

Belangrijke informatie naar aanleiding van coronavirus

De Belgische federale regering heeft op een persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd, met als doel om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 in te dijken. Tijdens de Nationale Veiligheidsraad werd o.a. beslist om cafés, bars en restaurants te sluiten. Maar ook voor winkels werden verschillende maatregelen getroffen. We vatten hier even de gevolgen samen voor Meubis.

Veelgestelde vragen en updates:

De federale regering heeft op een persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd, met als doel om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 in te dijken. Tijdens de Nationale Veiligheidsraad werd o.a. beslist om cafés, bars en restaurants te sluiten. Maar ook voor winkels werden verschillende maatregelen getroffen. Aangezien we heel wat vragen binnen krijgen, vatten we hier even kort de belangrijkste samen.


Verstoring grondstofleveringen voor Europese meubelfabrikanten

Update 19 oktober 2020

Op 19 oktober 2020 hebben we bericht ontvangen van de Europur, de Europese vertegenwoordiger van enkele grondstofproducenten dat er een groot tekort dreigt van polyurethane schuim dat vooral gebruikt wordt tijdens de productie van beddengoed, matrassen, zittingen en ander meubilair. Dit komt vooral door de stijgende vraag van dit ruwe materiaal in verschillende sectoren, waaronder de meubel en automotive sector waardoor de producenten dit niet kunnen opvolgen zoals gewoonlijk. 

Uiteindelijk kan dit een effect hebben op de levertijd van de bestellingen bij alle winkelketens. Indien dit het geval is houden onze support medewerkers je op de hoogte. We verontschuldigen ons op voorhand voor het ongemak dat deze vertraging kan brengen en hopen iedereen zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn.

Maatregelen voor de fysieke winkelervaring - FOD Economie

Update 1 oktober 2020

Om iedereen een prettige winkelervaring te bieden vragen wij iedere klant die naar de winkel komt om de huidige maatregelen op te volgen. Zo kunnen wij iedereen een aangepaste, maar nog steeds aangename ervaring bij Meubis aanbieden.

 • Indien je ziektesymptomen hebt vragen we je om thuis te blijven zodat je snel kan genezen. Je kan nog altijd terecht op onze website voor alle aankopen, daarbij zijn onze Meubis adviseurs ook altijd online van dienst.
 • Volg de instructies van het personeel en de in de winkel geplaatste richtlijnen.
 • Het is aan te raden om jouw boodschappen te doen in een stad of gemeente in de buurt van jouw huis of werkplek.
 • Als je met een andere persoon winkelt die niet tot dezelfde familie behoort of met je naaste contacten, houd dan een afstand van 1,5 meter aan.
 • Houd 1,5 meter afstand van andere klanten (die niet tot jouw familie of naaste verwanten behoren) en winkelpersoneel.
 • Zorg voor een goede handhygiëne en raak alleen de producten aan die je nodig hebt.
 • Het is verplicht voor klanten om een mondmasker of een ander stoffen alternatief te dragen in winkels, winkelcentra en op beurzen.
 • Betaal zoveel mogelijk elektronisch of contactloos.
 • Het is aan te raden om voorrang te geven aan mensen boven de 65 jaar, aan mensen die minder mobiel zijn en aan medisch personeel.

Frankrijk verlengt lockdown tot minstens 11 mei 

Update 13 april 2020 - 21u03

De verlenging van de maatregelen heeft tot gevolg dat sommige partners nog niet open zullen gaan de komende weken. We hadden dit reeds ingerekend in onze aangeduide levertijden en er zijn vooralsnog geen nieuwe wijzigingen in de lopende orders. We houden jullie verder op de hoogte indien er nog zaken zouden wijzigen. 

Gami | Gautier herneemt leveringen vanaf volgende week

Update 10 april 2020 - 10u59

We mochten vandaag het goede nieuws ontvangen dat één van onze Partners in Frankrijk de werkzaamheden terug zal hernemen. 
Hieronder vind je het communiqué van hun CEO David Soulard:

"Beste partners,

Met de gezondheids- en economische noodsituatie die we doormaken, zijn we meer dan ooit betrokken bij de manier waarop we deze storm samen gaan doorstaan.

Bij Gautier France zijn we al een maand bezig om al onze afspraken met onze financiële partners te maken, zodat elk van onze leveranciers en onze medewerkers volgens onze gebruikelijke voorwaarden kan worden betaald. Dit lijkt ons eerlijk en ethisch verantwoord om de productieketen niet te verbreken en zo onze economie te verzwakken.

Wij zijn overtuigd dat ons collectieve succes zal afhangen van de naleving van onze wederzijdse verplichtingen. Iedereen moet hetzelfde spel van eerlijkheid en transparantie spelen.

In de hoop dat deze noodsituatie beperkt zal zijn in de tijd, reken ik op uw begrip en dank ik u voor uw vertrouwen.

Ik ben ervan overtuigd dat we samen deze uitdaging met kracht en nederigheid zullen overwinnen."

Productie en afhalingen Neyt Furniture Beervelde stilgelegd

Update 28 maart 2020 - 16u28

Tot nader order worden alle producties en afhalingen stilgelegd tot versoepeling | afschaffing van de coronamaatregelen van de Belgische regering. 

Verlenging maatregelen België en Frankrijk

Update 27 maart 2020 - 20u28

Nadat Frankrijk deze middag de veiligheidsmaatregelen omtrent het COVID-19 virus verlengde tot 15 april heeft ook de Belgische regering de logische stap gezet tot verlenging. Dit voorlopig tot 19 april met mogelijke - en waarschijnlijke - verlenging tot 03 mei. 

Voorlopig lopen de producties en aanleveringen nog door zoals de voorbije 7-10 dagen van de fabrieken die nog werkzaam waren. De maatregelen werden ook niet verstrengd wat dus ook de werking niet opnieuw aantast van de reeds genomen interne en externe voorzorgsmaatregelen van ons en van onze partners. 

Ons team blijft dit dagelijks opvolgen en bijsturen. Iedereen zal ook verwittigd worden - of werd reeds verwittigd gisteren - van eventuele wijzigingen in de leverdata. Deze zijn vooralsnog beperkt in die zin dat slechts een handvol fabrieken volledig dicht is. Waarvan één in Frankrijk waar toch een aanzienlijk aantal orders van verwacht worden. De andere zijn beperkter qua problematiek in omvang maar wel groter in tijd daar deze fabrieken in Italië gevestigd zijn en het daar normaal gezien nog langer zal duren voor de wetgeving iets versoepelt wordt, iets wat wij natuurlijk als trouwe partner verstaan en we proberen hen ook zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke periode. 

Meer info over de nieuwe maatregelen vind je hier onder of via de link:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/27/alle-maatregelen-op-een-rij/ 

Leveringen België en Nederland ongoing

Update 25 maart 2020 - 17u51

Alle leveringen die mogelijk zijn en ingepland kunnen worden tot en met 6 april werden vandaag uitgestuurd en bevestigd voor levering voor zowel Nederland als België. We houden rekening voorlopig met een verlenging van de binnenlandse maatregeling zonder het strenger worden van deze. 

De nieuwe leverdata voor alle andere openstaande orders worden tussen vannacht en zondagnacht uitgestuurd - rekening houdend met alle huidige bekende informatie omtrent tijdelijke sluitingen , productievermindering of productie stops, vertragingen met internationaal transport en internationale en nationale maatregelen omtrent leveringen en producties. 

Voorlopig geen strengere regels in België omtrent leveringen en producties

Update 23 maart 2020 - 14u12

Leveringen richting Frankrijk tijdelijk opgeschort, BE en NL gaan onder strikte veiligheidsmaatregelen door

Update 20 maart 2020 - 17u01

Leveringen richting Frankrijk worden momenteel opgeschort tot nadere ontvangst van nieuwe statistieken rond de verspreiding van het coronavirus volgende week. De grenzen zijn ondertussen dicht voor toeristisch verkeer maar sommige regio's die wij moeten aandoen gaan zodanig hard gebukt onder de vreselijkheden van dit virus dat wij ons ook aan deze regels willen houden. 

Leveringen richting Nederland en in het binnenland blijven indien aangekondigd wel gewoon doorlopen tot nieuw bericht. 

Productie Wiemann en Wimex Möbel stilgelegd

Update 19 maart 2020 - 19u15

"Geachte Dames, Heren, beste zakenpartners,

De Coronavirus-pandemie heeft de laatste dagen in snel tempo Europa in zijn greep gekregen.

De politiek heeft drastische maatregelen genomen om de bevolking zo goed als mogelijk tegen het virus te beschermen.

Als gevolg van al deze maatregelen staan onze leveranciers, processen van inkoop tot logistiek en productie, voor ongekende uitdagingen.

De ontstane situatie noodzaakt ons tot het tijdelijk stopzetten van de productie.

Alle orders/tours tot de productiedatum 19 maart 2020 worden, zoals gepland geleverd.

Mochten er wijzingen hebben plaatsgevonden in uw magazijns-openingstijden, sluiting, gelieve dit dan zo snel mogelijk door te geven.

Zodra we onze productie weer kunnen opstarten, wordt U hiervan op de hoogte gesteld.

In het verlengde van deze bijzondere en totaal onverwachte ontwikkeling ( overmacht ) gaan we ervan uit dat we als goede partners zullen samenwerken en dat wederzijdse contractuele overtredingen ( zie ook lever- en conditiecontract ) geen gevolgen zullen hebben.

Onze medewerkers in afdelingen verkoop, binnendienst en service zijn en blijven vanzelfsprekend telefonisch of via mail te bereiken.

Hopelijk zal deze uiterst ongewone situatie zich binnen de korst mogelijk tijd verbeteren.

Wij hopen samen met U met vertrouwen en in een goede gezondheid de toekomst tegemoet te kunnen kijken..

Met vriendelijke groeten, with kind regards, mit freundlichen Grüssen,"


Wij doen zoveel mogelijk ons best jullie verder te informeren en de impact, samen met onze partners zo laag mogelijk te houden. De levertijden werden hierop ook aangepast op de site en zijn op dit moment dus ook actueel. Indien er nog zaken veranderen houden we jullie hiervan uiteraard op de hoogte. 

Producties in China 100% hervat

Update 19 maart 2020 - 14u36

Hoewel slechts een klein gedeelte van onze producten rechtstreeks uit China komt hangen ook heel veel van onze partners af van "raw materials" of basisproducten die hinder geproduceerd worden. We spreken hier van bepaalde stoffen, kunstleder, led-lichten voor wandkasten, noem maar op. Het hele COVID-19 probleem die daar ontstaan is heeft hierdoor al de nodige impact gehad de afgelopen maanden in de productie maar door de heropstart zullen wellicht, eens de moeilijkste lockdown periode voorbij is, de meeste producties terug op 100% van hun capaciteit draaien. Sommigen proberen nu reeds ruimte te voorzien voor overcapaciteit om van zodra het mogelijk is de opgelopen achterstand in te halen. 

We blijven momenteel in gesprek met onze partners en komen volgende week met een globale update naar al onze klanten met een - zij voorlopige leveringsdatum of week. 

Beperkte productiemogelijkheden worden bekeken

Update 19 maart 2020 - 13u12

Sommige van onze partners proberen ons in deze moeilijke periode toch te voorzien van aanleveringen. Sommigen Belgische partners zullen de komende dagen het nodige doen een beperkte productielijn op te zetten om lopende orders te produceren en aan te leveren rekening houdend met alle veiligheidsvoorschriften en de inzet van hun arbeiders. 

Andere partners in het buitenland: Nederland, Polen en Duitsland blijven op dit moment met alle veiligheidsmaatregelen in dacht name produceren. De levertijden van zij die toch produceren kunnen wel iets uitlopen daar het met beperkte ploegen gebeurd en de internationale transporten ook meer grenscontroles krijgen.

De gesprekken lopen hierover vlot en transparant en we zullen dan ook spoedig zelf kunnen concretere data geven omtrent jullie lopende orders. Deze info volgt in enkele golven in de loop van volgende week.

Wij doen ons uiterste best voor jullie. Rekening houdend met enerzijds de gezondheid van iedereen en anderzijds de nood van anderen om zo snel mogelijk geleverd te worden. 

Na Italië stoppen ook onze Franse partners met de productie

Update 18 maart 2020 - 18u35

Al onze Franse partners stopten vandaag met onmiddellijke ingang alle producties en uitleveringen voor onbepaalde tijd. Wij werken momenteel met ons team aan een algemene update omtrent alle leveringen om zo een richting te geven naar een geschatte leveringsdatum rekening houdend met de evoluties die we zelf binnenkrijgen via belangenorganisaties, onze partners, binnenlandse- en buitenlandse pers. Wij zijn er ons van bewust dat de maatregelen ook langer kunnen duren dan tot en met 5 april en hopen ook op jullie begrip hierin. Wij zullen blijven open communiceren en ons uiterste best doen om zo snel mogelijk met iedereen de handen in elkaar te slaan en jouw meubelen bij jou thuis te leveren. 

Belangrijk hierbij is dat wij - rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen en social distancing - de orders die aangeleverd worden bij ons blijven uitleveren tot nader order tenzij er nieuwe beperkingen komen op nationaal en internationaal niveau. 

Kan mijn lopende bestelling vertraging oplopen door het coronavirus?

Update 18 maart 2020 - 18u07

Steeds meer van onze partners laten weten dat ze de productie voor onbepaalde tijd stil leggen. Door de strenge maatregelen van de lokale overheden, zeker ook in onze omringende landen, is het voor verschillende partners onmogelijk om de productie nog draaiende te houden. De gevolgen van die tijdelijke productiestop, zijn natuurlijk vrij groot voor ons als retailer. We zijn en blijven namelijk afhankelijk van de productie van onze partners.

Helaas zal dit ook gevolgen hebben voor de levering van jouw bestelling. We blijven in nauw contact met al onze partners, maar zullen pas in de komende weken/maanden kunnen inschatten wat de impact van dit alles zal zijn op de levertermijnen. Laat ons met z'n allen hopen dat de maatregelen in de week van 6 april worden opgeheven, zodat alles weer z'n normale gang kan gaan. Tot die tijd, bekijken we om zo veel mogelijk afhalingen te kunnen doen bij partners die meubelen op voorraad houden, om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen voorzien van (bestelde) meubelen.

Productie Bauwens NV stilgelegd

Update 18 maart 2020 - 14u37

Referte : COVID-19

Beste klant,

Ingevolge de jongste maatregelen genomen door de regering in verband met de bestrijding van het Covid-19 en in het belang van de gezondheid en het welzijn van onze klanten, medewerkers en burgers in het algemeen hebben wij beslist om onze activiteit stil te leggen van 19 maart tot en met 5 april. Wij hervatten op 6 april.

Indien jullie nog dringende zaken nodig hebben en of bijkomende info kan je best contact opnemen met onze agenten.

Wij hopen op jullie begrip en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Vriendelijke groeten,

BAUWENS TEAM

Gaan de geplande leveringen door?

Update 18 maart 2020 - 13u07

De leveringen aan huis mogen tot nader order nog steeds doorgaan. De geplande leveringen van deze week, gaan dus gewoon door zoals gepland tenzij de aanvoer van producten vanuit het buitenland problemen of vertraging zou ondervinden wat vooralsnog niet het geval is. Montages worden helaas uitgesteld, dit om de gezondheid te garanderen, zowel die van jullie als die van ons personeel. We rekenen dan ook op jullie begrip in deze uitzonderlijke tijden. Onze chauffeurs blijven doorgaan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, terwijl ook zij een gezin hebben. We mogen ze dus zeker even dankbaar zijn. Cash betalingen zullen voorlopig niet meer mogelijk zijn. Onze chauffeurs zullen een Bancontact bakje meehebben, zodat iedereen contactloos kan betalen.

Productie Recor group stilgelegd

Update 17 maart 2020 - 21u57

"We blijven tot uw dienst in deze uitzonderlijke tijden

Beste klanten en relaties,

Eerst en vooral hopen we van harte dat u, uw personeel en uw gezin in goede gezondheid verkeren. Dat is het allerbelangrijkste in deze onzekere Corona-tijden.

Recor NV volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op, we voeren zelf een aantal bijkomende maatregelen in om ieders gezondheid te garanderen en we blijven in de mate van het mogelijke beschikbaar voor onze partners. We evalueren de maatregelen meermaals per dag en we zullen u proactief op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in onze aanpak. De maatregelen gelden tot nader order. Alvast bedankt voor uw begrip.

Productie en leveringen

Vanaf woensdag 18/3 leggen we de productie stil om de gezondheid van ons personeel te vrijwaren. De producten die reeds vooraf geproduceerd werden en die gepland zijn om te leveren op woensdag 18/3, donderdag 19/3 of vrijdag 20/3, kunnen ook effectief nog geleverd worden op voorwaarde dat de richtlijnen van de overheid dit toelaten.

We hopen de productie en leveringen uiteraard zo snel mogelijk terug te kunnen opstarten."

Wij doen zoveel mogelijk ons best jullie verder te informeren en de impact, samen met onze partners zo laag mogelijk te houden. De levertijden werden hierop ook aangepast op de site en zijn op dit moment dus ook actueel. Indien er nog zaken veranderen houden we jullie hiervan uiteraard op de hoogte. 

Blijft de winkel open?

Update 17 maart 2020 - 21u25

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen in ons land, zijn wij ook genoodzaakt om vanaf morgen, 18 maart 2020, om 12u 's middags de winkel in Maldegem voor onbepaalde tijd te sluiten. 

Verstrengde maatregelen:

Update 17 maart 2020 - 21u20

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen in ons land, zijn wij ook genoodzaakt om vanaf morgen, 18 maart 2020, om 12u 's middags de winkel in Maldegem voor onbepaalde tijd te sluiten. 

De leveringen aan huis mogen tot nader order nog steeds doorgaan. De geplande leveringen die ingepland waren voor deze week, gaan dus gewoon door zoals gepland. Montages worden helaas uitgesteld, dit om de gezondheid te garanderen, zowel die van jullie als die van ons personeel. We rekenen dan ook op jullie begrip in deze uitzonderlijke tijden. Onze chauffeurs blijven doorgaan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, terwijl ook zij een gezin hebben. We mogen ze dus zeker even dankbaar zijn. Cash betalingen zullen voorlopig niet meer mogelijk zijn. Onze chauffeurs zullen een bancontact bakje meehebben, zodat iedereen contactloos kan betalen.

Ook onze klantenservice blijft werkzaam. Het is er echter drukker dan normaal. We hopen dan ook op jullie begrip, als er iets later dan gewoonlijk een antwoord komt op je vraag. Alvast onze excuses. We werken met man en macht om jullie zo snel mogelijk een antwoord te kunnen bieden op alle vragen. Enkel als we samenwerken geraken we door deze periode.

Kunnen we nog steeds online bestellen?

Update 14 maart 2020 - 9u20

Uiteraard kun je nog steeds online bestellen bij Meubis, net zoals in de winkel. De mensen op de bureaus bij Meubis blijven doorwerken, net zoals het magazijn en de chauffeurs. 

Gezien deze moeilijke periode hebben we besloten om heel wat extra producten in korting te plaatsen deze maand. Zo kunnen we iedereen een duwtje in de rug geven en jullie een scherpe prijs en een nog betere prijs | kwaliteitsverhouding. De aangeduide levertermijnen worden dagelijks nagekeken en aangepast waar nodig, om een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de effectieve wachttijd. Hiervoor houden we rekening met zowel de inkomende informatie van onze partners zelf alsook de internationale nieuwskanalen die de actuele stand van zaken land per land meegegeven. 

Wil je levering in een ander land dan Belgie, Luxemburg, Nederland of Frankrijk, ga dan naar: